ΠολιτικήΣημαντικότερα

Επικίνδυνες σφαίρες από το Βλυχό Μεγάρων: Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Μαργέτη

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναμένεται να συναντήσει ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης την Τετάρτη, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει για ακόμα μια φορά η πόλη των Μεγάρων, με συνεχείς άσκοπους πυροβολισμούς από τον συνοικισμό των Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων.

Το θέμα των συνεχών πυροβολισμών τέθηκε προ ημερησίας από τους δημοτικούς συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας.

Σπύρος Κορώσης : «Να μην κάνουμε ότι κοιμόμαστε»

Ο Σπύρος Κορώσης ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια κουβέντα, καθώς είναι έντονη η ενόχληση των κατοίκων και πολύ περισσότερο ο κίνδυνος: «Πρέπει να τεθεί θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με ένα πλάνο της διοίκησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Είναι θέμα της αστυνομίας, όμως και ο δήμος μπορεί να κάνει εύκολη τη δουλειά της αστυνομίας, να ασχοληθούμε και να δρομολογήσουμε εξελίξεις.

Να μην κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Να μην κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Το θέμα αφορά και τους βουλευτές και την κυβέρνηση».

Ανάλογα τοποθετήθηκαν και ο Γρ. Σταμούλης, ζητώντας να γίνουν παρεμβάσεις στο υπουργείο για περισσότερη αστυνόμευση και στο Βλυχό αλλά και στους οικισμούς, όπως και στην Κινέτα, όπως και ο Άγ. Μακρυγιάννης.

Ο Δήμαρχος Π. Μαργέτης ανέφερε ότι έχει συναντήσει για το θέμα των πυροβολισμών τον Διευθυντή Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν συλλεχθεί στοιχεία για τις σφαίρες σε αυλές, σε φωτοβολταϊκά πάνελ, και αλλού.

Την Τετάρτη θα συναντήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, για να ληφθούν μέτρα.

Ακόμα, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων πρόκειται να συστήσει επιτροπή πρόληψης εγκληματικότητας, με διαμεσολαβητές για τους ρομά, φορείς και συνεργασία με την αστυνομία. «Είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Β. Σάλτας, μιλώντας για έργα υποδομής στο Βλυχό. Να γίνει ο οικισμός ανθρώπινος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορική ομιλία του π. Χρυσοστόμου Κουλουριώτη στη Μητρόπολη Αθηνών σήμερα με την έντυπη Ε (βίντεο)

Aleka Stamatiadi

Μητσοτάκης: 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω 11 προγραμμάτων ΟΑΕΔ το 2022

Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Ν. Περάμου: Ερωτηματικά για τον μισθό του Σ. Τσιούνη