ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Ανθρωπιστική  βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

 

Φάρμακα έστειλε η Κοινωνική Υπηρεσία Μεγάρων

 

Οι Δήμοι συμβάλλουν με ό, τι μέσο διαθέτουν στο πρόβλημα των μεταναστών και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και έμπρακτη υλικοτεχνική βοήθεια προς το δήμο Λέσβου, ο δήμος Μεγαρέων συγκέντρωσε ποσότητα φαρμάκων.

Συγκεκριμένα ο δήμος Μεγαρέων και η κοινωνική υπηρεσία διέθεσε δύο κούτες κατάλληλα για τους πρόσφυγες φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί με την προσφορά πολιτών στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον δήμο Λέσβου για την αντιμετώπιση επειγουσών και μεγάλων αναγκών λόγω της μεγάλης εισροής προσφύγων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους, ζητά να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της Αυτοδιοίκησης στο δήμο Λέσβου με τη παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί, ο δήμος χρειάζεται άμεσα μηχανήματα καθαριότητας, όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδους, βυτία, κ.α.. Επιπλέον καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

vanessa-mayroeidiΗ αρμόδια Αντιδήμαρχος Μεγαρέων Βανέσσα Μαυροειδή δήλωσε ότι το πρόβλημα του ενός δήμου, αφορά όλους τους δήμους. «Ο Δήμος μας, αναφέρει η Αντιδήμαρχος, συμπαραστέκεται στις δυσκολίες και συμβάλει όπου χρειάζεται και υπάρχει η δυνατότητα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων

Σεμινάριο για Γονείς & Εκπαιδευτικούς με Ψυχολόγο από τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα επαγγέλματα της τοπικής οικονομίας σε ημερίδα μαθητών 2ου Γυμνασίου Μεγάρων