Κοινωνία Σημαντικότερα

Αναστολή του προγράμματος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και στα Μέγαρα

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αναστέλλεται η έναρξη της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων στα ΑΕΙ, τα οποία θεσμοθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο.

Ανάμεσα στα διετή προγράμματα που τίθενται σε αναστολή και το διετές πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Τεχνικοί διοίκησης εφοδιασμού» που είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει στα Μέγαρα στο ΕΠΑΛ Μεγάρων

 

Στα προγράμματα θα μπορούσαν να φοιτήσουν απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι, όπως όρισε η σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, θα επιλέγονταν χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑΛ. Η φοίτηση θα ήταν δωρεάν, διάρκειας τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων, περιλαμβανομένων των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης.

Χθες η Υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «το σημερινό καθεστώς στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και διά βίου μάθηση, που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό του νομοθετικού πλαισίου, την παροχή της από παράλληλες δομές και την ανάγκη πιστοποίησης των παρεχόμενων προγραμμάτων, επιβάλλει την εκ βάθρων αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου».

«Η απόφαση της νέας ηγεσίας του υπ. Παιδείας για την αναστολή της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης φανερώνει την ταξική πολιτική της Ν.Δ. για την εκπαίδευση», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η αναστολή αποσκοπεί στην απόσυρση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Κώτσηρα στα Μέγαρα

Ασφαλτοστρώσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής

Νέος ορμητικός χείμαρρος στην Μάνδρα