ΠολιτικήΣημαντικότερα

Αστική συγκοινωνία σε παύση – Νέο δίκτυο σχεδιάζει η νέα διοίκηση Δήμου Μεγαρέων

Δεν κυκλοφορούν καθόλου τα mini bus του Δήμου Μεγαρέων αφού οι συμβάσεις των οδηγών έληξαν 07/01/24

Νέο μεγάλο σχέδιο για την εξυπηρέτηση αστικών δρομολογίων και στους οικισμούς με 4 πλέον λεωφορεία

 

Καθόλου δεν κυκλοφορούν τα mini bus του Δήμου Μεγαρέων, που εξυπηρετούσαν έστω για λίγες πρωινές ώρες το πρωί κυρίως εκπαιδευτικούς και όσους κινούνται προς και από τον σταθμό του προαστιακού.

Αιτία της ανυπαρξίας της ελλιπούς υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων η λήξη των συμβάσεων των οδηγών των παλαιών, αγορασμένων από θητείας Δ. Στρατιώτη αγορασμένων, μίνι μπας. Οι συμβάσεις των οδηγών των μίνι μπας έληξαν στις 7 Ιανουαρίου 2024, με την αλλαγή της διοίκησης στον Δήμο.

Η παύση θα είναι ολιγόμηνη, καθώς η διοίκηση Π. Μαργέτη, όπως μας είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέλιος Φρυγανάς, ετοιμάζει μεγάλο σχέδιο δρομολογίων για την αστική συγκοινωνία, που θα λειτουργεί πλέον περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα και για τους οικισμούς με 4 λεωφορεία (τα 2 υπάρχοντα και τα 2 νέα ηλεκτροκίνητα που έχουν αποκτηθεί χάρη στα αντισταθμιστικά οφέλη του καλωδίου).

Το νέο σχέδιο για την αστική συγκοινωνία αναμένεται να ισχύσει, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Φρυγανάς, μέσα στον Μάιο.

Η αστική συγκοινωνία αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα για την εξυπηρέτηση κατοίκων αλλά και επισκεπτών. Από την καθημερινότητα, από τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους που αναζητούν μέσο μετακίνησης ως τους ανθρώπους που στερούνται μέσων και για τα βασικά, αλλά και ως την περίπτωση που η πόλη αναζητήσει την προσέλκυση επισκεπτών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννα Ρήγα: «Στόχος οι αθλητικές διοργανώσεις να γίνουν κίνητρα επισκεψιμότητας περιοχής μας»

Σεισμός 4,3 ρίχτερ

Ανοιχτοί “Ορίζοντες” μακριά από την τοξικότητα