Πολιτική Σημαντικότερα

“Καμία απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Περάμου”

Απολογισμός πεπραγμένων έγινε σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μετά από πρόσκληση ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ, Σταμούλης Γρηγόριος και οι επικεφαλής των Δημοτικών συνδυασμών και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κουμπέτσος Γεώργιος, Μπερδελής Γεώργιος, Βαρελάς Κλεάνθης και Μακρυγιάννης Άγγελος.

 

 

Βαθαίνει το ρήγμα διαμάχης μεταξύ Διοίκησης Δήμου & Τοπικού Συμβουλίου

Εντούτοις, παρά τις προσκλήσεις για ανοιχτό διάλογο του τοπικού, η ατμόσφαιρα δεν άργησε να γίνει… ηλεκτρισμένη με ξεκάθαρες τις αντιθέσεις μεταξύ συμβούλων -Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμυο και Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Γρ. Σταμούλης εξ αρχής αποχωρώντας δήλωσε ότι :  “Πήρα την απόφαση να συμμετάσχω, υπέθεσα ότι λάβατε υπόψιν σας την νομοθεσία ότι κάνετε απολογισμό πεπραγμένων σε δημόσια συνεδρίαση. Δυστυχώς ο Πρόεδρος με πληροφόρησε πριν από λίγο ότι επιλεκτικά έχει καλέσει μόνο τους επικεφαλής των παρατάξεων και βέβαια και τους συμβούλους του τοπικού συμβουλίου Νέας Περάμου.

Αποφάσισε και διέταξε ο Πρόεδρος ότι αυτούς αποφάσισε, αυτούς θα προσκαλέσει να συμμετέχουν, σε μια συνεδρίαση που εκ του νόμου προβλέπεται να είναι δημόσια, δεν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Περάμου, ούτε καν ο Αντιδήμαρχος της Νέας Περάμου και μάλιστα σε ερώτηση η απάντηση ήταν να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση από το megaratv. Αυτές είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι δημοκρατικές ευαισθησίες του Προέδρου που εν είδει Τσαουσέσκο αποφάσισε και διέταξε “θα συμμετέχουν αυτοί”, σε μια συνεδρίαση που εκ του νόμου λέει θα είναι δημόσια. Απέκλεισε τους πάντες και επέλεξε αυτός ποιοι θα συμμετέχουν. Ένας Πρόεδρος που θεωρεί ότι είναι ιδιωτική επιχείρηση η δημοτική κοινότητα, όπως και το σαιτ της κοινότητας θεωρεί ότι είναι δική του υπόθεση, και κάνει λογοκρισία και ανεβάζει και κατεβάζει ό, τι θέλει και κάνει λογοκρισία και στον αντιδήμαρχο και σβήνει τα κείμενα που έχει αναρτήσει, είναι επόμενο να έχει καταφύγει σε αυτή τη διαδικασία.

Σε μια απολυταρχικού τύπου εμπνεύσεως συνεδρίαση δεν πρόκειται να συμμετέχω. Συμμετέχω μόνο σε διαδικασίες που γίνονται μόνο με δημοκρατικώ τω τρόπω και με εφαρμογή των νόμων.

Έναν Πρόεδρο που αποφασίζει και διατάζει δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν να συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες που δεν τηρούνται οι νόμοι και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε μια συγκέντρωση παρωδία, μη δημοκρατική” ανέφερε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης.

“Θέλουμε η αντιπολίτευση να γνωρίζει τα προβλήματά μας και να συμβάλλει στις λύσεις τους. Θα ήθελε για Πρόεδρο τον κ. Καράμπελα για να κλείνουν και να ανοίγουν τα μικρόφωνα όποτε γουστάρουνε” απάντησε χαρακτηριστικά ο Γ. Σεβαστής.

Ο Δήμαρχος αποχώρησε πριν την έναρξη της συνεδριάσεως καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας για “αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αποκλείοντας τον τοπικό Αντιδήμαρχο και τους τοπικούς Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων από τη συνεδρίαση, μη στέλνοντας σε αυτούς προσκλήσεις και μη επιτρέποντας παρέμβαση από αυτούς” όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε και στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Για την κίνηση αυτή ο Πρόεδρος του Τοπικού Ν. Περάμου Γιάννης Σεβαστής δήλωσε ότι “O Δήμαρχος λιποτάκτησε“.

Η αντιπολίτευση δήλωσε στο πλευρό της Διοίκησης Δημ. Κοινότητας Νέας Περάμου

Ο Πρόεδρος του τοπικού Γ. Σεβαστής ζήτησε να προωθηθούν οι προτάσεις και αποφάσεις του συμβουλίου Κοινότητας Νέας Περάμου από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση της δημοτικής αρχής και οι αντιπολιτευόμενοι επικεφαλής συμφώνησαν.

