«Δεν ξέρω τι παθαίνετε όσοι από την αντιπολίτευση κάθεστε στη θέση του δημάρχου. Αλλά δε διευκολύνεται ούτε η διαδικασία του συμβουλίου και η δημοκρατία, ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γ. Μπερδελής.
[quote]Η πολιτική αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου[/quote]
“Όταν κάποιος σας κατηγορεί για κάτι πρέπει να κάνετε το παν να τον κατηγορήσετε. Το 2012 λέγατε τι έχει κάνει ο εκκαθαριστής που διοικεί τη ΔΕΥΑΜ; είπε απευθυνόμενος στη διοίκηση του Δήμου. Πού πάνε όλες οι εισπράξεις;
Σήμερα τα ερωτήματα τα ίδια είναι ακριβώς. Κατηγορεί για άλλα για το παρελθόν, για να αποδείξει ότι είναι άμεμπτος.
Δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιους άνδρες, έχουμε ανάγκη από ανδρείους, να ξέρουν να πουν συγγνώμη ότι εκτίμησε τα πράγματα διαφορετικά.
Τα υπονοούμενα υπήρχαν ότι κάτι συνέβαινε από τη εποχή Στρατιώτη και τώρα δεν έχετε πολιτική ευθύνη που υπάρχει ο εκκαθαριστής. Εν τέλει τι αποδείχθηκε; Ότι κάτι κρύβανε οι προηγούμενες διοικήσεις; Προφανώς όχι, κι όμως δεν βρίσκετε το θάρρος να πείτε «έσφαλα, είχα εκτιμήσει λάθος», και δε θα το κάνετε ποτέ, γιατί η νοοτροπία σας είναι αυτή».
«Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη διοίκησή σας και δεν είχε καμία διοίκηση την τύχη να κάνει πενταετία. Είστε γυμνοί από έργο. Είχατε την τακτική να μην πληρώνετε μήπως έρθει ένας υπουργός και επιχορηγήσει τους δήμους για τα χρέη τους;
Παίζουμε στα ζάρια την τύχη του δήμου, γιατί μιλάμε για πολλά εκατομμύρια που δεν είναι σε θέση ο Δήμος να τα ξεπληρώσει, μήπως έρθει κάποιος υπουργός και δώσει χαριστική επιχορήγηση στο δήμο;
Πόσο πατριώτες είμαστε όταν βάζουμε μια δημοτική επιχείρηση δεκάδες εκατομμύρια μέσα και να περιμένουμε να έρθει ο υπουργός να ψηφίσει;»
«Ψηφίζω με την ευχή η εταιρεία να κλείσει για να μη δημιουργεί τα χρέη που δημιουργεί κάθε χρόνο με κάθε διοίκηση, ψηφίζω γιατί είναι προς συμφέρον του δήμου, δεν παρασύρομαι από την στείρα αντιπολίτευση, με υπονοούμενα που έθιγαν την προσωπικότητα των δημοτικών συμβούλων» κατέληξε ο Γ. Μπερδελής.
Η απάντηση του Γρ. Σταμούλη ήταν ότι «Λογικό ήταν να ήταν ο προγραμματισμός μας στην πενταετία, στο επόμενο που θα είναι τετραετία θα προγραμματίσουμε για τετραετία. Τη ΔΕΥΑΜ θα την κλείσουμε, κάτι που δεν τολμήσατε να κάνετε. Σε λίγες μέρες παίρνουμε σύμβαση παραχώρησης των δικτύων».