Ψηφίζοντας αρνητικά επί του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων, ο Γ. Μπερδελής ανέφερε ότι «Η σύνταξη και η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελούν παραδοσιακά κορυφαία πολιτική πράξη της διοίκησης, αφού θέτουν προτεραιότητες και στόχους της νέας χρονιάς. Πράγματι για μένα όλα ήταν πεντακάθαρα μετά την τοποθέτηση του δήμαρχου, ότι η διοίκηση, μετά από οκτώ χρόνια που διοικεί, δεν είχε ποτέ μια πυξίδα προς τα πού θέλει να πορευτεί. Ο οραματικός χαρακτήρας μαζί με τον τεχνικό του προϋπολογισμού δεν συναντώνται πουθενά, όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2022.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στην έντυπη Ε που κυκλοφορεί την Πέμπτη στα περίπτερα
Η διοίκηση κράτησε ακόμα μια φορά σε αποστάσεις και τους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Για ακόμα μια φορά ο προϋπολογισμός κατέληξε άνευρος κατάλογος εσόδων- εξόδων χωρίς καμία συνοχή και στόχευση, αποτυπώνοντας την αδυναμία της διοίκησης να θέσει καθαρό πλάνο ανάπτυξης, να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Επτά χρόνια και δεν έχουμε αναλύσει ποια τα δυνατά και αδύνατα σημεία του δήμου μας στο χώρο, τη θέση του στον νομό αττικής σήμερα για να επωφεληθούμε να στοχεύσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.
Τι έκανε ο δήμαρχος; Τι έχουν κάνει η διοίκηση τις προηγούμενες χρονιές; Αποσπασματικά αναφέρουν κάποια έργα και απορείς γιατί αυτή η διοίκηση πράγματι δεν έχει επιτύχει να αλλάξει αυτήν την πορεία της υποβάθμισης που υπάρχει στην περιοχή μας. Ξεχάσατε να πείτε πόσα εκατομμύρια έχετε πάρει για να πληρώσετε ληξιπρόθεσμες οφειλές, 10 εκατ. περίπου και 11 εκατ. πήρατε για οφειλές της ΔΕΥΑΜ. Ο Δήμος μπόρεσε στο ελάχιστο να αντεπεξέλθει γιατί κατά καιρούς υπήρχαν γενναίες χρηματοδοτήσεις από την προηγούμενη και την σημερινή κυβέρνηση.
Ίσως είναι η τελευταία φορά που το λέω δίχως ίχνος κριτικής, αυτός ο τόπος έχει δυνατότητες αρκεί να τις δούμε και να τις εκμεταλλευτούμε.
Δε θέλω να σας προσβάλλω και να χρησιμοποιήσω τη λέξη «ντροπή» αλλά ακόμα μιλάμε για το Κυριακούλειο που έχει ενταχθεί από το 2017, τώρα σκεφτήκαμε να κάνουμε τις μελέτες; και τη Βιβλιοθήκη;
Όσο για την «έξυπνη πόλη», έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ μπροστά. Υπηρετούμε τον δήμο για να πάει μπροστά όχι για μια καρέκλα. Ο δήμος έχει πλεονεκτήματα αλλά δεν έχει μια διοίκηση για να κάνει τα αυτονόητα, να ακούσει και να στοχεύσει. Σας ικετεύω βάλτε κάτω ένα πρόγραμμα δώστε προτεραιότητα. Αν δε γίνει ένας αγροτικός δρόμος 140.000 ευρω και γίνει η πολεοδόμηση της Βαρέας, καταλαβαίνετε τι οφέλη έχει η πόλη από το ένα και τι από το άλλο».

