Περιφέρεια ΑττικήςΣημαντικότερα

Απολογισμός στην Αντιπεριφέρεια Αττικής: Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

 

[quote]Γ. Βασιλείου: «Εργαζόμαστε ασταμάτητα»[/quote]

Την υδροδότηση της Κινέττας ξαναέθεσε ως αίτημα ο Γρ. Σταμούλης

 

basileioy_doyroy-02 basileioy_doyroy-01

 

Αισιοδοξία εντός δυσμενούς περιβάλλοντος, ανθρωπιστικής, οικονομικής κρίσης αλλά και της κατάστασης στη Δυτική Αττική εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου όσο και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά τον απολογισμό πεπραγμένων της αντιπεριφέρειας Δυτ. Αττικής, που διεξήχθη στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ελευσίνας, την Τετάρτη 12 Μαϊου.

Ο απολογισμός πεπραγμένων δεν είχε στόχο να μιλήσουν οι ίδιοι για τα έργα τους αλλά να ακούσουν τους πολίτες, οι οποίοι ωστόσο δε συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία. Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι βρέθηκε στην Ελευσίνα «για να κρατήσει σημειώσεις» από ερωτήματα και αιτήματα φορέων και πολιτών και το λόγο πήραν όλοι οι Δήμαρχοι της Δ. Αττικής επισημαίνοντας προβλήματα και αιτήματα για έργα υποδομής στις περιοχές τους. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης ζήτησε να προχωρήσει η υδροδότηση της Κινέττας, έργο που δεν αναφέρθηκε στην πρωτολογία του αντιπεριφερειάρχη Γ. Βασιλείου ο οποίος για την περιοχή μας στάθηκε στην κοινωνική καταγραφή στο Βλυχό, ένα καινοτόμο έργο που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον καταυλισμό των τσιγγάνων.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση χρειάζεται μεταρρύθμιση, καθώς είναι «ετεροδιοίκηση» με «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις». «Θέλουμε να οικοδομήσουμε διαφορετικό πρότυπο εξουσίας και μεσολάβησης με τους πολίτες» ανέφερε αρκετές φορές η Ρ. Δούρου. «Ακόμα και για την ανεργία και την πείνα χρειάζεται ένα διαφορετικό υπόδειγμα άσκησης πολιτικής».

«Τιμούμε τις υποσχέσεις μας και εργαζόμαστε ασταμάτητα» ανέφερε ο Γ. Βασιλείου.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο προσεχές φύλλο και στην ηλεκτρονική έκδοση της Ε: www.enimerosi.news.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διασπορά κορωνοϊού στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi

Βραδιά Οστράκων στο Λιμάνι Νέας Περάμου

Συμπαραστάτη του Δημότη εκλέγει το Δημοτικό Συμβούλιο