ΠολιτικήΣημαντικότερα

Άγγελος Μακρυγιάννης: Ομιλία στον καταυλισμό των τσιγγάνων

«Δεν έχουμε τίποτα να μας χωρίσει»

Μια τολμηρή κίνηση για τα δημοτικά δρώμενα έκανε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων Άγγελος Μακρυγιάννης, πραγματοποιώντας ομιλία στο Βλυχό, στον καταυλισμό των τσιγγάνων, όπου επίσημα μάλλον δεν έχει καταγραφεί άλλη προεκλογική εκδήλωση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες πόλεις» στο πλαίσιο ομιλιών του σε οικισμούς των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας, βρέθηκε στο Βλυχό και μίλησε τόσο για την αλλαγή στις πόλεις όσο και για την ανάγκη να υπάρξει πρόνοια και στον καταυλισμό των τσιγγάνων.

«Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, είπε χαρακτηριστικά.  Δεν έχουμε τίποτα να μας χωρίσει.  Είμαστε όλοι εδώ και πρέπει να κατοικούμε ήρεμα και με σεβασμό μεταξύ μας».

Και εδώ στο καταυλισμό των τσιγγάνων τίποτα, χωρίς καμία πρόνοια για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους γονείς σας, για τα ΑΜΕΑ, για όλες και όλους τους πολίτες η πολιτεία στρίβει το κεφάλι σε όλα τα προβλήματα.  Προβλήματα που με την συνδρομή σας αλλά και την παρέμβαση της πολιτείας θα είχανε λυθεί.

Δεσμεύομαι προσωπικά για αλλαγή στο Βλυχό».

«Η σημερινή μας επίσκεψη εδώ στο χώρο του συλλόγου σας, του Άγιου Χριστόφορου προστάτη των τσιγγάνων,  σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα για τις πόλεις μας αλλά και για την περιοχή σας το Βλυχό ή Βασιλικό που λέγαμε παλιά, ανέφερε.

Είμαστε ο συνδυασμός που το 2018 ξεκίνησε με πολύ κέφι, όραμα και δυναμισμό να αλλάξει τον τόπο από την στασιμότητα και τον μαρασμό.

Δυστυχώς ό,τι κακό και αρνητικό λέγαμε τότε,  επιβεβαιώθηκε τα χρόνια που πέρασαν.

Ένας δήμος στάσιμος, αντιπαραγωγικός, μίζερος και τελικά οπισθοδρομικός.  Μία διοίκηση που δεν σεβάστηκε τους ίδιους τους πολίτες της.

Μια περιοχή που πρέπει να την δούμε από εδώ και εμπρός με άλλο μάτι.  Μία περιοχή που παρά τις ιδιαιτερότητες της, πρέπει να μπει στο χάρτη της ανάπτυξης και της προόδου.  Ανάπτυξη χρειάζεται όλος ο δήμος μας και όχι αυτή η στασιμότητα και η μιζέρια που έχει η σημερινή δημοτική αρχή.  Νομίζω ότι έχουμε καταλάβει όλοι μας ότι ήρθε η ώρα να πάνε στα σπίτια τους, μιας και τους δοκίμασε ο Μεγαρικός λαός για 9 χρόνια,  με τα αποτελέσματα που βλέπουμε γύρω μας.  Η ίδια εικόνα,  οι ίδιες λακκούβες,  το ίδιο τρίμα ασφάλτου ξανά και ξανά.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα!  Ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε το χθες και να δούμε μπροστά με ελπίδα και όραμα για τον τόπο μας!  Ήρθε η ώρα να κάνουμε επιτέλους την αλλαγή!

Ο συνδυασμός μας κράτησε τις υποσχέσεις του τηρώντας σε όλη την θητεία μια σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος μας.  Με την φυσική παρουσία μας στην πηγή των προβλημάτων και με άμεσες παρεμβάσεις σε υπηρεσίες και οργανισμούς βοήθησε στο έργο και σταμάτησε το κακό εκεί που έπρεπε. Σήμερα σαφώς εμπειρότεροι αλλά κυρίως δυνατότεροι ζητάμε από όλες και όλους τους πολίτες μας  να έρθουν κοντά μας και να μας ψηφίσουν. Για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα, τις Όμορφες Πόλεις πραγματικότητα!

 

Εδώ πρέπει να σταματήσει η άκαρπη προσπάθειά τους.  Που το μόνο που ωφέλησε είναι τους ίδιους και τους κολλητούς τους.  Κολλητοί που έπαιρναν όλες τις δουλειές και βολευόντουσαν όλοι μαζί σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι.

Και εδώ στο καταυλισμό των τσιγγάνων τίποτα, χωρίς καμία πρόνοια για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους γονείς σας, για τα ΑΜΕΑ, για όλες και όλους τους πολίτες η πολιτεία στρίβει το κεφάλι σε όλα τα προβλήματα.  Προβλήματα που με την συνδρομή σας αλλά και την παρέμβαση της πολιτείας θα είχανε λυθεί.

Δεσμεύομαι προσωπικά για αλλαγή στο Βλυχό.

