Θέσεις Σημαντικότερα

“Δεν υπάρχει το τροχαίο ατύχημα”

 

του Σωτήρη Γιαννόπουλου

 

Δεν πιστεύω στον Κορωνοιό.

Θα πιστέψω μόνο αν κάποιος γνωστός μου ή συγγενής κολλήσει. Δηλαδή θα πρέπει να αρρωστήσει κάποιος από τα κοντινά μου πρόσωπα και μετά θα βάλω μάσκα, θα κρατώ αποστάσεις κλπ.

Με την ίδια ευκολία θα μπορούσα και εγώ να πω “δεν υπάρχει τροχαίο ατύχημα” δεν έχει τρακάρει κάποιος κοντινός μου . Θα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος γνωστός από τροχαίο και μετά θα βάλω κράνος , ζώνη κλπ.

Όπως φοράμε το κράνος όταν οδηγούμε το δίκυκλό μας και την ζώνη ασφαλείας  στο αυτοκίνητο το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε για τον κορωνοϊό, να φοράμε μάσκα , να κρατάμε αποστάσεις κλπ . Τα μέτρα πρόληψης τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τα Τροχαία ατυχήματα έχουν κοινή εφαρμογή. Να σωθούμε εμείς και ο συνάνθρωπος μας.

Το σημαντικότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας επειδή πιστεύουμε ότι μας προστατεύουν και όχι γιατί θα υποστούμε κάποια χρηματική ποινή. Να κατανοήσουμε την σημασία της χρήσης αυτών, να προτρέψουμε και άλλους για την χρήση τους και αν τα καταφέρουμε όλοι μαζί συλλογικά θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τόσο τον κορωνοϊό αλλά τόσο και τα τροχαία ατυχήματα.

Μέχρι σήμερα έχουν χαθεί περίπου 500 ζωές από τον κορωνοϊό και 500 ζωές περίπου από τροχαίο ατύχημα από την αρχή του χρόνου.  Ας ελπίσουμε , φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό αλλά και κράνος- ζώνη στο όχημα να σταματήσει εδώ ο αριθμός των νεκρών.

 

Σωτήρης Γιαννόπουλος

εθελοντής φορέων για την οδική ασφάλεια

και την Βιώσιμη κινητικότητα

email: giannopoulossotirios@gmail.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά του βωξίτη: Σύλλογοι διαμαρτύρονται σε όλες τους τις δράσεις

Παγώνουν οι πληρωμές έργων υποδομής από το ΕΣΠΑ

Χάος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στον Αη-Γιάννη

Aleka Stamatiadi