Πολιτισμός Σημαντικότερα

Θερινό σινεμά στην αυλή του Μουσείου

[quote]Αφιέρωμα «Γυναίκα & Αρχαιότητα» διοργανώνει ο «Θέογνις»[/quote]

Κάθε Τρίτη του Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, η αυλή του μουσείου της πόλης μας θα μετατρέπεται σε θερινό σινεμά, στα πλαίσια αφιερώματος «Γυναίκα και Αρχαιότητα».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων) σας προσκαλούν τις Τρίτες του μήνα Σεπτεμβρίου στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων στο κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ”.

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών

6/9        Η αρχαιολόγος

Στις κοιλάδες και στις πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα, στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχουν σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται απο τα προιστορικά χρόνια. Ο χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος θα μετατραπεί σε λίμνη απο το υπό κατασκευή υδροηλεκτρικό φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Η αρχαιολόγος Γεωργία – Καραμήτρου -Μεντεσίδη καταβάλλει τεράστιες  προσπάθειες ώστε να σώσει ό,τι μπορεί πρίν χαθεί για πάντα στον βυθό της τεχνητής λίμνης.

Ντοκιμαντέρ παραγωγής 2015 σε σκηνοθεσία Κίμωνα Τσακίρη.

13/9    Ηλέκτρα

Πρωταγωνίστρια και τραγικό πρόσωπο είναι η Ηλέκτρα, η οποία περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της Ορέστη πάνω από τον τάφο του πατέρα της. Και οι δυο μαζί σχεδιάζουν και σκοτώνουν τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο.

Ταινία παραγωγής 1962 σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Νότης Περγιαλής

20/9    Τρωάδες

Μετά την πτώση της Τροίας, οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

Ταινία παραγωγής 1971 σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Πρωταγωνιστούν: ΚάθρινΧέρμπορν, Βανέσα Ρέηντγκρέηβ, ΖενεβιέβΜπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, ΜπράιανΜπλεστ, ΠάτρικΜαγκί

 

27/9    Ιφιγένεια

Λίγο πριν από την αναχώρηση των ελληνικών πλοίων για την Τροία, και καθώς η νηνεμία δεν τους επιτρέπει να σαλπάρουν, ο μάντης Κάλχας προμηνύει ότι οι θεοί θα στείλουν ούριο άνεμο στα πανιά τους, μόνο αν ο Αγαμέμνονας θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια. Ο Αγαμέμνονας αναγκάζεται να καλέσει την κόρη του από το Άργος με τη δικαιολογία ότι πρόκειται να την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Η Ιφιγένεια καταφθάνει με τη μητέρα της Κλυταιμνήστρα, η οποία, όταν μαθαίνει την αλήθεια, προσπαθεί μάταια να τον μεταπείσει.

Ταινία παραγωγής 1977 σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Πρωταγωνιστούν: Τατιάνα Παπαμόσχου, Ειρήνη Παππά, Κώστας Καζάκος,  Κώστας Καρράς, Πάνος Μιχαλόπουλος

Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Κακογιάννη και της εταιρείας  FeelgoodEntertainment.

Κάθε Τρίτη του Σεπτέμβρη στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aλ. Τσίπρας: Η ραγδαία κυβερνητική φθορά μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

Ιδρύεται Τμήμα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Δυτικής Αττικής

Επιπλέον παιδιά σε παιδικούς σταθμούς