 • Δρόμοι, Φωτισμός, Καθαριότητα θα είναι η αρχή. Δεν νοείται ανθρώπινη πόλη χωρίς δρόμους, φώτα και στοιχειώδης καθαριότητα.
 • Ολοκλήρωση των κεντρικών δρόμων που διασχίζουν την περιοχή του Βλυχού ενώνοντας με τον υπόλοιπο ιστό της πόλης των Μεγάρων.
 • Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών φωτιστικών σωμάτων σε όλη την περιοχή.
 • Άμεση μελέτη και εξεύρεση πόρων για δίκτυο αποχέτευσης και ομβρίων για να μην υπάρχουν σημεία που λιμνάζουν μολυσμένα νερά και είναι εστίες μόλυνσης για όλους μας.
 • Κατασκευή κοινόχρηστων χώρων, πλατείες, όπως ορίζει το σχέδιο πόλης.
 • Παιδική χαρά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά που μένουν στο Βλυχό.
 • Διατήρηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει ο δήμος προς τους ρομά και βελτίωση του επαγγελματικού προσανατολισμού με την χορήγηση αδειών λαϊκής μέσω της περιφέρειας σε όσους ολοκληρώνουν την επιμόρφωση τους.
 • Πλήρη καταγραφή των μόνιμων κατοίκων για να εντοπιστούν και να απομονωθούν οι ξενόφερτοι ταραχοποιοί.
 • Στο καταβολισμό θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές με συχνή παρουσία των αστυνομικών αρχών παρόντος του Δημάρχου.
 • Με σεβασμό στον άνθρωπο Ρομά που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια χρωστάμε ως πολιτεία να υλοποιήσουμε τα έργα για τα οποία έχουμε χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν και δεν έγιναν ποτέ.
 • Στα θέματα της τάξεως θα είμαστε με την νομιμότητα και δεν θα υπολογίσουμε πολιτικό κόστος.
 • Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα στην δημόσια περιουσία αλλά και στις παροχές που μας προσφέρει η πολιτεία μας. Θα είμαι αμείλικτος σε όποιον θα προσπαθήσει να τις καταστρέψει. Θα βρίσκομαι μπροστά με όποιον τρόπο χρειαστεί για να υπάρχει τάξη στις πόλεις μας.

Εδώ πρέπει να αναφερθώ σε όλους τους Ρομά που εργάζονται σκληρά στο δήμο και καθημερινά κρατούν τις πόλεις μας όσο μπορούν καθαρές με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει σήμερα ο δήμος μας!

 

Είμαστε όλοι εδώ και πρέπει να κατοικούμε ήρεμα και με σεβασμό μεταξύ μας.  Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο.  Δεν έχουμε τίποτα να μας χωρίσει.  Όταν κάποιος ξενόφερτος κάνει κάτι κακό εσείς πρέπει να προστατέψετε το θύμα και να βάλετε τον κακό στη θέση του.  Εάν είναι δικός μας ο δήμος θα είναι παρόν να βοηθήσει σε ότι τον χρειαστείτε.

Σήμερα ήρθε η ώρα να αλλάξετε και εσείς! Αλλαγή που την χρωστάτε στους προγόνους σας που από την Β. Ινδία το 700 μ.Χ. όταν ο μουσουλμανισμός εξαπλώθηκε στην χώρα των παππούδων σας,  οι ελεύθεροι έφυγαν μακριά. Ενώ πολύ άλλοι που τους υποδούλωσαν οι μουσουλμάνοι ήρθαν και έμειναν σε όλη την Ευρώπη και Μέση Ανατολή και βασανίστηκαν βάναυσα στην κατοχή από τους Ναζί.  Ελεύθεροι από την φύση σας μεταφέρετε ακόμα και σήμερα την κουλτούρα και τις παραδόσεις σας.

Νομίζω ότι φέτος πρέπει να δείτε στα μάτια την αλήθεια, να δείτε το πραγματικό σας συμφέρον που είναι πρόοδος και όχι το μπαξίσι της στασιμότητας για εσάς και τα παιδιά σας.  Η πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχει σκύψει πραγματικά στα προβλήματα σας.  Δεν έχετε ανάγκη κανέναν από εμάς να σας πει, εκτός από τους δικούς σας ανθρώπους, ποιο είναι το σωστό.  Πιστοί στη παράδοση και στην ιστορία σας ενωθείτε και δείτε τι πραγματικά σας αξίζει.  Πολιτικοί που σας τάζουν και δεν τους ξαναβλέπεται; ή συμπολίτες  που σας λένε την αλήθεια.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σε αυτή την πόλη που όλοι μαζί κατοικούμε δίπλα στα προβλήματα βάζοντας πλάτη στους ανθρώπους που έχουνε ανάγκη.  Και προπάντων στον άνθρωπο που ως πολιτεία πρέπει να παρέχουμε μια αξιοπρεπή και πολιτισμένη διαβίωση.

Αισθάνομαι, ότι οι πολίτες στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα δώσουν ένα ηχηρό παρόν στις κάλπες αλλάζοντας το χθες με νέα διοίκηση που αξίζει σε όλες και όλους μας για να δούμε επιτέλους τις όμορφες πόλεις να γίνονται πραγματικότητα.

 

Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας εδώ απόψε, στην παρατημένη και αδικημένη περιοχή του Βλυχού, δίνοντας μου δύναμη και κουράγιο για τον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να φέρουμε στις πόλεις μας την πραγματική ΑΛΛΑΓΗ!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα των Μεγάρων

Τι θα συναντήσουμε μπροστά μας την νέα σχολική χρονιά

Aleka Stamatiadi

Κατεπειγόντως συμβούλιο για το χρέος της ΔΕΥΑΜ