Πολιτική Σημαντικότερα

“Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Διοίκηση του Δήμου”: Επιστολή της Τοπικής Ανεξάρτητης Κίνησης Νέας Περάμου

 

 

«Η τελείως απαράδεκτη και απρόσμενη πρωτοβουλία του Δημάρχου να ζητήσει αντισταθμιστικά, μας αναγκάζει να μην έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Διοίκηση του Δήμου, που αποφασίζει μονομερώς για τόσο σοβαρά θέματα, για την ζωή των κατοίκων αλλά και τις γενιές που ακολουθούν.»

 

Τα μέλη της Τοπικής Ανεξάρτητης Κίνησης της Νέας Περάμου, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, όντας ιδρυτικό μέλος της Κίνησης, στείλαμε χθες στον Πρόεδρο του Συμβουλίου επιστολή για να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας στην ουσία την ανήθικη και μη εξουσιοδοτημένη (Αντιπολίτευση και Πολίτες) πρωτοβουλία του Δημάρχου να ζητήσει αντισταθμιστικά.

Με έκπληξη ακούσαμε χθες τον Πρόεδρο να αναφέρει πριν διαβάσει την επιστολή μας, πως αυτή προέρχεται από το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Περάμου. Όπως θα διαπιστώσουν και οι αναγνώστες σας, η επιστολή φέρει το λογότυπο της Κίνησης, καθώς και γράφεται ξεκάθαρα πως αποστέλλεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ως ιδρυτικό μέλος της Κίνησης και από τα μέλη αυτής. Παρέλειψε δε να αναφέρει στο τελευταίο κομμάτι της επιστολής, πως αυτή η επιστολή προσυπογράφεται και από τα μέλη της Κίνησης.

Εκτός του ότι, ο Πρόεδρος απαγόρευσε στην χθεσινή συνεδρίαση να παραβρεθεί ο Πρόεδρος του Σωματείου της Πάχης, διαπιστώνουμε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος προσπαθεί να απαξιώσει και να παραμερίσει το 45% περίπου του λαού της Νέας Περάμου που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές την Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές, πως ο τρόπος που χειρίζεστε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνάδει καθόλου με αυτά που ορίζει ο νόμος και σας καθιστούμε υπεύθυνο αν στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης δεν αναφερθεί ο πραγματικός αποστολέας αυτής της επιστολής.

Όσο και να θέλετε να απαξιώσετε, αλλά και να φιμώσετε την Κίνηση, άλλο τόσο θα μας βρίσκεται μπροστά σας, για να σας επαναφέρουμε στην τάξη!

Με εκτίμηση,

Θωμαΐς Λιώτα

Ιδρυτικό Μέλος της Τοπικής Ανεξάρτητης Κίνησης

To πλήρες κείμενο της επιστολή του συνδυασμού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου

ΠΡΟΣ: Κο Καράμπελα Κώστα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων

ΚΟΙΝ: Κο Σταμούλη Γρηγόρη, Δήμαρχος Δήμου Μεγαρέων

ΚΟΙΝ.: Επικεφαλείς των Παρατάξεων

Από: Σεβαστή Ιωάννη, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου και Ιδρυτικό Μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης,

Τα Μέλη της Τοπικής Ανεξάρτητης Κίνησης

 

Κε Πρόεδρε , κε Δήμαρχε, κύριοι Επικεφαλής των Παρατάξεων, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στις 15/01/2020, η Τοπική Κοινότητα Νέας Περάμου έλαβε απόφαση με, Θέμα «Πρόταση για την αλλαγή όδευσης του ηλεκτρικού αγωγού υπερυψηλής τάσης σύνδεσης ΚρήτηςΑττικής από την Νέα Πέραμο» Ο εισηγητής του θέματος στάθηκε στο γεγονός ότι, ο αγωγός διέρχεται μέσα από τα διοικητικά όρια της Κοινότητα Νέας Περάμου (παράδρομος ΝΕΟΑΚ, Βλυχάδα, Νεράκι, Λουτρόπυργος), όπου διαμένουν χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον, στην πρόσφατη βιβλιογραφία δεν υπάρχει σχετική αναφορά σε αγωγούς υπερυψηλής τάσης και κατά πόσο αυτοί επιβαρύνουν την υγεία των ανθρώπων. Η Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου συντάσσεται με το παραπάνω ψήφισμα και οφείλει να ενημερώσει άπαντες πως η ανησυχία των κατοίκων έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Εκατοντάδες δημότες υπογράφουν κάθε μέρα το ψήφισμα του «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ»!!!

Οι υπογραφές θα μαζευτούν και θα σταλθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε η αντίδρασή μας να γίνει αισθητή και κατανοητή από όλους. Το συγκεκριμένο έργο δεν ωφελεί την πόλη μας και θέτει σε ενδεχόμενο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Η Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου αφουγκράζεται και την ανησυχία των κατοίκων της Πάχης και της Αγίας Τριάδας και συντάσσεται πλήρως στο πλευρό τους.

Η τελείως απαράδεκτη και απρόσμενη πρωτοβουλία του Δημάρχου να ζητήσει αντισταθμιστικά, μας αναγκάζει να μην έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Διοίκηση του Δήμου, που αποφασίζει μονομερώς για τόσο σοβαρά θέματα, για την ζωή των κατοίκων αλλά και τις γενιές που ακολουθούν.

 

Ζητάμε από όλους, την Διοίκηση και την Αντιπολίτευση, να υποστηρίξει την θέση μας και τον αγώνα μας ώστε, η όδευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης να οδηγηθεί έξω από τη Νέα Πέραμο, την Πάχη και την Αγία Τριάδα και μακριά από κατοικίες. Εν’ αναμονή των δικών σας αποτελεσματικών ενεργειών, ως προς την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, ως προς το ψήφισμα της Κοινωνίας της Πάχης, της Αγίας Τριάδας, του Λουτρόπυργου, της Βλυχάδας, της Νέας Ζωής, του Νερακίου και του δημοψηφίσματος που συνεχίζεται έως τώρα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νέας Περάμου,

Σεβαστής Ιωάννης

Τα μέλη της Τοπικής Ανεξάρτητη Κίνησης Νέας Περάμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συμφωνία ΕΥΔΑΠ-Δήμου Μεγαρέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Οι σημερινές ειδήσεις σε τίτλους

“H αντιπολίτευση υποβαθμίζει το σπουδαίο έργο της Διοίκησης του Δήμου”

Aleka Stamatiadi