ΑθλητισμόςΣημαντικότερα

Α.Γ.Σ. Βύζας Μεγάρων: Παρέμβαση για τον αγώνα με Ν. Πέραμο

Σε αναβρασμό τα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα

Επιστολή -παρέμβαση εν όψει του επικείμενου αγώνα με την ομάδα της Νέας Περάμου έστειλε ο Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ.

“Αφορμή για την επιστολή – παρέμβασή μας, αποτελεί η ανακοίνωση – διαμαρτυρία που εξέδωσε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 το Δ.Σ. της ομάδας Α.Ο. ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Μικρασιατικής προέβη σε μια τοποθέτηση για την βία στα γήπεδα της περιοχής μας ως εξής:

“ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…..ΩΣ ΠΟΤΕ ;
Μέσα από αυτή την ανακοίνωση θέλουμε αρχικά να συγχαρούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου , τους αθλητές και τα τεχνικά επιτελεία των 2 ομάδων που μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια του φετινού εξαιρετικά ανταγωνιστικού πρωταθλήματος .
Να συγχαρούμε την Νέα Πέραμο για την δίκαιη επικράτηση της εντός αγωνιστικού χώρου.
Η τοποθέτηση μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις , διότι την επόμενη φορά , στο επόμενο ντέρμπι της κατηγορίας ίσως τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα.
Ο Μιμας στα 6 χρόνια ιστορίας του έχει δώσει περίπου 200 παιχνίδια , φιλοξενώντας όλες τις ομάδες με τον καλύτερο τρόπο , κερδίζοντας το σεβασμό όλου του φιλάθλου κόσμου της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο.
Όλα αυτά τα χρόνια η βία για εμάς ήταν άγνωστη λέξη και τη γνωρίσαμε στους 4 αγώνες με την ίδια ομάδα φέτος.
Σε συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν εμφανιστεί επικίνδυνα στοιχεία ,που καλούνται από άλλες περιοχές να υποστηρίξουν τη Νέα Πέραμο . Αυτή η οργανωμένη και επικίνδυνη μερίδα επιβάλλεται να απομονωθεί όχι μόνο από τα γήπεδα αλλά και από την κοινωνία. Εμφανίζεται σε κάθε αγώνα ομάδα ξενόφερτων οπαδών με full face μάσκες, λοστούς , γκλοπ και μαχαίρια . Μπαίνουν σε κάθε γήπεδο με ντου , προκαλώντας τους πάντες με στόχο να δημιουργηθεί ένταση…
Καλούμε όλες τις ομάδες να συστρατευτούμε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα . Την ευθύνη έχουμε όλοι μας , οι διοικήσεις ,η ΕΠΣΔΑ ,οι τοπικές αρχές , η αστυνομία.
Η τελευταία δε ,χαμένη σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν αξιολόγησε σώστα την περίπτωση παρά τις προειδοποιήσεις μας για την επικινδυνότητα του αγώνα.
Εμείς βρήκαμε τον ανεγκέφαλο που έριξε το μπουκάλι στον Δουκάκη απολογούμαστε για αυτόν και αποφασίσαμε να μην του επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο ξανά.
Καλούμε την ΕΠΣΔΑ ως διοργανώτρια αρχή και εγγυήτρια αρχή της ομαλής λειτουργίας του πρωταθλήματος και της ασφάλειας των αθλητών να λάβει θέση και μετρα. Η τιμωρία μιας ομάδας δεν λύνει το πρόβλημα , σε έναν αγώνα που έπεφτε άγριο ξύλο για ένα τέταρτο η τιμωρία ήταν μονόπλευρη. Ήταν ευθύνη αποκλειστικά της Μικρασιατικής ότι συνέβη τελικά ;
Εμείς θα κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να προκαλέσουμε την αρχή του τέλους για τέτοια φαινόμενα βίας.
Καλούμε κάθε υγιές σωματείο που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις φέτος να στηρίξει την προσπάθεια μας, μιλήστε γιατί θα θρηνήσουμε θύματα και υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι.
Καλούμε τους τοπικούς δημοσιογράφους να αναδείξουν το θέμα και να γράφουν ότι πραγματικά συμβαίνει στα γήπεδα.
Καλούμε την διοίκηση του Δήμου να αναδείξει το θέμα και να κινηθεί προς την επίλυση του.
Καλούμε κάθε υγιή φίλαθλο να ενώσει τη φωνή του μαζί μας, να συστρατευτούμε για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά ως κοινωνία καταστάσεις σαν τα πρόσφατα γεγονότα της Θεσσαλονίκης”.

 

“Το Δ.Σ. της εν λόγω ομάδας, αναφέρεται στην επιστολή από πλευρά του ΒΥΖΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στο Δημοτικό Γήπεδο των Μεγάρων στον αγώνα της Α’ ΕΠΣΔΑ μεταξύ των ομάδων Μικρασιατική – Νέα Πέραμος.

Γεγονότα που δυστυχώς δεν αποκρύπτονται, αφού το βίντεο που έχουμε στην διάθεσή μας αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Όλα αυτά τα βιώσαμε λίγο πριν την λήξη του αγώνα της περασμένης Τετάρτης, με τους προπηλακισμούς και το άγριο ξύλο να είναι η «απάντηση» μερίδας φιλάθλων της Νέας Περάμου, στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ανεγκέφαλου οπαδού της Μικρασιατικής να εκτοξεύσει πλαστικό μπουκάλι στον ποδοσφαιριστή της Νέας Περάμου όταν αυτός πανηγύρισε έξαλλα στα κάγκελα του γηπέδου το νικητήριο γκολ της ομάδας του.

 

Φανεται ξεκάθαρα, πως οι ξενόφερτοι οπαδοί με full face μάσκες, οι λοστοί, οι σιδερογροθιές, τα μαχαίρια και οι φουσκωτοί, είναι η μόδα της εποχής που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ δυστυχώς, του Προέδρου και της διοίκησης  της ομάδας της Νέας Περάμου.

 

Και μιλάμε για ΑΝΟΧΗ, αφού δεν διαβάσαμε κάποια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την μεριά της διοίκησης του ιστορικού σωματείου της Νέας Περάμου, που να καταδικάζει όλα αυτά τα οποία συνέβησαν και την εκθέτουν!

 

Παρεμβαίνουμε, θέλοντας να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ως διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την ομάδα μας, αλλά και τους φιλάθλους μας στον αγώνα της Κυριακής 3 Απριλίου 2022 που θα διεξαχθεί στη Νέα Πέραμο.

Στόχος μας δεν είναι μόνο η προστασία της ομάδας μας αλλά και η προστασία του ποδοσφαίρου της Δυτικής Αττικής.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ο αγώνας Νέα Πέραμος – Βύζας να διεξαχθεί ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, και ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, προτρέποντας τον Πρόεδρο κ. Κλέαρχο Τζαφέρη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΔΑ να προσέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

 

Αγαπητοί διοικούντες της Νέας Περάμου κατανοήστε το: Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ!

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ  ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα οπαδικής βίας όχι μόνο στο μεταξύ μας παιχνίδι αλλά και σε όλα τα άλλα που ακολουθούν.

Γιατί αν συμβεί το χειρότερο, στο τέλος όλοι μαζί θα κλαίμε!

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννα Ρήγα                                                                                                        Αντώνης Υψηλάντης”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινούν ξανά δρομολόγια από τα μίνι μπας

«Χωματερή οι Ελαιοδεξαμενές»

Aleka Stamatiadi

Κλειστά τα σχολεία Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μεγαρέων 12 και 13/06, λόγω καύσωνα.