Πολιτισμός Σημαντικότερα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Μεγάρων με ερμηνείες υψηλής ποιότητας

Μια εξαιρετική συναυλία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, στην πρώτη Πανσέληνο του Αυγούστου.

Οι προαύλιοι χώροι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων δεν ήταν αρκετοί για το κοινό που απόλαυσε τις ερμηνείες της Μόρφως Τσαϊρέλη και του Σπύρου Παπανικόλα.

Η ερμηνεύτρια τραγούδησε υπό το φως της Πανσελήνου τραγούδια για να “πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι”, με ζωντάνια και μπρίο που συνεπήραν τους παρευρισκομένους. Οι μελωδίες της κιθάρας του Σπύρου Παπανικόλα έντυσαν το σύνολο της συναυλίας, σε συνθέσεις δημοφιλών και ποιοτικών ελληνικών τραγουδιών, που ο ίδιος έχει προσαρμόσει για κλασική κιθάρα.

Την εκδήλωση προλόγισαν από πλευράς του Μουσείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων η Αρχαιολόγος Χριστίνα Καζαζάκη και χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι “Στηρίζουμε τον πολιτισμό με ποιοτικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιερά Σύνοδος για Πάσχα: Ανοιχτοί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα-Τι ισχύει για Επιτάφιο, Ανάσταση

Επιχείρηση της Αστυνομίας στον συνοικισμό Ρομά Μεγάρων

Δωρεάν rapid tests στο Δημαρχείο Μεγάρων: Ξεκίνησε η διενέργεια από κλιμάκια Περιφέρειας-Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Aleka Stamatiadi