Πολιτική

«Δάνειο με ανειλικρινή ισολογισμό;»

[quote]Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μιχάλαρου στο Δημοτικό Συμβούλιο[/quote]

Ο σημερινός ισολογισμός χρήσεως 2013 έχει εξόχως οικονομικό ενδιαφέρον και πολιτικό ενδιαφέρον.

Η σαφέστατη δήλωση του ορκωτή λογιστή για αδυναμία έκφρασης γνώμης καθιστά ζοφερή την εικόνα για την όλη λειτουργία του Δήμου μας.

Εξαιτίας της σημαντικότητας των θεμάτων που μνημονεύονται  στην παράγραφο βάση για αδυναμία έκφρασης γνώμης ,δεν έχει καταστεί εφικτό να αποκτήσουμε επαρκεί και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης. Ως εκ τούτου δεν εκφέρουμε γνώμη επι των οικονομικών καταστάσεων.

Δηλαδή μας λέει ο ορκωτός “εν οίδα ότι ουδέν οίδα”

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία στην παράγραφο “βάση για αδυναμία έκφρασης γνώμης” προκύπτουν πολιτικού επιπέδου και οικονομικού συμπεράσματα και ερωτήματα για τη σημερινή διοίκηση.

  • Γιατί δεν οριστικοποιήθηκαν οι εγγραφές κλεισίματος βιβλίου του ταμείου για τις χρήσεις 2014-2015 και μέχρι σήμερα? Τι συμβαίνει και η σημερινή διοίκηση παρότι και στους προηγούμενους ισολογισμούς έχουμε επισημάνει την παράληψη συνεχίζει να μη παρουσιάζει κλεισμένα το βιβλίο του ταμείου? Μήπως περιμένει το δάνειο για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες?
  • Στον λογαριασμό << αποθέματα>> δεν υπάρχει βιβλίο. Πράγματι δεν έχετε κάνει απογραφή με 31-12-13 ή δεν τον φανερώνει η υπηρεσία? Τι τρέχει ?
  • Όμως η έλλειψη εκθέσεων από τη τεχνική υπηρεσία για τα έργα που έγιναν ή που δεν έγιναν ,κρύβει, και φανερώνει την ανοργανωσιά του δήμου όχι μόνο για τη περίοδο Μαρινάκη ,αλλά και για την σημερινή διοίκηση το θέμα είναι μείζονος σημασίας. Δυο χρόνια διοίκησης Σταμούλη χωρίς έργα και χωρίς φόρτο εργασίας στην τεχνική υπηρεσία θα έπρεπε όλα αυτά που ζήτησε ο ορκωτός να ήταν τέλεια, να ήταν καθρέπτης. Όμως για να συνεχίζεται η κακοδιοίκηση σημαίνει ότι ο δήμαρχος κάπου έχει πρόβλημα .Η έλλειψη τεχνικών εκθέσεων συμπαρασύρει και την οικονομική υπηρεσία σε πλήρη κακοδιαχείριση και ανοργανωσιά ?  Πως πλήρωνε τιμολόγια χωρίς τεχνική έκθεση. Εδώ τίθεται το ερώτημα. Δε  ζητούσε  τις εκθέσεις η οικονομική υπηρεσία? Ή καλή πίστη και με πιέσεις εξέδιδε εντάλματα πληρωμών? Δηλαδή ενδέχεται να πληρώθηκαν και έργα που δεν έγιναν?

Ο λογαριασμός <<Προμηθευτές>> γιατί είναι στο παθητικό? Αφού έπρεπε να είναι στο ενεργητικό με την ονομασία <<Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές>> . Αλλά και η νομική υπηρεσία δε δίδει στοιχεία.

Τι κρύβει η νομική υπηρεσία και συγκεκριμένα όλοι οι νομικοί που έχουν στα χέρια τους υποθέσεις του Δήμου ?

Ερωτώ ευθέως το Δήμαρχο να μου απαντήσει και να μας ενημερώσει τι συμβαίνει γύρω από όλα αυτά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ πέρα από την οικονομική δυσπραγία έχουμε πρόβλημα και σε πολιτικό επίπεδο καθότι οι υπηρεσίες δεν ανασυγκροτούνται διοικητικά ώστε να πραχθεί έργο. Αυτή η κατάσταση εάν συνεχιστεί ο δήμος μας θα έχει προβλήματα και σε άλλα επίπεδα που τώρα ίσως δεν είναι ορατά.

Εάν ο Δήμαρχος στον ισολογισμό 2014 δεν παρουσιάζει έναν ισολογισμό απολύτως ειλικρινή θα κληρονομήσει και στον επόμενο δήμαρχο προβλήματα διοικητικά και το μπάχαλο θα συνεχίζεται.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού από τον Ενωτικό Συνδυασμό

“Οι τρεις Αρειανοί που σώζουν το δήμο Μεγαρέων”

Ένα “ΟΧΙ” ακόμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Aleka Stamatiadi