Πολιτική Σημαντικότερα

100.000 ευρώ στον Δήμο Μεγαρέων για πυροπροστασία

Με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ενισχύονται δήμοι της χώρας για 48 Δήμοι της χώρας με το συνολικό ποσό ύψους 5.230.000  ευρώ για την εκτέλεση προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας.

Στη Δυτική Αττική, όπως γνωστοποιεί και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας και όπως είχε ανακοινώσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος, χρηματοδοτούνται και οι πέντε δήμοι.

Αναλυτικότερα, τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής:

  • Δήμος Ελευσίνας: 100.000 ευρώ
  • Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: 100.000 ευρώ
  • Δήμος Μεγαρέων: 100.000 ευρώ
  • Δήμος Φυλής: 100.000 ευρώ
  • Δήμος Ασπροπύργου: 70.000 ευρώ

Ο Δήμος Μεγαρέων θα λάβει το ποσό των 100.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας.

Νέα έκτακτη ενίσχυση των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής για την πυροπροστασία

Γ. Κώτσηρας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της Αυτοδιοίκησης για την αντιπυρική προστασία της Δυτικής Αττικής»

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα τους Δήμους στο δύσκολο και απαιτητικό έργο για την αντιπυρική προστασία των περιοχών τους.

Η Δυτική Αττική αποτελεί από τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και τη φετινή αντιπυρική περίοδο και η ενίσχυση των πέντε Δήμων, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στην προσπάθεια όλων μας να διαφυλάξουμε τον δασικό πλούτο, τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υφαλμύρωση & διαχείριση του υδατικού δυναμικού στον κάμπο των Μεγάρων

Πανηγυρισμοί & επιφυλακή στο συλλαλητήριο κατά δομής μεταναστών

Aleka Stamatiadi

Επίσημος εορτασμός της Απελευθέρωσης των Μεγάρων