ΠολιτικήΣημαντικότερα

Ξεκίνησε η β’ φάση της αποχέτευσης με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Περιφερειακό Αλεποχωρίου

Απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τρεις μήνες περίπου στον περιφερειακό δρόμο Αλεποχωρίου, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιου Μεγάρων, όπως απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου της β’ φάσης κατασκευής δικτύου ακαθάρτων της πόλης των Μεγάρων.

Η εκτέλεση του χρηματοδοτούμενου έργου β’ φάσης της αποχέτευσης άργησε να ξεκινήσει καθώς υπήρχαν προβλήματα με την αρχαιολογική υπηρεσία που αφορούσαν κυρίως την έλλειψη προσωπικού και οι χρόνοι σχεδόν απαγορευτικοί για να προλάβει το έργο να βρίσκεται εντός των προβλεπόμενων ορίων από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπου είχε ενταχθεί από την διοίκηση Γ. Μαρινάκη.

Η νέα διοίκηση έχει κατηγορήσει την απερχόμενη για καθυστέρηση ζωτικής σημασίας για το έργο, αλλά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και το έργο ξεκινά έστω και στο παρά πέντε. Αυτό επανέλαβε ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σαμποτάζ» : «Αν είχατε ξεκινήσει τις διαδικασίες με την αρχαιολογία, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνος, είπε απευθυνόμενος στον Γ. Μαρινάκη. Το έργο θα τελειώσει».

Ο Γ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι το έργο δεν ξεκινά από περιοχές που είχαν ανάγκη το δίκτυο αποχέτευσης όπως οι κάθετοι της οδού Στρατήγη και η περιοχή των εργατικών κατοικιών. «Ακόμα δεν έχετε αποκτήσει εμπειρία, αλλά αν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, δεν θα μπορούσε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχαιολογία. Αποποιήστε των ευθυνών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Έφυγε” ο Μίκης Θεοδωράκης

Aleka Stamatiadi

Ξυλοφάγα έντομα της ελιάς σε ελαιόδενδρα των Μεγάρων

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Μεγάρων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Aleka Stamatiadi