Πολιτική

Αύξηση της ανεργίας στο 25,8

[quote]Άλλη μια χαμένη χρονιά το 2016 για τους νέους! Αύξηση της ανεργίας στο 25,8![/quote]

Ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Η κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ.  Τσίπρα εμφανίζει αδυναμία εξεύρεσης ολοκληρωμένης λύσης σχετικά με το θέμα της ανεργίας.

Μετά από μια δύσκολη φετινή χρονιά για την ανεργία στη χώρα μας, (αυξήθηκαν μέσα στον Αύγουστο του 2015 οι χαμένες θέσεις εργασίας κατά 1752, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014), προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού περαιτέρω αύξηση της ανεργίας από το 25,4% για το 2015, στο 25,8% για το 2016. Επίσης, η απασχόληση προβλέπεται να μειωθεί αισθητά, ύψους 1,6% για το 2015 και 1% για το 2016.

Πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν μπορεί να επαφίεται μόνο σε λύσεις ημίμετρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ίδια ώρα να επιδεικνύει μια απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανάληψη ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα, ματαιώνοντας ή αναβάλλοντας τα περισσότερα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο τη νέα γενιά του τόπου μας στο περιθώριο.

Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

 

  1. Τί προτίθεστε να κάνετε για την αντιμετώπιση της πρόβλεψης για νέα αύξηση της ανεργίας για το 2016 και ποιες πολιτικές θα εφαρμόσετε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης  Οικονόμου

Μαρία  Αντωνίου

Γιώργος  Βαγιωνάς

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Κώστας Βλάσης

Γεράσιμος  Γιακουμάτος

Στέργιος  Γιαννάκης

Βασίλης  Γιόγιακας

Χρήστος  Κέλλας

Μανώλης Κόνσολας

Δημήτρης  Κυριαζίδης

Χρήστος  Μπουκώρος

Νίκος  Παναγιωτόπουλος

Γεώργιος  Στύλιος

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Τσιμιδάκη: Νέα Υποψήφια με την ΝΔ

Ψηφιακή πλατφόρμα για αιτήματα πολιτών(βίντεο)

Aleka Stamatiadi

ΣΥΡΙΖΑ: 24.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ το 2021