Πολιτική Σημαντικότερα

Δεν εγκρίθηκε η έκθεση προϋπολογισμού χωρίς προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Μπλοκ της αντιπολίτευσης σε ακόμα μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων

 

Δ. Γεωργακής: «Σκανδαλώδη ελλείμματα και χρέη της ΔΕΥΑΜ καθιστούν αδύνατη τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος»

 

Δεν εγκρίθηκε η έκθεση προϋπολογισμού του Δήμου Μεγαρέων με 16 ψήφους επί παρόντων 28, στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 6 Μαΐου, καθώς η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την έκθεση του προϋπολογισμού που δεν έχει ακόμα εγκριθεί για το τρέχον οικονομικό έτος.

Στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Πέμπτη οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντιπαρατέθηκαν για διάφορα θέματα, με αφορμή την έκθεση του προϋπολογισμού που συντάχθηκε βάσει του προηγούμενου προϋπολογισμού, ελλείψει προϋπολογισμού. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που καταψήφισαν οι αντιπολιτευόμενοι την έκθεση προϋπολογισμού, βάσει και της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Στην οικονομική επιτροπή καταψήφισαν ο Δημ. Γεωργακής και ο Σπύρος Νικολάου. «Λόγω έλλειψης εγκεκριμένου προϋπολογισμού έτους 2021, η έκθεση εκτέλεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού δεν έχει καμία ουσιαστική χρησιμότητα όπως θα έπρεπε, ανέφερε χαρακτηριστικά καταψηφίζοντας στην οικονομική επιτροπή ο Δημ. Γεωργακής. Η αδυναμία της διοίκησης στην οικονομική διαχείριση, µε τα σκανδαλώδη ελλείμματα και χρέη της ∆ΕΥΑΜ (βασική αιτία µη ύπαρξης προϋπολογισμού) καθιστά αδύνατη τη χρήση των οικονομικών αναφορών ως απαραίτητο εργαλείο για την ορθή, αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Το ζήτημα των οικονομικών της ΔΕΥΑΜ έθιξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο Κλ. Βαρελάς, καταψηφίζοντας την έκθεση του προϋπολογισμού, ζήτησε να τεθεί σε άλλη συνεδρίαση για να συζητηθεί διεξοδικά.

Ο Γ. Κουμπέτσος ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να μην έχουμε προϋπολογισμό τον Μάιο. Πώς μπορεί ένας Δήμος να έχει φτάσει Μάιο και να μην έχει προϋπολογισμό λόγω της ΔΕΥΑΜ που κινδυνεύει να γίνει η πολιτική δαμόκλειος σπάθη σας; Θα μας πάρουν τα δίκτυα τζάμπα, δίκτυα που κοστίζουν 50 εκατομμύρια και είναι μονοπώλια. Προμηθευτές του δήμου δεν μπορούν να πληρωθούν και λένε ότι ο δήμαρχος είναι άπειρος. Εγώ θα σας πω νέο και άπειρο όχι ηλικιωμένο». «Άρα δικαιούμαι ακόμα μια τετραετία να αποκτήσω εμπειρία» απάντησε ο Γρ. Σταμούλης.

Ο Μελ. Λέλης τόνισε ότι «η ευθύνη είναι δική σας κ. Δήμαρχε και όχι της αντιπολίτευσης. Ήσασταν υποχρεωμένος ως τέλος του έτους να φέρετε τον προϋπολογισμό ως τέλος του έτους. Ότι ο δήμος δεν πάει καλά το είχα επισημάνει. Όσο για τα έργα θα πρέπει να πούμε ότι γίνονται με χρήματα της περιφέρειας. Αν δεν ήταν η περιφέρεια, ούτε γούβα δεν θα κλείνατε. Καλό είναι κάποια στιγμή να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Τον Δήμο τον χρεοκοπήσατε. Ούτε σκούπα δεν σας δίνουνε».

Ο Γ. Στρατούρης ανέφερε ότι: «Ο δήμος από την κακοδιαχείριση που κάνετε οδεύει προς την χρεοκοπία. Θα προσπαθήσετε να εκβιάσετε με δάνειο για να υποθηκεύσετε και τις επόμενες διοικήσεις. Έχει ακόμα 2,5 χρόνια αυτή η θητεία, υπολογίστε πόσων χρονών θα είστε κ. Δήμαρχε».

Ο Γ. Πομώνης επεσήμανε ότι «Στην ουσία ο δήμος είναι χρεοκοπημένος. Δεν εισπράττει ανταποδοτικά, δεν εισπράττει από επενδύσεις, δεν τα βάζει με τους ισχυρούς. Η ΔΕΥΑΜ δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε δήμαρχο να κάνει πολιτική προσλήψεων, προμηθειών κλπ και έρχεται η κυβέρνηση και δίνει επιχορηγήσεις. Αυτό το παιχνίδι όμως πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει».

«Μιλάτε με δεδομένα που έρχονται από τον προηγούμενο προϋπολογισμό. Εγώ θα ήμουν αντίθετος με τον προϋπολογισμό, άρα είμαι αντίθετος και στην έκθεση» ανέφερε ο Αντ. Χοροζάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπικό Κάλεσμα Αγάπης από την Εθελοντική Ομάδα “Κούρος”

Χριστούγεννα 2020: Η σάρκωση του Λόγου

Aleka Stamatiadi

“Λευκή νύχτα” ζωντάνιας και κίνησης στην αγορά των Μεγάρων

Aleka Stamatiadi