Πολιτισμός

6ο Φεστιβάλ Παιδικής Εικαστικής Τέχνης από την ΠΕΠΤ

Με επιτυχία διεξήχθη το 6ο Φεστιβαλ παιδικής εικαστικής Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν Περαμου .την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Εξήντα υπέροχοι μικροί καλλιτέχνες παρουσίασαν ο καθένας ξεχωριστά την δική του ζωγραφικη δημιουργία με τίτλο “Σαν Αλκυόνη στα χρώματα του Αιγαίου “.

Τα έργα συμμετέχουν σε Πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος.

 

“Σκοπός της εκδήλωσης η ανάδειξη της Παιδικής Τέχνης, όπως αναφέρει η Αναστασία Αντωνίου Εικαστικός Δασκάλα Υπεύθυνη Σχολής ΠΕΠΤ, με τις εμπνευσμένες δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών μέσα απο το Αιγαίο πέλαγος ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου το οποίο και Χαρτογραφουν εκ νέου ως έναν αστερισμό προορισμών με εξαιρετικό πολιτιστικό ενδιαφέρον

Στόχος της διοργάνωσης η μύηση στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη στοχεύοντας στην ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων που επιτρέπουν στο ίδιο το παιδί να αναπτύσσει να κρίνει να ερμηνεύει και να περιγραφεί τις εκφραστικές ποιότητες που κρύβουν τα έργα τέχνης και στο ευρύτερο περιβάλλον του .

Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε η απονομή των διακριθέντων Πανελλήνια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό “Πλουμιστος Ποδογυρος και Παραδοσιακή Φεμελη “.

Τρία παιδιά από τα Μέγαρα διακρίθηκαν

Πανελλήνια ζωγραφίζοντας τις παραδοσιακές στολές των Μεγάρων.

Πρόκειται για την Κατερίνα Κυριακουλεα,την Αναστασία Κυριακουλεα και τον Αθανάσιο Πετουση .

Η εκδήλωση εκτός από διακρίσεις είχε και μαγική ατμόσφαιρα με τον υπέροχο μάγο ΟΝΑΡ που προσέφερε μαγικές στιγμες σε μικρούς και μεγάλους ,καθώς και υπέροχες γεύσεις παγωτού από την κ .Ιωάννα Μωραιτου (FLOKA).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η τοπική σύμβουλος της κοινότητας Ν Περαμου Βασιλική Γκογκα ,αξιότιμοι εικαστικοί καλλιτέχνες και πρόεδροι συλλόγων.

▪︎Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

▪︎Να ευχαριστήσω όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, να ευχηθω πρώτα υγεία και μελλοντική επιτυχία σε όλους τους μαθητές μου .

▪︎Άλλο ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του με συνοδοιπόρους την προσπάθεια και την επιτυχία.

~Καλό καλοκαίρι ~”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Μεγάρων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Aleka Stamatiadi

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ψηφιακών μουσικών συναυλιών (Dis)playing Attica

Μεγαρίτικο Καρναβάλι 2015 (βίντεο+εικόνες)

Aleka Stamatiadi