Υγεία

“Αλλά η θέληση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ικανότητα”

Γράφει η Κλεονίκη Ισ. Πανταζή

 

«Οι πρωταθλητές δεν φτιάχνονται στα γυμναστήρια, οι πρωταθλητές φτιάχνονται από κάτι που έχουν βαθιά μέσα τους – μια επιθυμία, ένα όνειρο, ένα όραμα. Πρέπει να έχουν αντοχή και την ύστατη στιγμή, πρέπει να είναι λίγο πιο γρήγοροι, πρέπει να έχουν την ικανότητα και τη θέληση.

Αλλά η θέληση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ικανότητα.» Μοχάμετ Άλι

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά δυσκολίες… άλλοι αρκούνται με αυτά που έχουν και μ’ αυτό που είναι, άλλοι απογοητεύονται και τα παρατάνε, άλλοι διψάνε για εξέλιξη και πρόοδο.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που ενώ η ζωή τους φέρνει πολλά προβλήματα και εμπόδια, έχουν αποφασίσει στη ζωή τους να εξελιχθούν και να προχωρήσουν… το εγχείρημα είναι δύσκολο, ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά στο τέλος η ανταμοιβή είναι μεγάλη.

Πώς μπορεί κάποιος να γίνει «πρωταθλητής» της ζωής του;

Να έχει όραμα!

Τι σημαίνει έχω όραμα;

Όραμα σημαίνει έχω το θάρρος να ονειρευτώ και να ακούσω αυτό που μου λέει η καρδιά και η ψυχή μου. Όραμα σημαίνει πως η φαντασία μου μού δημιουργεί μια προοπτική ζωής και έναν εαυτό με τον οποίο αισθάνομαι πλήρης και ευτυχισμένος!

Οι σημερινή κοινωνία έχει δημιουργήσει όλες τις συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να μην ονειρεύονται.

Όταν δεν ονειρεύομαι σημαίνει πως απαρνούμαι το μέσα μου, την εσωτερική μου φωνή…

Πόσοι από μας έχουν μάθει να  ακούν την εσωτερική τους φωνή;

Πόσοι από μας της δίνουν σημασία;

Η εσωτερική φωνή δημιουργεί στον άνθρωπο τη θέληση

Η θέληση  τον βοηθά να αρχίσει να σχεδιάζει την πραγματοποίηση του ονείρου… όμως πόσο εύκολο είναι αυτό;

Όσο πιο μεγάλο το όνειρο είναι, τόσο πιο μεγάλα εμπόδια θα εμφανιστούν… αυτός είναι ο «νόμος της φύσης», τίποτα και κανείς δεν ξεφεύγει τόσο εύκολα από το κατεστημένο του, από τη συνηθισμένη ζωή του.

Άρα

 Βήμα 1ο

Τολμώ να ονειρεύομαι, χωρίς να υπολογίζω τη γνώμη των άλλων και τις πεποιθήσεις μου με τις οποίες με έχουν μεγαλώσει. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον άλλον γιατί απλά δεν είναι αυτός!

Βήμα 2ο

Το όνειρο γίνεται όραμα! Αλλάζω θέση από την οποία έβλεπα τα πράγματα μέχρι τώρα και αποφασίζω να πραγματοποιήσω το όραμά μου! Μπαίνω στη διαδικασία της πραγματοποίησης του στόχου μου, ενός στόχου που θα με βελτιώσει ως άνθρωπο και θα με κάνει να νιώσω δύναμη και ηθική ικανοποίηση! Θα μπορέσω να αναγνωρίσω και να ανακαλύψω ότι κρύβω μέσα μου!

Βήμα 3ο

Μπαίνω στη διαδικασία της εκπαίδευσης και της αυτοπειθαρχίας. Αναζητώ νέες γνώσεις, μεθόδους, ώστε να αναδείξω τις ικανότητες που αισθάνομαι ότι κρύβω μέσα μου και να τις κάνω δεξιότητες, δηλαδή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου. Δε διστάζω να ζητήσω βοήθεια για τον προγραμματισμό, την εκπαίδευση και υποστήριξη για να είμαι πιστός στο όραμά μου

Βήμα 4ο

Τα πρώτα εμπόδια εμφανίζονται και όσο προχωράμε στην εκπλήρωση του οράματός μας τα εμπόδια μπορεί να γίνουν κύματα που αισθανόμαστε ότι θα μας καταπιούν…

Ποια είναι η ασπίδα προστασίας μας;

Η ΘΕΛΗΣΗ και Η ΑΝΤΟΧΗ!

Θέλω να παραμείνω πιστός σ’ αυτό που ονειρεύομαι! Μπορεί να με κοροϊδέψουν, να με ειρωνευτούν , να με φοβίσουν… αλλά τι πειράζει; Τι αξίζει μπροστά σ’ αυτό που πρόκειται να πετύχω, σ’ αυτό που πρόκειται να γίνω;

Βήμα 5ο

Αποφάσισα να αντιμετωπίσω τα εμπόδια και να τα ξεπεράσω! Αντέχω τις αντιδράσεις, τις αντίξοες συνθήκες και με ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΟΠΟ αντιδρώ, αντιστέκομαι! Σκέφτομαι γρήγορα, βρίσκω λύση γρήγορα, αντιδρώ γρήγορα και ξεπερνώ το εμπόδιο! Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο! Η θέληση, η αντοχή και η πίστη στον εαυτό μας μάς κάνουν δυνατούς και ανίκητους!

Βήμα 6ο

Το ταξίδι πλέον έχει δρομολογηθεί! Ανοίγω τα πανιά του δικού μου καραβιού κι εγώ καραβοκύρης! Γίνομαι ο κυβερνήτης του εαυτού μου! Ορίζω το μέλλον μου! Γίνομαι ο εαυτός μου!

Υπάρχει  μεγαλύτερη ευτυχία από αυτό;

ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΙΣ. ΠΑΝΤΑΖΗ

Φιλόλογος- Life Coach Εφήβων και Ενηλίκων

Φιλοσοφική Σχολή ,Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Certificate in Coaching –AC Accredited- ΕΚΠΑ

Διάσπαση της προσοχής Παιδιών-Εφήβων (ΔΕΠΥ) Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαχείριση του Στρες και Υγεία – ΕΚΠΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν μαστογραφίες με φροντίδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας

(Ανα)Γνωρίζοντας τα επιλόχεια σύνδρομα

Παιδί & Διαζύγιο (μέρος Β’)