Κοινωνία Σημαντικότερα

ΑΔΜΗΕ: Σε τροχιά υλοποίησης η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Σε ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου η υπογραφή των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής ανάμεσα στην  «Αριάδνη Interconnection», 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, και τις ανάδοχες εταιρείες.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 12:00 μμ., στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ανάδοχοι των συμβάσεων για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης, ύψους 615 εκατ. ευρώ, είναι οι εταιρείες NEXANS, PRYSMIAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΝΚΤ και ανάδοχος της σύμβασης για τους σταθμούς μετατροπής, ύψους 370 εκατ. ευρώ, είναι η κοινοπραξία SIEMENS-TEΡNA (μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γεράσιμος Θωμάς, και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο μέσω των συνδέσμων:

Ελληνικά: https://www.filothea.com/admie/gr.html

Αγγλικά: https://www.filothea.com/admie/eng.html

(φωτογραφία INTIME)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Προβοκάτσια” καταγγέλλει ο Δήμος με μηνύσεις για τα Σφαγεία

Συλλυπητήρια του Γιώργου Παπανδρέου για το θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου

“Εγκληματική ενέργεια της ΕΥΔΑΠ-Προκλητική αδιαφορία της Διοίκησης”

Aleka Stamatiadi