Κοινωνία Σημαντικότερα

14 τόνοι παλιά ρούχα και παπούτσια ανακυκλώθηκαν από τον Ιούνιο

 

Προχωρά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων στο Δήμο Μεγαρέων με τη συνεργασία της εταιρείας RECYCOM

 

Aπό τον Ιούνιο του 2017 στο Δήμο Μεγαρέων εφαρμόζεται το πρόγραμμα της ανακύκλωσης παλαιών ενδυμάτων και υποδημάτων που συγκεντρώνονται στους κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό σε διάφορα σημεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας των Μεγάρων και του Προέδρου κ. Ηλία Μουσταϊρα, που εφαρμόζεται σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM, η οποία κρίνεται εκ του μέχρι τώρα αποτελέσματος άκρως επιτυχημένη και επωφελής για το Δήμο Μεγαρέων.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από αυτή την δράση διατίθενται για να καλυφθούν οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο.

Η εταιρεία RECYCOM με επιστολή που έστειλε στο Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη αναφέρει στατιστικά στοιχεία από την δράση του επταμήνου Ιουνίου –  Δεκεμβρίου 2017 κι εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου οι οποίοι στηρίζουν την εφαρμογή αυτού του Προγράμματος.

Το κείμενο της επιστολής της εταιρείας RECYCOM με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2018  έχει ως εξής:

«Στο χρονικό διάστημα του έτους 2017 (Ιούνιος – Δεκέμβριος), η εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων RECYCOM αποκόμισε από τους κάδους, που έχουν τοποθετηθεί στον δήμο σας, συνολικά 14 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας, που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, η RECYCOM από την πλευρά της , κάλυψε οποιαδήποτε ανάγκη του κοινωνικού παντοπωλείου με τη δωρεάν προσφορά διαφόρων τροφίμων και ειδών υγιεινής στο δήμο σας, (π.χ. όσπρια ,ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, χλωρίνη, καφέ , ελαιόλαδο κτλ) με τη μορφή δωροεπιταγών.

Εξοφλήθηκαν όλοι οι μήνες του προηγούμενου έτους με την προσφορά δωροεπιταγών αξίας 150 ευρώ ανά μήνα καθώς και το δώρο των χριστουγέννων ύψους 200 ευρώ.

Επιπλέον, κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε ,όπως η ρίψη αντικειμένων εξ αμέλειας,  λύθηκε άμεσα.  Η εταιρία μας, συνεισφέρει και θα συνεχίσει να συνεισφέρει με περισσότερα αγαθά  στο δήμο σας με στόχο την βοήθεια περισσοτέρων άπορων οικογενειών. Επιπλέον, από την συγκομιδή του ρουχισμού βοηθήθηκαν και άλλοι συμπολίτες μας, ανά την Ελλάδα.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μα επιτέλους τι είναι αυτό το ΕΣΠΑ;

“Τρομάζει η αριθμητική της κρίσης”

Koρονοϊός (COVID-19): Τι πρέπει να ξέρουμε

Aleka Stamatiadi