Υγεία

75 συμπολίτες εξετάστηκαν στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων για οστεοπόρωση

Σταμάτης Γεωργακής: “Είναι πολύ σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ΔΩΡΕΑΝ προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Μεγαρέων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΕΠ Υγείας.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ) πραγματοποίησε στις 13 & 14 Μαΐου, στο Κ.Α.Π.Η της Ν. Περάμου “Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας”, μια πολύ σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση.

Εξετάστηκαν συνολικά 75 πολίτες.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Μεγαρέων κος Σταμάτιος Γεωργακής μετά την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε: ” Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια & αρχικά ασυμπτωματική νόσος του μεταβολισμού των οστών, που με την πάροδο των χρόνων τα οστά γίνονται λεπτά και εύθραστα και αυξάνεται ο κίνδυνος των καταγμάτων. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση”.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κος Γεώργιος Πατούλης με μήνυμά του τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε: “Με δράσεις όπως η συγκεκριμένη το δίκτυο συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την τοπική αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας μέσα από τα προγράμματα του προσυμπτωματικού ελέγχου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

βίντεο: Ενδοκρινολογικό-Διαβητολογικό ιατρείο Νικήτα Κουτσομητόπουλου

Aleka Stamatiadi

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Όταν διαβάζουμε…