Κοινωνία Σημαντικότερα

3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που ήταν σε χριστουγεννιάτικο lockdown

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης: Ποιοι το δικαιούνται

 

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι από αυτήν την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί και δεν θα μείνει κανένας πίσω». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης για τη νέα δράση που αφορά στην ενίσχυση με 3.000 ευρώ των επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και ειδικότερα το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Όπως είχαμε δεσμευτεί αποκλειστικά και μόνο για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου των περιοχών που κατά το διάστημα των εορτών – την κρισιμότερη περίοδο για το λιανικό εμπόριο – απαγορεύσαμε στις επιχειρήσεις να λειτουργούν έστω και με τη μέθοδο του click away λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του Covid-19, ερχόμαστε τώρα και τους δίνουμε μια ειδική ενίσχυση ως αντιστάθμισμα της επιπλέον ζημιάς που υπέστησαν έναντι όλων των άλλων λόγω των αναγκαστικών κυβερνητικών αποφάσεων. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι από αυτήν την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί και δεν θα μείνει κανένας πίσω».

Η δράση αφορά επιχειρήσεις στις οποίες, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2020, επιβλήθηκαν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου συγκεκριμένων περιοχών, περιοριστικά μέτρα επαχθέστερα των προβλεπόμενων για αντίστοιχες επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας.

Την ενίσχυση μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή εφ’ όσον είχαν την 18η Δεκεμβρίου 2020 εγκατάσταση σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω περιοχές.

– Δήμος Ασπροπύργου

– Δήμος Ελευσίνας

– Δήμος Μάνδρας-Ευδυλλίας

– Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

– Δήμος Καλυμνίων

– Δημοτική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου

– Τοπική κοινότητα Θεσπιέων.

Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 19.03.2021 και ώρα 12.00 και λήξης η 23.4.2021 ώρα 15:00.

#pressgreece

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ετοιμότητα για τον χειμώνα η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

«Απαξίωση και αδιέξοδο για το κτιριακό πρόβλημα του 4ου Δημοτικού σχολείου»

“Ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης” καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση”