Πολιτική

Χ. Γκίνης: Tο άλσος στα Πευκάκια χώρος περίπατου & πόλος έλξης επισκεπτών

 

 

Το θέμα της αναβάθμισης του Άλσους Θεόγνιδος (Πευκάκια) συζητήθηκε από το συμβούλιο Κοινότητας Μεγάρων, ώστε να υποβληθούν προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Προς το τοπικό συμβούλιο, προτάσεις έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Όμορφες πόλεις», με επικεφαλής τον Άγγ. Μακρυγιάννη, Χρήστος Γκίνης:

«Χαιρετίζω την πρόταση του συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων για την ποιοτική αναβάθμιση του ‘Άλσους Θεόγνιδος.

Ήρθε η ώρα να γίνει κάτι όμορφο και δημιουργικό για τους πολίτες του δήμου μας.

Συγκεκριμένα γνωρίζουμε όλοι το Άλσος Θεόγνιδος όπου τα περασμένα χρόνια για λίγες μέρες γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών πέραν των κατοίκων του δήμου μας αλλά και από πολλά μέρη εκτός της περιοχής μας με την έκθεση Μεγάρων Γή.

Είναι ανάγκη ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες να έρθουν σε επαφή και συνεργασία με το δασαρχείο για να γίνει το άλσος πόλος έλξης όλο τον χρόνο για τους κατοίκους μας.

Συγκεκριμένα ο χώρος είναι ιδανικός για περίπατο, δράσεις εθελοντικών ομάδων, εκδηλώσεις στο θεατράκι, θεματικών εκθέσεων όπου θα μπορέσουμε να φιλοξενούμε και εκθέσεις από άλλες περιοχές με σκοπό να έρθουν επισκέπτες εκτός Μεγάρων, λειτουργία κυλικείου ώστε με αυτό τον τρόπο ο δήμος να καλύπτει κάποια έξοδα συντήρησης του χώρου και φύλαξης με περίφραξη περιμετρικά για να υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση με ώρες λειτουργίας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι στο άλσος φιλοξενούνται τα τοπικά παραρτήματα των Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τα οποία έχουν λεηλατηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης περιμετρικά του Άλσους.

Επίσης ο δρόμος που είναι είσοδος από το φόρο προς το μουσείο να γίνει πλακόστρωτος και να πεζοδρομηθεί με εξαίρεση μόνο την πρόσβαση στο μουσείο των τουριστικών λεωφορείων. Αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχει απαγορευτικό και από τις δύο πλευρές του δρόμου στο κομμάτι αυτό και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Βύζαντα μέχρι το φόρο & ανάποδα.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Γκίνης Κων. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγαρεών»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευνοϊκή ρύθμιση-ευκαιρία για τους οφειλέτες του Δήμου Μεγαρέων

Απάντηση της Βανέσσας Μαυροειδή στον Γιάννη Μαρινάκη

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Κοινότητας Κινέτας

Aleka Stamatiadi