Πολιτισμός

Άγνωστη αλλά διαχρονικά ανθρώπινη: Αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση από τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων

Βίντεο από την εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Το απόγευμα της Κυριακής 28/01/2024 τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση. Μία ποίηση η οποία, παρόλο που είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, έχει πολλά να πει και στον σημερινό άνθρωπο.

Αναγνώστηκαν ποιήματα σημαντικών αρχαίων ποιητών, ενώ αποτέλεσε πρωτοτυπία το γεγονός ότι ακούστηκαν και τραγούδια όχι μόνο σε νεοελληνική μετάφραση αλλά και στην αρχαία ελληνική γλώσσα από την Καλλιόπη Βασιλείου και τον Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη, ο οποίος με το μουσικό σχήμα του ΣΑΟΣ μελοποιεί αρχαία ελληνική ποίηση.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Μαργέτης, Δημήτρης Γεωργακής και Αναστάσιος Μήτσος, καθώς και μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου.

Για το αφιέρωμα εργάστηκαν οι κ.κ. Εύη Γεωργαντά, Μαρία Βαρελά, Αναστασία Μανώλη, Μαργαρίτα Κυριακίδου, Άννα Παλταδάκη, Ελευθερία Γεωργαντά, Κατερίνα Σάλτα, Ελένη Μουλιάνου, Μαίρη Παπαηλία, Ελένη Μπεναρδή και ο κ. Στράτος Κουσκούκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητείται βιβλίο από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Την Κυριακή συγκέντρωση για τα παιδιά όλων των ηλικιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Μεγαρίτη ζωγράφο και γλύπτη Θωμά Μώλο