Αθλητισμός

Βύζας Μεγάρων: Πήρε μπροστά

ΕΙΠΕ ΤΟ… ΝΑΙ Ο ΦΑΝΗΣ

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε μέσω της «Ε», πως οι παράγοντες του Ερασιτέχνη έδιναν μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρουν χρήματα μέσω χορηγιών και να δηλώσουν την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης (22/7) που έκλεινε η στήλη δεν υπήρχε χειροπιαστή εξέλιξη, ωστόσο, όλα άλλαξαν λίγες ώρες αργότερα… Μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Βύζαντα, με την αρωγή του νέου Δήμαρχου Μεγάρων Γρηγόρη Σταμούλη, είχαν επιτυχημένο ραντεβού με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Φάνης Ρετσίνες». Εκεί αποφασίστηκε να δοθεί στους «κιτρινόμαυρους» ένα ποσό με τη μορφή χορηγίας, προκειμένου να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας σεζόν και να δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στην Γ’ Εθνική. Το ακριβές ποσό της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, είναι ικανό για να γίνει η εκκίνηση ενόψει της νέας χρονιάς. Μετά το τέλος της συνάντηση το Δ.Σ. του Βύζαντα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση.

[quote]Βρέθηκαν χρήματα από την χορηγία της εταιρείας «Φάνης», ανέλαβε ο Μίχας, αποκτήθηκαν  τρεις παίκτες.[/quote]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ : ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

«Μετά από ένα δεκαήμερο έντονων διαβουλεύσεων, κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στις τάξεις της ιστορικής ομάδας του Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, για το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Στην συνάντηση του νέου Δημάρχου κ.  Σταμούλη Γρηγόρη και του αντιπρόεδρου της ομάδας κ. Μιχάλαρου Θεόδωρου, με τον επιχειρηματία κ  Φάνη Κων/νο , τέθηκαν οι βάσεις για τον Νέο ανταγωνιστικό ΒΥΖΑ, που θα στηρίζεται στα δικά του  παιδιά.  Ξεκινά ο σχεδιασμός της ομάδας στην Γ΄ Εθνική και πλέον οι διοικούντες περιμένουν την στήριξη των φιλάθλων».

ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ, ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Όπως τονίσαμε στο φύλλο της περασμένης εβδομάδας, καλό είναι να υπάρχει η αισιοδοξία, αλλά καλύτερο όλων είναι ο ρεαλισμός. Σίγουρα αποτελεί μια ισχυρή οικονομική «ένεση» στα ταμεία του συλλόγου, η απόφαση της εταιρείας «ΦΑΝΗΣ SA» να χορηγήσει ένα ποσό, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενόψει της νέας χρονιάς.  Ωστόσο, όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα συγκεκριμένα χρήματα δεν φθάνουν να καλύψουν ούτε το ¼ του φετινού προϋπολογισμού. Κάτι που σημαίνει πως οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Βύζαντα, θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, για να συγκεντρωθεί το ποσό με το οποίο η ομάδα όχι μόνο θα καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, αλλά να παραμείνει φέτος και σ’ αυτήν.  Το πρώτο μέλημα, κατά τη γνώμη μας, είναι οι παράγοντες του συλλόγου  να κάνουν τον φίλαθλο κόσμο του Βύζαντα ν’ αγαπήσει ξανά την ομάδα. Είναι γεγονός πως η καταστροφική θητεία των Σωτήρη Μαυρονάσιου  – Κώστα Κοσσυβάκη, είχε απαξιώσει τους «κιτρινόμαυρους» αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, με αποτέλεσμα ο κόσμος ν’ απέχει απ’ τους αγώνες της ομάδας. Στόχος του νέου Δ.Σ. λοιπόν, θα πρέπει να είναι η ανάδειξη του ιστορικού σωματείο, προκειμένου να δημιουργηθεί ξανά το αίσθημα αγάπης προς τον Βύζαντα απ’ όλου τους υγιείς Μεγαρίτες φιλάθλους. Ίσως μια καλή ιδέα θα είναι αυτή η «καμπάνια» να γίνει μέσω των εισιτηρίων διαρκείας, όπου ο φίλαθλος κόσμος της πόλης θα αντιληφθεί «χέρι με χέρι» πως η κατάσταση άλλαξε και πως πλέον οι τύχες της ομάδας είναι σε Μεγαρίτες επιχειρηματίες – φιλάθλους που το κάνουν με ιδιοτέλεια. Χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και με στόχο να μην «μαραζώσει» ο φίλαθλος. Θα βοηθούσε επίσης έχουμε την εντύπωση, να πραγματοποιηθεί  μια ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, προκειμένου να επικοινωνήσουμε όλοι στον κόσμο τη νέα τάξη πραγμάτων στον σύλλογο. Όλο αυτό χρειάζεται δουλειά και το ξέρουν πολύ καλά οι παράγοντες του Ερασιτέχνη, οι οποίοι μέχρι στιγμής κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους, προκειμένου ν’ αποκτήσει ξανά ο Βύζας την χαμένη του αίγλη. Οι ευχές μας είναι μαζί τους, γιατί πραγματικά λίγοι είναι αυτοί που τούτη την χρονική στιγμή θα ασχολούνταν σοβαρά με την «καυτή πατάτα» του Βύζαντα

ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Ο ΜΙΧΑΣ, ΕΚΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Όπως είχαμε αναφέρει, ο Κυριάκος Μίχας ήταν στο … περίμενε, μέχρι οι παράγοντες του συλλόγου εξασφαλίσουν μια χορηγία που θα τους έδινε το δικαίωμα να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό. Αυτό έγινε στα μέσα της προ-προηγούμενης εβδομάδας κι έτσι την Πέμπτη 24/7, ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στον πρώην προπονητή αρκετών ομάδων του Θριασίου Πεδίου και παλαίμαχο παίκτη της ομάδας. Ο Κυριάκος Μίχας, που έχει διατελέσει τεχνικός σε Αίαντα Παραλίας, Πανελευσινιακό, θρασύβουλο, Ασπρόπυργο, Μανδραϊκό και Γλυφάδα (πέρσι στην Β’ Εθνική) ολοκλήρωσε την προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους του Βύζαντα και με δηλώσεις του έδωσε το σύνθημα ενόψει του δύσκολου ξεκινήματος της ομάδας.  «Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα που υπήρξα και παίκτης της. Εμείς κάνουμε μια νέα αρχή. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα για τη νέα χρονιά, με χαμηλό κόστος ανταγωνιστική. Θα κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Όλα τ’ άλλα μέσα στο γήπεδο. Ζητάω απ’ όλους πειθαρχία και δουλειά».

Λίγα λόγια και… καλά, όπως λέμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Ο Κυριάκος Μίχας έπιασε αμέσως δουλειά και η ομάδα μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε ολοκληρώσει ήδη τις τρεις πρώτες τις μεταγραφές. Οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο Βοτανικό, Άρη Αμφιάλης, Ηλυσιακό, με τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο, που ξεκίνησε από την ομάδα Κ-17 του Πανιωνίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΑΟ Γλυφάδας και Ατρόμητο Πειραιά, καθώς επίσης και με τον Στέφανο Φουρνάρη, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Βύζαντα και συνέχισε στον Εθνικό Αστέρα. Παράλληλα έγινε γνωστό πως στο πλευρό του Κυριάκου Μίχα στο τεχνικό επιτελείο θα βρίσκεται ο γυμναστής Δημήτρης Μανταλόβας. Τέλος ανακοινώθηκε πως την περασμένη Τετάρτη 30/7 επρόκειτο να διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς.

Στόχος του Κυριάκου Μίχα και των παραγόντων της ομάδας, ήταν να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές τουλάχιστον πέντε ακόμη ποδοσφαιριστών μέχρι την περασμένη Τετάρτη και την έναρξη της προετοιμασίας (η στήλη γραφόταν βράδυ Κυριακής λόγω… διακοπών και δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί τις επόμενες ημέρες). Κι αυτό  προκειμένου να έχει δημιουργηθεί ήδη ένας κορμός, ο οποίος θα στελεχωνόταν κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου της. Δεν αποκλείεται λοιπόν, εκτός απ’ τους παίκτες που ξέρει και θέλει να φέρει στην ομάδα ο Μίχας, να υπάρξουν στην πορεία κι άλλοι οι οποίοι θ’ αποκτηθούν μέσω δοκιμών.  Τι σίγουρο είναι, πάντως, πως φέτος όποιος ποδοσφαιριστής έρθει στον Βύζαντα, θα πληροί τα αγωνιστικά κριτήρια που έχει θέσει ο νέος προπονητή. Δεν θ’ αποκτηθεί δηλαδή, μόνο και μόνο επειδή τον πρότεινε συγκεκριμένος μάνατζερ ή επειδή οι  γονείς του είχαν «καλή» σχέση με τον πρόεδρο. Κάτι που «έκαψε» τον Βύζαντα την περασμένη διετία, όπου οι «προδιαγραφές» για να φορέσει κάποιος παίκτης την φανέλα του ήταν άλλες…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αθλητικά νέα της εβδομάδας

Aleka Stamatiadi

Οι νέες μεταγραφές του Βύζαντα

Βύζας: Εκπέμπει SOS