Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία της Εντεταλμένης Συμβούλου στον Δήμο Μεγαρέων για τα αδέσποτα, Κικής Κοντοπούλου, σχετικά με περιστατικό ακραίας αναισθησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε ένα νεκρό ζώο.
Σε μια ανάρτηση που ξεχειλίζει από οργή, η κ. Κοντοπούλου φέρνει στο φως μια εικόνα που δεν αρμόζει σε καμία σύγχρονη κοινωνία: Κάποιος επέλεξε να «ξεφορτωθεί» ένα νεκρό σκυλί μέσα σε κάδο ανακύκλωσης, αντιμετωπίζοντας μια προηγούμενη ζωή ως ένα απλό απορρίμμα, σαν να επρόκειτο για πλαστικό μπουκάλι.
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία»
Η κ. Κοντοπούλου είναι καταπέλτης, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή δεν είναι απλή αδιαφορία, αλλά «ξεκάθαρη ξεφτίλα». Εν έτει 2026, και ενώ υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες περισυλλογής από τον Δήμο, η επιλογή της απόρριψης ενός ζώου στους κάδους ανακύκλωσης εκθέτει το επίπεδο ανθρωπιάς του δράστη.
«Αν έτσι αντιμετωπίζουμε τα ανυπεράσπιστα ζώα, τότε ας μην μιλάμε για πολιτισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.
Η Εντεταλμένη Σύμβουλος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους δημότες: “Ο σεβασμός δεν τελειώνει με τον θάνατο: Κάθε πλάσμα αξίζει μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση.
Η κοινωνία κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στους πιο αδύναμους και όσοι ανέχονται τέτοιες εικόνες φέρουν μερίδιο ευθύνης”.

