Αθλητισμός

Άγγελος Γκάτζιας: “Η πνευματική συγκέντρωση μας έδωσε την νίκη με τον Πανιώνιο”

“Οι συνθήκες για έναν αθλητή είναι οι καλύτερες στην ΝΕΜ

που ως οργανισμός από τις Ακαδημίες ως την Αντρική ομάδα ανεβαίνει βήμα-βήμα ψηλότερα”

Μετά την νίκη της ΝΕΜ επί του Πανιωνίου, ο παίκτης της ομάδας της Μεγαρίδας, Άγγελος Γκάτζιας μίλησε στο μπασκετικό podcast “All about basket” και τον Μάριο Μπούλη:  “Τη δεδομένη στιγμή με τον δεδομένο αντίπαλο το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο για εμάς, με το Αιγάλεω αήττητο, έπρεπε να πάρουμε την νίκη που μας κάνει να βλέπουμε πιο αισιόδοξα την συνέχεια. Ήταν αγώνας που κρίθηκε στην τελευταία ανάσα”.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη εδώ

“Είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πνευματική συγκέντρωση. Κάποια στιγμή κάναμε διαφορά 11 πόντων, το παιχνίδι όμως έφτασε ισοπαλία 2-3 λεπτά πριν το τέλος. Ευστοχήσαμε σε κρίσιμες βολές και αυτό μας έδωσε και την νίκη”.

 

 

Το μεγαλύτερο κομμάτι η πνευματική συγκέντρωση που δείξαμε και τα 40 λεπτά.

“Το πρόγραμμα του ομίλου ήταν δύσκολο, όμως κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και βλέποντας βήμα βήμα το κάθε παιχνίδι θέλουμε να ανέβουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Κάναμε καλό ρεκόρ στα πρώτα έξι παιχνίδια. Από εδώ και πέρα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε «ταμείο». Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος και ο πιο ανταγωνιστικός. Οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των ομάδων, με καλά ρόστερ. Δεν μπορείς να φανείς αδρανής σε κανένα παιχνίδι. Όλες οι ομάδες κυνηγάμε την νίκη”.

Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία το μπάσκετ

«Μας έφερε αρκετά πίσω, σταματήσαμε για πολλούς μήνες, ενώ ξανα μπήκαμε σε ρυθμό, ξανά έγινε λοκντάουν. Είναι δύσκολο για τον αθλητή να επανέλθει και να ξαναμπεί σε ρυθμούς. Ξεκίνησε ευτυχώς το πρωτάθλημα πλέον και κόσμος στα γήπεδα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί».

 

Για την ΝΕΜ

“Με προσέγγισε ο coach Μάνταλος, αποφάσισα να έρθω πέρσι, όπου δυστυχώς παίξαμε μόνο τέσσερα παιχνίδια. Μετά το καλοκαίρι αποφάσισα να συνεχίσω γιατί οι συνθήκες εδώ είναι πολύ καλές για έναν αθλητή”.

“Όλοι είναι γύρω από την ομάδα, προσπαθούν να μη σου λείπει τίποτα, υπάρχει τεράστια συνέπεια, μεγάλη οργάνωση και γενικότερα προσπάθεια ώστε ο οργανισμός της ΝΕΜ γενικότερα να ανεβαίνει, λέγοντας οργανισμός από ακαδημίες και ως την αντρική ομάδα”.

 

Είναι η πρώτη φορά που συνεχίζω για δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα οπότε αυτό λέει πολλά».

Ο Άγγελος Γκάτζιας έχει αναλάβει τμήματα και ακαδημιών της ΝΕΜ, ως απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και, κοιτάζοντας στο μέλλον, είπε, τέλος, ότι «βρέθηκε η συγκυρία στην ΝΕΜ και με ενδιαφέρει πολύ να ασχοληθώ με τα παιδιά, είναι κάτι που θα ήθελα να ακολουθήσω και στο μέλλον, να αποκτήσω εμπειρία και να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διασυλλογικός αγώνας ενόργανης γυμναστικής στη Νέα Πέραμο

Γιάννα Ρήγα στην Ε: “Υποφέραμε, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας”

ΝΕΜ: Αρνητικά όλα τα covid-19 tests της Αντρικής Ομάδας