Αθλητισμός Σημαντικότερα

Α.Ο. ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ: Νέα ομάδα ποδοσφαίρου στο Μελί

Εγκαίνια με μελιώτικο γλέντι στην αυλή του παλιού σχολείου

 

 

MIMAS

 

 

Μια ανοιχτή εκδήλωση με γλέντι και μουσική όπως στο Μελί ξέρουν διοργανώθηκε και για τα επίσημα εγκαίνια της Α.Ο. ΜΙΜΑΣ Μικρασιατική, της ομάδας, με έδρα το Μελί Μεγάρων.

Στο προαύλιο του παλιού σχολείου στο Μελί το Σάββατο το βράδυ, ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση της ομάδας που είχε δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια αλλά δεν λειτουργούσε και τυπικά.

Νέα παιδιά του συνοικισμού του Μελιού ανέλαβαν, με τη βοήθεια των πιο «παλιών» να προχωρήσουν συστήνοντας την Α.Ο. ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ προκειμένου να συμμετέχουν και επίσημα σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα, και στο πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτ. Αττικής- Β’ ΕΠΣΔΑ.

Η Α.Ο. ΜΙΜΑΣ, που ονομάσθηκε έτσι από το βουνό όπου ήταν χτισμένο το Μελί στην Μικρά Ασία, υπήρχε ερασιτεχνικά από το 1937, συμμετέχοντας σε φιλικά μόνο αθλητικά γεγονότα.

Όπως μας είπε ο Στέφανος Φουρνάρης, ένα από τα παιδιά που μαζί με τον Μπάμπη Χατζόπουλο συνέβαλαν και στην τυπική δημιουργία της ομάδας, την προσπάθεια συντονίζει ο Μανώλης Κάμπαξης (διαιτολόγος), τα γραφεία του συλλόγου στο 42ο χλμ. ΠΕΟΑΚ δωρήθηκαν από την οικογένειά του, Πρόεδρος είναι η Χρυσή Καλαϊτζή. Μέλη ακόμα του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Μάριος Σβίγγος, ο Γιώργος Καραμπλάκας, ο Δημήτρης Βουδούρης, ο Γιώργος Καρανικολης, ο Μιχάλης Φιλίππου, ο Βασίλης Χατζόπουλος.

Ταμίας είναι ο Δημήτρης Βουδούρης και γενικός αρχηγός ο Μάριος Σβίγγος.

Όμως η Α.Ο. ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ δεν είναι μόνο «μέλη Δ.Σ.» αλλά όπως φάνηκε και στο γλέντι που διοργανώθηκε για τα εγκαίνια, είναι μια συλλογική προσπάθεια, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, για την αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής του Μελιού. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν τόσο στο Βύζα όσο και σε άλλες ομάδες με καταγωγή από το Μελί υπάρχουν και ταλέντα όπως μας είπαν τα μέλη, και ήρθε η ώρα να οργανωθεί η ομάδα…

«Η ομάδα αυτή ηταν ένα φάντασμα, μας είπε ο Στέφανος Φουρνάρης. Όταν ξεκινούσαμε να φτιάξουμε την ομάδα κανείς δεν το πίστευε. Δεν αγωνιζόταν ποτέ σε κατηγορία επίσημα. Ώσπου μια στιγμή πήραμε την απόφαση να πάμε με τον Μπάμπη Χατζόπουλο σε δικηγόρο για καταστατικό…

Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να διαφημίσει την περιοχή μας παντού. Έχουμε πολλά ταλέντα στην περιοχή τα οποία πανε ανεκμετάλλευτα πολλά χρόνια. Τα παιδιά με ταλέντο υπάρχουν, μπορούμε να βοηθήσουμε όσοι έχουμε εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού και να προωθηθούν νέα παιδιά να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Έχουν ήδη γίνει μεταγραφές παικτών, από παντού και κυρίως στηρίζουμε αθλητές της περιοχής μας.

 

Σκοπεύουμε από τον επόμενο χρόνο να ιδρύσουμε και Ακαδημίες ποδοσφαίρου, με υπεύθυνο και τεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Καραμπλάκα, για να συνεχίσουμε δυναμικά για την νεολαία και τα παιδιά του τόπου μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 χρόνια “Ενημέρωση”

Aleka Stamatiadi

Συναυλία με τον Άκη Κακαγή στο Mega School Theater Festival

Aleka Stamatiadi

Στ. Φωτίου: Έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης και για τις συνδέσεις αποχέτευσης στην Ν. Πέραμο