Πολιτική Σημαντικότερα

“Ανακούφιση” με απαλλαγή τελών σε ευπαθείς ομάδες

«ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ» ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

[quote]Γρ. Σταμούλης: «Ο Δήμος δείχνει στους δημότες το κοινωνικό του πρόσωπο»[/quote]

Η Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, έχοντας επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών, που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα λόγω της ανεργίας, των μειωμένων εισοδημάτων και γενικά της οικονομικής κρίσης, φροντίζουν με πολλούς τρόπους να ανακουφίσουν οικονομικά τα νοικοκυριά, τα ΑμΕΑ και τις πολύτεκνες οικογένειες και γενικά τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι τρείς από τις σημαντικές δράσεις, με τις οποίες ο Δήμος Μεγάρων στηρίζει τους δημότες.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα προγράμματα και σημαντικές δράσεις του Δήμου, με τις οποίες  συμπαραστέκεται στους άπορους  και ανήμπορους και στις φτωχές οικογένειες.

Το Γηροκομείο, τα ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα συσσίτια  βοηθάνε  ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη.

Επιπρόσθετα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη προ ημερών, αφ’ ενός τα Δημοτικά Τέλη παρέμειναν τα ίδια για το έτος 2017 για να μην υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση στα νοικοκυριά του Δήμου και αφ’ ετέρου απαλλάσσονται από  αυτά οι άποροι, οι ανάπηροι, οι πολύτεκνες και για πρώτη φορά οι τρίτεκνες οικογένειες.

Συγκεκριμένα οι άποροι απαλλάσσονται από τα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού σε ποσοστό 50 %, οι Ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80 %, που έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ποσού μέχρι 15.000 ευρώ, απαλλάσσονται  σε ποσοστό 100 %, οι Πολύτεκνοι με πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα  ποσού μέχρι 15.000 Ευρώ απαλλάσσονται 100 % από τα Τέλη Φωτισμού – Καθαριότητας,  οι Τρίτεκνοι  με τρία προστατευόμενα μέλη  με πραγματικό μηδενικό εισόδημα απαλλάσσονται 100 % και οι Τρίτεκνοι με τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα ποσού μέχρι 15.000 ευρώ θα καταβάλλουν μειωμένα δημοτικά τέλη 50 %.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης δήλωσε: «Ο Δήμος Μεγαρέων οφείλει να δείχνει στους δημότες έμπρακτα το Κοινωνικό του πρόσωπο και η σημερινή  Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων έχει σε πρώτη προτεραιότητα την στήριξη των ευπαθών ομάδων και όλων των συμπολιτών, που έχουν ανάγκη και για το λόγο αυτό οι άποροι, οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι και οι για πρώτη φορά οι τρίτεκνοι, θα τύχουν για το νέο έτος 2017 ιδιαίτερης μεταχείρισης απαλλασσόμενοι 100 % της καταβολής των Δημοτικών Τελών Φωτισμού και Καθαριότητας ή πληρώνοντας τους λογαριασμούς τους με μείωση 50 % ανάλογα με το εισόδημα και την κατηγορία, που ανήκει ο καθένας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ-Τα αποτελέσματα σε Μέγαρα & Ν. Πέραμο

Aleka Stamatiadi

Σινέ-Θέογνις: “Το καλοκαίρι έχει την αύρα του θερινού σινεμά”

Aleka Stamatiadi

Αποχέτευση Ν. Περάμου: Δημοπρατείται η κατασκευή Ιδιωτικών Συνδέσεων