Κοινωνία Σημαντικότερα

Κοιμήθηκε o Μητροπολίτης μας

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, κοιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κυρός ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλλεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στον Καθεδρικό Ναό των Μεγάρων, όπου η σορός του Μακαριστού εκτίθεται από την Τετάρτη.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Βαρθολομαίος πρόκειται να ταφεί στην κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Λαυρεντίου, στο Κουρκούρι, όπου έχει προβλεφθεί η ταφή του πρώτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Χρέη τοποτηρητού ανέλαβε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος.

[quote]Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλλεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στον Καθεδρικό Ναό των Μεγάρων, όπου η σορός του Μακαριστού εκτίθεται από την Τετάρτη.[/quote]

Ο Μακαριστός τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομική και Θεολογία.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958. Υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ι. Σ. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1974. Συνέγραψε πολυάριθμες μελέτες.

Η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού κυρού ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ θα ψαλεί στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η εφημερίδα μας συλλυπείται βαθύτατα τους συγγενείς του πράου, του μειλίχιου, του σοφού και γεμάτου αγάπη Μητροπολίτου μας. Οι προσευχές όλων μας συνοδεύουν τον μακαριστό στην πορεία του προς τον ουρανόν.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανήγγειλε την εκδημία του μακαριστού κυρού Βαρθολομαίου με το εξής ανακοινωθέν:

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 86 ετών.  Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα.

Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958. Διατέλεσε Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Χίου, Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου. Συνέγραψε αρκετές μελέτες. Εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος το 1974.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, την Παρασκευή 29 Aυγούστου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυφαία Κυβερνητική Διοργάνωση στα Μέγαρα

Γέμισε ο ΧΥΤΑ Φυλής: Ουρές απορριματοφόρων

Γ. Μαρινάκης: Δύο χρόνια μετά τη 15η Νοεμβρίου