ΠολιτικήΣημαντικότερα

“Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ και μετατρέπουμε την Κινέτα σε σύγχρονη πόλη”

 

Το 1996, όταν εγκρίθηκε η πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης της Κινέτας, προέβλεπε την Κινέτα ως περιοχή δεύτερης κατοικίας (παραθεριστικής κατοικίας) και γιαυτό όλη η περιοχή της Κινέτας έχει ακόμη χρήση αμιγούς κατοικίας.

Με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), ένα μεγάλο κομμάτι του σχεδίου έχει αλλάξει χρήση, από αμιγή σε γενική κατοικία και σε πολεοδομικό κέντρο, πράγμα που σημαίνει ότι η Κινέτα πρέπει να αλλάξει και από περιοχή παραθεριστικής κατοικίας να γίνει περιοχή πρώτης κατοικίας, δηλαδή μια σύγχρονη πόλη που να μπορείς να ζεις μόνιμα.

Έχουμε λοιπόν στο πρόγραμμά μας την Πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Κινέτας για προσαρμογή στο νέο ΓΠΣ, ώστε να αλλάξουμε τις χρήσεις γης στις περιοχές που προβλέπεται η γενική κατοικία και το πολεοδομικό κέντρο και να μετατρέψουμε την Κινέτα σε σύγχρονη πόλη.

Η σύγχρονη πόλη όμως, για να μπορεί να ζει μόνιμα μια οικογένεια, χρειάζεται κάποιες βασικές υποδομές.

Χρειάζεται το βασικό αγαθό, το Νερό που πρέπει να πηγαίνει στα σπίτια καθαρό και με συνεχή ροή.

Χρειάζεται το Σχολείο και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, ώστε οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους και απρόσκοπτα να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Χρειάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο, ώστε οι πολίτες όταν αρρωσταίνουν να έχουν ιατρική κάλυψη και να αισθάνονται ασφαλείς.

Χρειάζεται πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο Αστυνομικό Τμήμα για την ασφάλεια της περιοχής.

Χρειάζεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Όμως χρειάζονται μόνον αυτά;  Φυσικά και όχι, χρειάζονται και άλλα.

Αλλά αυτά είναι τα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία μιας σύγχρονης πόλης για μόνιμη κατοικία.

Εμείς θα ξεκινήσουμε από αυτά τα έργα και τις μελέτες, γιατί πάνω απ όλα θέλουμε να μετατρέψουμε την Κινέτα σε σύγχρονη πόλη που να μπορείς να ζεις μόνιμα, γιαυτό και στο πρόγραμμά μας τα έχουμε ως βασικές προτεραιότητες.

Βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα έργα που παράλληλα μπορούμε να εκτελέσουμε όπως πεζοδρομήσεις, ασφαλτοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις, ηλεκτροφωτισμό διαμορφώσεις πλατειών, mini αθλητικών κέντρων, υποδομών για ΑΜΕΑ, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κινέτας.

Θα με ρωτήσετε εύλογα πού θα βρείτε τα λεφτά για όλα αυτά;

Τα έργα και οι μελέτες που έχουμε στο πρόγραμμά μας ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ για να μετατρέψουμε την Κινέτα σε σύγχρονη πόλη, μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από  σχετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επί μία οκταετία δεν έχουν αναζητηθεί, αλλά και από Εθνικούς πόρους του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων. Οι συνεργάτες μου και εγώ, διαθέτουμε και τις γνώσεις, αλλά και την εμπειρία γιαυτό.

Σωτήρης Πιλίλης

Ιατρός

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων-Νέας Περάμου-Κινέτας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Mελέτη για συνολική  αντιπλημμυρική θωράκιση της Κινέτας»

16,5 εκατ. ευρώ αντισταθμιστικά για το καλώδιο διεκδικεί ο Δήμος Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

ΝΕΜ: Επαναλειτουργία για το Μπασκετικό Σχολείο