Πολιτική Σημαντικότερα

267.000 ευρώ νέα έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Μεγαρέων για την ενεργειακή κρίση

Νέα έκτακτη ενίσχυση σε δήμους για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους

 

Πρόσθετη χρηματοδότηση στους Δήμους όλης της χώρας, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους αποφάσισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβάνονται και οι πέντε Δήμοι της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά το ποσό του 1.769.190,21 ευρώ, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Αναλυτικότερα, τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής:

  • Δήμος Φυλής: 550.946,73 ευρώ
  • Δήμος Ασπροπύργου: 383.128,83 ευρώ
  • Δήμος Ελευσίνας: 319.602,52 ευρώ
  • Δήμος Μεγαρέων: 267.032,44 ευρώ
  • Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: 248.479,69 ευρώ

« Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι στέκεται στο πλευρό τόσο των πολιτών όσο και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί από το ενεργειακή κρίση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Μπούρας.

Με αφορμή την παραπάνω σημαντική εξέλιξη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων της Αυτοδιοίκησης, στηρίζουν έμπρακτα το έργο τους για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Ειδικότερα, με την ενίσχυση των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η Κυβέρνηση κατανοεί τις ανάγκες που διαμορφώνονται και στέκεται αρωγός με κάθε μέσο στην προσπάθεια όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το υψηλό ενεργειακό κόστος».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Καιρός ο Δήμος να συμμορφωθεί με την νομοθεσία”

Ανακαινίστηκε με όμορφες εικόνες και μηνύματα το γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων

Υποψήφιοι “Μαζί με Όραμα”

Aleka Stamatiadi