Εκκλησία Σημαντικότερα

Χωρίς παρουσία πιστών-με ραδιοφωνική μετάδοση η Πανήγυρις της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου

 

 

Την 8η Δεκεμβρίου, ως γνωστόν, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την κοίμηση του Οσίου Πατρός Παταπίου. Ως εκ τούτου, την ερχομένη Τρίτη πανηγυρίζει η σεβασμία Ιερά Γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Εφέτος ειδικά, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, οι Πανηγυρικές Ι. Ακολουθίες, που τελούνται κατ’ έτος, θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία Πιστών και κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, ενημερώνονται οι πιστοί ότι τόσο το βράδυ της παραμονής, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, όσο και την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στον Πανηγυρικό Όρθρο και την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πιστοί Χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να «συμμετάσχουν νοερώς» στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας!

πηγή φωτογραφίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βακτήριο-«φονιάς» για τις ελιές

Τελευταία παράταση ρύθμισης οφειλών στο Δήμο Μεγαρέων

Εορτασμός της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα στρατεύματα κατοχής την 9η Οκτωβρίου