ΠολιτικήΣημαντικότεραΣυνεντεύξεις

Άγγελος Μακρυγιάννης: «Επιτέλους να ζήσουμε στις πόλεις που μας αξίζουν, στις Όμορφες Πόλεις»

Συνέντευξη Άγγελος Μακρυγιάννης – Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων

«Ξεκινάμε τα πάντα από την αρχή» δηλώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων Άγγελος Μακρυγιάννης, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας απέναντι στο τρίπτυχο «Στασιμότητα! Αδιαφορία! Μιζέρια!» της διοίκησης Σταμούλη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο συνδυασμός «Όμορφες πόλεις» του Άγγελου Μακρυγιάννη είχε αυτά τα χρόνια μια σταθερή παρουσία και συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα και με αυτή τη βάση διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Για όλα αυτά μας μίλησε στην παρακάτω συνέντευξη ο επικεφαλής των «Όμορφων πόλεων», Άγγελος Μακρυγιάννης.

 • Σε τι φάση βρίσκεστε στην προετοιμασία του συνδυασμού “Όμορφες πόλεις”;
 • Ο δημοτικός μας συνδυασμός είναι σε ετοιμότητα και καθημερινά οργανώνεται όλο και περισσότερο σε επίπεδο στελεχών κυρίως, όπου μετά τις εκλογές θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το δύσκολο έργο της διοίκησης του δήμου μας.
 •  Είχατε θέσει υποψηφιότητα και στις προηγούμενες εκλογές. Τι διαφορετικό υπάρχει στην παρούσα φάση;
 • Σήμερα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι από την προηγούμενη τιμητική προσπάθεια που κάναμε και καταφέραμε να έχουμε δύο δημοτικούς συμβούλους. Υπάρχει εμφανώς μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από τους συμπολίτες μας και σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία μας, μας έχει στην πρώτη θέση σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την θέση του Δημάρχου βάση της έρευνας που κάναμε πρόσφατα.

  –  Πείτε μας δυο λόγια για τον τρόπο που επιλέξατε αυτή τη φορά τους υποψηφίους σας;

 • Η επιλογή των συνεργατών υποψήφιων δημοτικών συμβούλων είναι ο πιο σημαντικός τομέας του συνδυασμού. Χρειάζεται υγιής πολυφωνία και πολυχρωμία για να συνθέσουμε ένα καλό αποτέλεσμα.  Όλοι τους άνθρωποι με ένσημα από την ζωή και επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Άνθρωποι του εμείς και όχι του εγώ που επιθυμούν να δουν τις πόλεις μας να εξελίσσονται.

  – Πολλές φορές προχωράτε σε έντονες επικρίσεις με άρθρα σας κατά της διοίκησης Σταμούλη. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος της σημερινής διοίκησης;

 • Στασιμότητα! Αδιαφορία! Μιζέρια! Το τρίπτυχο διοίκησης Σταμούλη με σοβαρό επιπλέον σύνδρομο οπισθοδρόμησης.
 • Πώς μπορεί να γίνει η “αλλαγή” που αναφέρετε στην Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων;
 • Ξεκινάμε τα πάντα από την αρχή. Πρώτα από τα του οίκου μας, εκσυγχρονίζοντας σε υποδομές και εργαλεία γιατί αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στην εποχή του ’70. Στελεχώνουμε το δήμο μας με ανθρώπους που χρειάζονται με γνώση και εμπειρία στους τομείς που θα εργαστούν και όχι μόνο τους κολλητούς. Ολοκληρώνουμε όλα τα παρατημένα έργα που μας δίνουν μια πολύ κακή εικόνα και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τα επόμενα πενήντα χρόνια της πόλης μας, με την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτικών εκλεγμένων παρατάξεων για να μπορέσει να έχει ελπίδα για υλοποίηση.
 • Είχατε συνεχή και σταθερή παρουσία και συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα, όπως και στο δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων και στον δημόσιο διάλογο, με αντιπολίτευση και προτάσεις. Πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που σας διαφοροποιεί από άλλους συνδυασμούς που διεκδικούν και μόλις ανακοίνωσαν υποψηφιότητα για τον δήμο Μεγαρέων;
 • Για την σταθερή μας πορεία θα μας κρίνει ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός. Νομίζω ότι η εικόνα μας αντικατοπτρίζει την επιθυμία των συμπολιτών μας για την νέα διοίκηση. Μια διοίκηση που μόνο και αποδεδειγμένα πλέον θα βρει σε εμάς. Από μία ομάδα που έχει αρκετά και πολλά έμπειρα επαγγελματικά στελέχη.

– Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο ζήτημα στον δήμο Μεγαρέων, τι θα προτείνατε και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για αυτό;

 • Καθαριότητα, καθαριότητα, καθαριότητα. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να γίνουμε Ευρώπη.

  – Πώς σχολιάζετε την πολυδιάσπαση των συνδυασμών, ιδίως στον χώρο της κεντροδεξιάς στον Δήμο Μεγαρέων;

 • Δικαίωμα από το Σύνταγμα έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας μας να συμμετέχουν στις εκλογές. Εδώ έρχεται η κρίση των συμπολιτών μας να εκτιμήσουν και συνάμα να καταλάβουν την σκοπιμότητα κάθε υποψήφιου συνδυασμού.  Πιστεύω στην κρίση και τα αντανακλαστικά των συμπολιτών μας.

  – Τι μήνυμα απευθύνετε στους πολίτες εν όψει προεκλογικής περιόδου;

 • Στέλνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας μήνυμα Ελπίδας, Ενότητας και Προόδου. Επιτέλους να ζήσουμε στις πόλεις που μας αξίζουν, στις Όμορφες Πόλεις!

Σας ευχαριστώ πολύ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλεάνθης Βαρελάς: “Αγενής η συμπεριφορά του Δημάρχου”

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Γεωργακή

Νέες καταγγελίες Σταμούλη: “Απρέπεια κατά του θεσμού του Δημάρχου και αντιδημοκρατική συμπεριφορά”