Αθλητισμός Σημαντικότερα

Ακαδημίες κολύμβησης στην πισίνα στρατοπέδου ΚΕΕΔ Ν. Περάμου ιδρύει ο Βύζας

Στα «χέρια» του Βύζαντα Μεγάρων  η Πισίνα του Στρατοπέδου του Κ.Ε.Ε.Δ Ν. Περάμου-Ιδρύει Ακαδημίες Κολύμβησης

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον αθλητισμό των Μεγάρων και της Ν. Περάμου με την ίδρυση της Ακαδημίας Κολύμβησης του Βύζαντα Μεγάρων με έδρα το, ολυμπιακών διαστάσεων, Κολυμβητήριο του Κέντρου Ειδικών Δυνάμεων Νέας Περάμου.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες της κας Γιάννας Ρήγα τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της σαν Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων όσο και στη συνέχεια σαν Πρόεδρος του Βύζαντα Μεγάρων ο αθλητισμός του Δήμου μας αλλάζει επίπεδο και ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών για ύπαρξη Κολυμβητηρίου στην εγγύτερη περιοχή γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Σε αυτή την επιτυχία καθοριστική ήταν η συμβολή του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Δυτικής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, κ. Θανάση Μπούρα. Χωρίς την δική του παρέμβαση αυτό το τόσο σημαντικό για το Δήμο μας επίτευγμα δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί.

Η σύμβαση παραχώρησης του Κολυμβητηρίου Κ.Ε.Ε.Δ Νέας Περάμου υπεγράφη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από την Πρόεδρο του Βύζαντα κ. Γιάννα Ρήγα και τον Διοικητή του ΚΕΕΔ Συνταγματάρχη κ. Γεώργιο Γκαβούνο, παρουσία του αντιπροέδρου του Βύζαντα κ. Τάσου Σάλτα, του Βουλευτή κ. Μπούρα και αξιωματικών του ΚΕΕΔ.

Με την κίνηση της Διοίκησης του Βύζαντα Μεγάρων, να αξιοποιηθεί μια υπάρχουσα υπερσύγχρονη υποδομή στην Νέα Πέραμο, ανοίγονται νέες δυνατότητες με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση της πισίνας του Κ.Ε.Ε.Δ θα παρέχεται η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Πριν την υπογραφή της σύμβασης παραχωρήθηκε γεύμα στο Στρατόπεδο Κ.Ε.Ε.Δ Ν. Περάμου από τον Διοικητή κ. Γκαβούνου στα πλαίσια της πρωτοποριακής έναρξης συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Από πλευράς του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάσης Μπούρα αναφέρεται ότι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παρευρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του ολυμπιακών διαστάσεων κλειστού Κολυμβητηρίου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) Νέας Περάμου για την αξιοποίηση από τον Α.Γ.Σ. Βύζαντα Μεγάρων.

Η Γιάννα Ρήγα, ως Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Βύζαντα Μεγάρων και τέως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων, είχε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τον κ. Μπούρα, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξή της σύμβασης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης ακαδημίας κολύμβησης του Αθλητικού Συλλόγου του Βύζαντα, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά.

Το έργο της κατασκευής του κολυμβητηρίου έχει την υπογραφή του κ. Μπούρα, καθώς το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και έλαβε την χρηματοδότηση για την υλοποίησή του το 2009, όταν διατέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Βουλής. Τους τελευταίους μήνες ο κ. Μπούρας βρισκόταν σε διαρκείς επαφές τόσο με την κα Ρήγα όσο και με την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και των Ειδικών Δυνάμεων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Διοικητή του ΚΕΕΔ Συνταγματάρχη, κ. Γεώργιο Γκαβούνο, και την κα Ρήγα, παρουσία του αντιπροέδρου του Βύζαντα, Τάσου Σάλτα και αξιωματικών του ΚΕΕΔ, ο Αντιπρόεδρος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, που άμεσα θα λειτουργεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιορισμός δραστηριότητας της μονάδας διυλιστηρίων Ελευσίνας από σήμερα 7 Απριλίου ως λύση στην όχληση των τελευταίων ημερών

Η Μ. Ευθυμίου και ο Μ. Προβατάς μιλούν στο “Θέογνι”

Aleka Stamatiadi

Γ. Κώτσηρας: «Οφείλουμε να τονώσουμε την επισκεψιμότητα της Δυτικής Αττικής μέσω της ανάπτυξης ποικίλων μορφών τουρισμού»