Κοινωνία Σημαντικότερα

Απολογισμός για τη «Μεγάρων γη στο Σύνταγμα»

 

Εκθέτες και διοργανωτές μιλούν στην «Ε»

[quote]«Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν ήξεραν ούτε που είναι η πόλη μας, όμως πολλοί επέστρεψαν την επόμενη ημέρα για να αγοράσουν ποιοτικά προϊόντα»[/quote]

 

Το άλμα εξωστρέφειας, η πρώτη επαφή του αθηναϊκού κοινού με τα μεγαρίτικα προϊόντα έγινε το περασμένο τριήμερο 2-4 Απριλίου, στον κεντρικότερο σταθμό μετρό, στην 1η Μεγάρων γη στο Σύνταγμα.

Λίγες ώρες αφού είχαν μαζέψει τα περίπτερά τους από το Σύνταγμα, μιλήσαμε με εκθέτες και διοργανωτές της 1ης «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα, για να καταγράψουμε τι τελικά έγινε στο υπόγειο κάτω από την πλατεία αυτές τις ημέρες.

Κάνοντας τον απολογισμό, οι εντυπώσεις είναι θετικές αν όχι ενθουσιώδεις για την συνέχιση της πορείας εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων.

Αν και κάποιος θα περίμενε το αυγό να κυριαρχεί, οι οινοποιίες ήταν αρκετές στην έκθεση, εμείς μιλήσαμε με τον Χάρη Αντωνίου, του κτήματος «Εύχαρις» που είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της «Μεγάρων γη» από την αρχή της διοργάνωσης, με τον Νίκο Σούντη, αυγοπαραγωγό και οινοποιό, με τον Κώστα Γκίνη, των “Gkinis wines”, τον Σπύρο Μαργέτη από το κτήμα Μαργέτη. Εκπροσωπώντας την οικογένεια του ελαιολάδου, μιλήσαμε με τον Γιώργο Νικολάου, της “Nikolaou family” και ακόμα την Ιωάννα Βαρελά της «Αρτογνωσίας».

 

 

 

megginikolaou

το περίπτερο “Nikolaou Family”, εδώ η Αγγελική και ο Γιώργος Νικολάου

meggisountis

το περίπτερο με αυγά και κρασί Σούντη

 

meggigkinis

το περίπτερο του οινοποιείου Γκίνη

 

meggibarelas

το περίπτερο του φούρνου Βαρελά

 

meggimargetis

το περίπτερο του οινοποιείου Μαργέτη

Από πλευράς οργανωτικής επιτροπής, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρο Κορώση που μαζί με τον Λευτέρη Κοσμόπουλο ανέλαβαν την πρωτοβουλία της οργάνωσης στο Σύνταγμα, και με την Αντιπρόεδρο ΔΗΚΕΔΗΜΕ Κατερίνα Καστάνη-Πούλου που συντόνισε την έκθεση, μαζί με την υπόλοιπη οργανωτική επιτροπή.

Τέλος, ένα ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας περίπτερο υπήρχε στην είσοδο της έκθεσης, αυτό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και μιλήσαμε με την εκπρόσωπο Αρχαιολόγο κ. Αυγερινού.

 

[quote]

Σπύρος Κορώσης, Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ:

«Το επόμενο άλμα είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης»

[/quote]

Ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και της οργανωτικής επιτροπής Σπύρο Κορώση για την διοργάνωση, τις εντυπώσεις του, αλλά και τα λάθη που μπορεί να έγιναν, και γιατί τώρα ήρθε η ώρα για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων.

Το πρώτο πράγμα που «έμεινε» από την «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα είναι ότι για πρώτη φορά τα Μέγαρα προβλήθηκαν έντονα αφού διοργανώθηκε για τρεις ολόκληρες ημέρες μια έκθεση στην καρδιά της Αθήνας. Σε συνδυασμό μάλιστα με την προβολή του δήμου και των παραγωγών των Μεγάρων στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μένουμε Ελλάδα» πριν την έκθεση.

«Όσο και να ακούγεται αυτονόητο ότι μια έκθεση στο μετρό του Συντάγματος θα έχει επισκεψιμότητα, εμείς φροντίσαμε να δώσουμε μια ωραία εικόνα στην είσοδο της έκθεσης τόσο με τα επιμελώς τοποθετημένα περίπτερα του δήμου και των συλλόγων όσο και με τα καλαίσθητα πανό που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης και τα οποία καλούσαν τον κόσμο να την επισκεφθεί.

Και οι εκθέτες ακολούθησαν αυτή την τακτική διότι είχαν όλοι περίπτερα διακοσμημένα εκπληκτικά που τραβούσαν τα βλέμματα του κόσμου .(Το αποτέλεσμα νομίζω πως ήταν θριαμβευτικό).

Οι εκθέτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ήταν βασικοί συντελεστές της επιτυχίας της έκθεσης.

 

…η συνέχεια και αναλυτικά όλες οι συνεντεύξεις στην έντυπη Ε που κυκλοφορεί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις μέτρων κορωνοϊού την Τσικνοπέμπτη

Δ. Γεωργακής: “Χωρίς απαντήσεις για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών η Διοίκηση του Δήμου”

Προσοχή πρόστιμα: Υποχρεωτική η σύνδεση στην αποχέτευση