Πολιτική Σημαντικότερα

Χαμηλά το Αλεποχώρι στο “Τρίτση” από τον Δήμο Μεγαρέων

Διαφωνίες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων

Σπ. Κορώσης: «Ας βάλουμε ψηλά το Αλεποχώρι» ζήτησε αλλά ο Δήμαρχος δεν άλλαξε την εισήγησή του

 

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε καν μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλήθησαν να στείλουν ένα μέιλ για να ψηφίσουν, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων την Τρίτη, όπου αναδείχθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα για τον Δήμο Μεγαρέων.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που ετέθησαν ήταν η προτεραιοποίηση των προτάσεων που υπέβαλε προς χρηματοδότηση ο Δήμος Μεγαρέων στο «Αντώνης Τρίτσης» .

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κορώσης ζήτησε από τους εισηγητές της διοίκησης  «Ας βάλουμε το Αλεποχώρι ψηλά …Γιατί να μην μπει ψηλά το Αλεποχώρι;», χωρίς όμως να αλλάξει η τελική εισήγηση. Συμφώνησε με το να είναι πρώτο σε προτεραιότητα η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και πρότεινε ως δεύτερο έργο η πολεοδόμηση του Αλεποχωρίου.

Να μπει δεύτερο έργο η πολεοδόμηση του Αλεποχωρίου ζήτησε και ο Δ. Γεωργακής που καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης με την αιτιολογία ότι λίγο διάστημα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την ύψιστη αναγκαιότητα για την βοήθεια ανάπτυξης προς την περιοχή αυτή, που θα έφερνε η πολεοδόμηση. Όπως επίσης και την επίσπευση συμπληρωματικών εργασιών που θα έφερνε αυτή (όπως οριοθέτηση ρεμάτων) και που είναι άκρως απαραίτητες για την μετά την πυρκαγιά αντιμετώπιση. Η διοίκηση αφήνει στα λόγια μόνο, το ενδιαφέρον της για τις πληγείσες περιοχές του δήμου μας και στην πράξη επιλέγει άλλες “προτεραιότητες”῾. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι η προς πολεοδόμηση περιοχή στο Αλεποχώρι «δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα».

Έκτακτες προσλήψεις για ανάγκες πυρασφάλειας

Πρώτο ως κατεπείγον θέμα εισηγήθηκε η διοίκηση του Δήμου την πρόσληψη ορισμένου χρόνου δύο μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών πυρασφάλειας, έναν οδηγός και εννέα άτομα γενικών καθηκόντων για τις ανάγκες πυρασφάλειας, με κονδύλι προϋπολογισμού 9.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος απάντησε στην αρνητική ψήφο του Δ. Γεωργακή και επί του κατεπείγοντος ότι «τώρα προέκυψαν οι ανάγκες, διαπιστώθηκε ανάγκη να πάρουμε άτομα».

Στη συνέχεια της τηλεδιάσκεψης εγκρίθηκε η αποδοχή επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Δήμο Μεγαρέων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δεύτερου, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική προθεσμία ήταν να γίνουν αυτές οι ενέργειες ως 30 Ιουνίου. Αποφασίστηκαν πιστώσεις για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με 6.500 ευρώ στα Μέγαρα και 11.500 ευρώ στην Νέα Πέραμο.

65.000 ευρώ για ναυαγοσώστες

Εγκρίθηκε ακόμα η αποδοχή επιχορήγησης 65.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης για τρεις μήνες. Ο Δ. Γεωργακής ρώτησε τη διοίκηση «τι χρονοδιάγραμμα έχετε βάλει γιατί πληρώνονται πρόστιμα. Επιχειρήσεις πληρώνουν πρόστιμα, πρέπει να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία για ναυαγοσώστες». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «πρέπει να αναθέσουμε σε εταιρεία να τα αναλάβει όλα. Δεν συμφέρει να προσλάβουμε με διακήρυξη ναυαγοσώστες γιατί δεν θα προλάβουμε. Πρέπει να αγοράσουμε όλο τον εξοπλισμό, με διαγωνισμό».

Συζητήθηκε τέλος η επιβολή διοικητικών κυρώσεων για στερεά απόβλητα που επιβλήθηκε από την περιφέρειας Αττικής σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος θα ασκήσει προσφυγή κατά του προστίμου και «όπως και την προηγούμενη φορά θα το γλιτώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέση στους Ολυμπιακούς έκλεισε η Πόλακ

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ

Ο Γρ. Σταμούλης για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Aleka Stamatiadi