Κοινωνία Σημαντικότερα

Αποδυναμώνονται και οι τελευταίες υπηρεσίες Νέας Περάμου

 

«Δεν θα αφήσουμε καμία διοίκηση από εδώ και πέρα να συνεχίσει την υποβάθμιση του τόπου μας»

 

 

Καταγγελίες για συνεχιζόμενη υποβάθμιση κάνουν οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, που αναφέρουν ότι η μετακίνηση ενός μόνιμου εργαζομένου από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της Ν. Περάμου στα Μέγαρα υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις ήδη επιβαρυμένες και υποστελεχωμένες υπηρεσίες της περιοχής.

«Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες έφυγαν από την Νέα Πέραμο. Αυτό γνωστό, στα πλαίσια της υποβάθμισης της πόλης μας, ήταν φυσικό επακόλουθο.  Τι μας έμεινε; Το ΚΕΠ, μία υπηρεσία αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημότη. Οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τα αιτήματα των πολιτών. Τι κάνει η διοίκηση του δήμου; Παίρνει έναν μόνιμο υπάλληλο από το ΚΕΠ Νέας Περάμου, και τον πάει στα Μέγαρα…Ποιο είναι το μέλλον του ΚΕΠ; Κανένας δεν ξέρει. Όσο αντέξουν οι εναπομείναντες, περισσότερη δουλειά, περισσότερα αιτήματα ανά εργαζόμενο, χωρίς το δικαίωμα έστω να αρρωστήσεις.  Στο τέλος θα το κλείσουν εντελώς, για να επαληθευθεί για μία ακόμη φορά, ότι πρόκειται για δήμο Μεγάρων και ολίγον Νέας Περάμου».

Από μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Νέας Περάμου του τοπικού συμβουλίου Ν. Περάμου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Σεβαστής δεν ενημερώθηκε από την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων: «Γεγονός είναι πως ο Δήμαρχος αποφάσισε και έπραξε, χωρίς να ρωτήσει ή τουλάχιστον να ενημερώσει, την Κοινότητα Νέας Περάμου και δε τον Πρόεδρό της, αναφέρει η Θωμαϊς Λιώτα, μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Ν. Περάμου. Όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος τον ρώτησε γιατί αυτή η μετακίνηση, εκείνος απάντησε πως η συγκεκριμένη υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις για την κενή θέση που υπάρχει στα Μέγαρα και θα είναι λέει προσωρινό. Βλέπουμε σιγά σιγά να φεύγουν τα πάντα από εδώ, ακόμα και το παλιό Δημαρχείο θεωρώ πως είναι στο πλάνο να κλείσει και να γίνει ΚΕΠ (ούτε έξοδα για την στέγασή του, μα ούτε και άλλοι υπάλληλοι). Έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και του χρόνου αναμένεται για άλλους δύο (απ’ όσο γνωρίζω). Επίσης γνωρίζω πως δεν υπάρχει κανένα πλάνο και δεν έχει ζητηθεί από την Δήμο Μεγάρων κανένας επιπλέον υπάλληλος από την εξαγγελία του Υπουργείου για στελέχωση/επάνδρωση των υπηρεσιών. Με βάση τα παραπάνω, το σχέδιο είναι να μην μείνει τίποτα στην Νέα Πέραμο, μια κοινότητα που δεν εξυπηρετεί μόνο τους εγγεγραμμένους κατοίκους της, αλλά και όλους που μένουν παραέξω (Άνω Βλυχάδα, Κουμίνδρι, κτλ παρόλο που ανήκουν στα Μέγαρα). Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, έχει ήδη επιληφθεί ο Πρόεδρος με κινήσεις που θα δείτε στο άμεσο μέλλον. Δεν θα αφήσουμε καμία διοίκηση από εδώ και πέρα να συνεχίσει την υποβάθμιση του τόπου μας. Υποστηριχτές σε αυτό πρέπει να είναι ο κόσμος που ζει εδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Πόσο νομίζετε πως θα αντέξουμε αυτήν την υποβάθμιση κύριε Δήμαρχε;”

“My Grand Road”: Δράσεις οδικής ασφάλειας

Ποια εποχικά καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα-Πώς θα λειτουργήσουν