ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Η γέφυρα που κόβει τον Δήμο Μεγαρέων στα δύο: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών

5 παρατάσεις έχει πάρει η κατασκευή της Γέφυρας Καρδατά, με αποτέλεσμα να “κόβει” την κυκλοφορία στην ΠΕΟΑΚ, την κίνηση στα καταστήματα, την διέλευση Μέγαρα-Νέα Πέραμος και τον Δήμο Μεγαρέων στα δύο.

Με πρωτοβουλία πολιτών καθώς και του συλλόγου οικισμού Λάκκας Καλογήρου, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαϊου συγκέντρωση, όπου βρέθηκαν και αιρετοί και πολλοί πολίτες για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στην μεγάλη καθυστέρηση του έργου και να βρουν τρόπους πίεσης για το “άνοιγμα” του δρόμου.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι το έργο δεν θα πάρει κι άλλη παράταση. Η διακοπή της κυκλοφορίας και η μεγάλη παράκαμψη που κάνουν καθημερινά για να πάνε σε κατοικίες και καταστήματα έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση αλλά και δυστυχώς, δυστυχήματα. Οι πολίτες δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις αν δεν παραδοθεί στην τελευταία προθεσμία που δόθηκε, στα τέλη Ιουνίου. Αν δεν παραδοθεί και στις 30 Ιουνίου, οι συγκεντρωμένοι δημότες έδωσαν ραντεβού για νέα διαμαρτυρία.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης τόνισε ότι θα πιέσει και έχει ήδη κάνει επαφές και έχει ασκήσει πιέσεις προς το υπουργείο υποδομών και τον εργολάβο. Ο Θανάσης Μπούρας βρέθηκε στη συνάντηση επισημαίνοντας ότι θα ασκήσει πιέσεις για να δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία κατά το δυνατόν η ΠΕΟΑΚ.

Στην συγκέντρωση βρέθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο Π. Μαργέτης, ο Άγ. Μακρυγιάννης, ο Σπ. Κορώσης. Το σύνολο των παρευρισκομένων συμφώνησε ότι πρέπει να τελειώσει το ζήτημα που ταλαιπωρεί τόσο δημότες και αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω κομμάτι της ΠΕΟΑΚ  ανήκει στην Ολυμπία οδό και το έργο εκτελείται από εργολάβο υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών, δηλώνοντας ότι συμβάλει στην άσκηση πίεσης για να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Χειροπέδες σε σπείρα Ρομά

«Να ξεκλειδώσουμε τη δυναμική που έχουμε, τα νέα παιδιά»