Πολιτική Σημαντικότερα

Ανησυχία για την Αποχέτευση Ν. Περάμου

Προβληματική η λειτουργία του νέου έργου και ζημιές στο βιολογικό μπορεί να προκαλεί η εισροή θαλασσινού νερού

Προβλήματα λειτουργίας του νέου δικτύου αποχέτευσης στην Νέα Πέραμο υπάρχουν, σύμφωνα με αυτοψίες και δηλώσεις της Διοίκησης του Δήμου Μεγάρων.

Μάλιστα, ανησυχίες εκφράζονται για του λειτουργία του νέου έργο και την παραλαβή του από την νέα Διοίκηση.

«Οι εργασίες του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Περάμου, αναφέρεται από τη Διοίκης, τελείωσαν τον περασμένο Αύγουστο και όλα δείχνανε καλά, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και έλεγχο επί τόπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα και δημιουργούνται δικαιολογημένες ανησυχίες για την λειτουργία του δικτύου και την οριστική παραλαβή του.

Έχουν γίνει υπό την Προεδρία του Δημάρχου, πολλές συσκέψεις, στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπρόσωποι της Εταιρείας Τεχνικών Συμβούλων που έχει αναλάβει να συνδράμει στην σωστή κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου.

Ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο εργολάβος να αποκαταστήσει άμεσα τις βλάβες που έχουν διαπιστωθεί και το όλο έργο να ελεγχθεί από όλες τις απόψεις πριν από την οριστική παραλαβή του».

Από τον μέχρι τώρα έλεγχο στο δίκτυο, έχουν δημιουργηθεί υπόνοιες, ότι λόγω εισροής θαλασσίων υδάτων στο δίκτυο μπορεί να καταστεί η λειτουργία του προβληματική αφού τα θαλασσινά νερά με τη συνεχή ροή τους εκτός των άλλων, θα προκαλέσουν ζημίες στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού.

Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 12.300.000 Ευρώ με ΦΠΑ και έκπτωση από τον κατασκευαστή εργολάβο μόλις 13% όταν για ανάλογα έργα συνήθως οι εκπτώσεις που δίδονται είναι σχεδόν τριπλάσιες, επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή.

«Σε κάθε περίπτωση η νέα Διοίκηση, δηλώνεται, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έτσι ώστε να λυθούν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς νερό απόψε Μέγαρα & Ν. Πέραμος

Εφάπαξ επίδομα σε πλημμυροπαθείς

Ανακολουθία, ασυνέπεια, κοροϊδία του κ. Σταμούλη στους δημότες Κινέττας