Πολιτική Σημαντικότερα

Νέο Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές: Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη-Θ. Μπούρα-παραγωγών

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την αναμενόμενη ανάρτηση για διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγών και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των αυγοπαραγωγών Μεγάρων Χρήστος Σακελλαρίου, το μέλος του Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Μεγάρων και Δυτικής Αττικής, Σωτήρης Καστάνης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Α΄Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Θεόδωρος Γαβρήλος.
Ο Υπουργός ενημέρωσε διεξοδικά και διευκρίνισε πολλά σημεία του υπο ανάρτηση για διαβούλευση Σχεδίου Νόμου. Οι παραγωγοί από την πλευρά τους έθεσαν τα ερωτήματά τους και τις απόψεις τους, για τις οποίες ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του και περιμένει τις θέσεις των παραγωγών μετά την αναμενόμενη από μέρα σε μέρα ανάρτηση του Σχεδίου Νόμου για τις Λαϊκές Αγορές.
Ο κ. Μπούρας, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα είναι σε διαρκή συνεννόηση με τον Υπουργό, προς όφελος των παραγωγών, των εμπόρων και των καταναλωτών των Λαϊκών Αγορών.

 

“Το νέο νομοσχέδιο είναι στημένο καθ’ υπαγόρευση των εμπόρων”

“Στον τόπο μας δραστηριοποιούνται προσερχόμενοι καθημερινά στις λαϊκές αγορές 850 άτομα όλοι τους παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, ανέφερε σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση ο παραγωγός Σωτήρης Καστάνης.
Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα θέσει από απόψε για διαβούλευση ό υπουργός Ανάπτυξης κ Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να είναι στημένο καθ’υπαγορευση τών εμπόρων που χρόνια τώρα αλωνίζουν τήν αγορά και δεν θέλουν παραγωγούς στα πόδια τους, που; σ’ένα χώρο που ιδρύθηκε αποκλειστικά και μόνο για παραγωγούς.
Ζητήσαμε λοιπόν την παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού κ.Αθανασιου Μπούρα ό οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και μας έφερε σέ επαφή με τον υπουργό στον οποίο και είπαμε τίς ανησυχίες μας.
Ό υπουργός φάνηκε πως είναι διατεθειμένος να κάνει κάποιες τροποποιήσεις
αλλά δεν κάνει πίσω στην απρόσκοπτη έκδοση αδειών παραγωγών(εξαίρεση των παραγωγών από την προκήρυξη) όπως επίμονα ζητήσαμε και όπως καταλαβαίνετε υψώθηκαν όι τόνοι και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να συμμετέχουμε σε ενέργειες που εμείς προς το παρόν (περιμένουμε τή διαβούλευση) δεν θέλουμε.
Άμεσα αναλυτικότερο ρεπορτάζ, όπως και στην έντυπη Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί δεν σβήνουν οι εστίες πυρκαγιάς (βίντεο)

“Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα”

Ε. Ρήγα: “Έχω εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μου και στα παιδιά, που είναι ικανά να μας διδάξουν ψυχραιμία”