Ο Γ. Κουμπέτσος ανέφερε “Πότε επιτέλους θα κάνει απολογισμό ο κ. Σταμούλης; με ενοχλεί ιδιαίτερα η λέξη “καμία” δηλώνει απαξίωση όχι μόνο για την Νέα Πέραμο αλλά και για έναν συνδυασμό ανεξάρτητο που χαίρει εκτίμησης στην περιοχή. Είναι εγκαταλειμμένη η περιοχή δυστυχώς και συγχαίρω όλους όσοι κάνετε μεγάλες προσπάθειες για να αλλάξει κάτι”

Ο Κλεάνθης Βαρελάς επεσήμανε ότι “Την διαδικασία την κάνετε για πλήρη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και του δημάρχου που έκανε μεγάλο λάθος που αποχώρησε απαξιώνοντας τους ανθρώπους που τον στήριξαν σε μεγάλους αγώνες όπως η αποφυγή της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή μας, όπως μια μεγάλη μάχη που είναι σε εξέλιξη για το καλώδιο υπερυψηλής τάσης. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτήν την αντιμετώπιση. Και η δική μας παράταξη θα σας στηρίξουμε να φέρετε όποια θέματα επιθυμείτε στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Δήμαρχος δε βοηθά μια ανεξάρτητη παράταξη που έχει εκλεγεί στην Νέα Πέραμο, καθαρά γιατί δεν ανήκει στο συνδυασμό του. Καμία απόφαση του τοπικού σας συμβουλίου που έχει κατατεθεί δεν έχει περάσει από το δημοτικό συμβούλιο. Μια ολόκληρη πόλη, η Ν. Πέραμος, με χιλιάδες κατοίκους, με ανάγκες, δεν επιθυμεί ο δήμαρχος να έχει καμία απόφαση… Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.

Έχουμε παρέμβει με προτάσεις, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που κάνετε ως συνδυασμός μέσω των κ.κ. Γκόγκα και Μπαμπαλού. Το έργο σας πρέπει να στηριχθεί από εμάς αλλά και από τον κ. Δήμαρχο που δεν έχει κάνει απολογισμό πεπραγμένων ως όφειλε, σε δημόσια διαβούλευση που μπορεί να γίνει διαδικτυακά.

Πίσω από την πανδημία έρχονται και καλύπτονται για ανεπάρκεια που υπάρχει στο έργο και δεν προχωράει τίποτα, επεσήμανε ο Κλεάνθης Βαρελάς.

Δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευρά του Δήμου. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για την Νέα Πέραμο και πιστεύω ότι όλοι οι συνδυασμοί θα το κάνουν, για να δώσουμε στους πολίτες μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Υπάρχει στασιμότητα. Η Διοίκηση κρύβεται πίσω από τις καταστροφές που έχουν συμβεί στην Νέα Πέραμο και τις χρησιμοποιεί συνέχει, πίσω από τις καταστροφές στην Κινέτα και τον covid, πράγμα που όταν τελειώσει όλη η πανδημία θα φανεί η γύμνια και η ανυπαρξία της”.

Ο ‘Αγγελος Μακρυγιάννης ανέφερε ότι “Η πόλη της Νέας Περάμου πρέπει να ξανααποκτήσει την αυτονομία της. Είναι μια πόλη, δεν είναι προάστιο των Μεγάρων και πρέπει να τη σεβαστούμε ως πόλη. Πρέπει να έχει υπηρεσίες και παροχές που πρέπει να δίνονται στους πολίτες που κατοικούν εκεί, που μετά τη συνένωση έχουν υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλο βάρος στην πόλη της Νέας Περάμου γιατί έχει μείνει πίσω αυτά τα χρόνια. Η Νέα Πέραμος είναι σε δεύτερη μοίρα, ενώ κάποτε ήταν το στολίδι της Δυτικής Αττικής, τώρα βλέπουμε ότι όσο περνάει ο χρόνος αυτό το στολίδι αρχίζει να χάνει όλη του την ομορφιά.

Ο ρόλος μας και ο δικός σας είναι σοβαρός. Κ. Σεβαστή, είστε στη σωστή κατεύθυνση και θλίβομαι όταν δεν έχετε πλάι σας την δημοτική αρχή, η οποία θα έπρεπε να ήταν αρωγός στις ενέργειές σας όπως και εσείς θα πρέπει να συμβουλεύετε τη δημοτική αρχή που σας απαξιώνει.

Έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Γ. Σεβαστή για τις πρωτοβουλίες κατά της εγκατάστασης μεταναστών στην Ν. Πέραμο και της διέλευσης καλωδίου υπερυψηλής τάσης.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια της τηλεδιάσκεψης και ο Γιώργος Μπερδελής δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του τοπικού συμβουλίου Ν. Περάμου.

Απαντώντας ο Γ. Σεβαστής ανέφερε : “Αυτό που ζούμε στην Νέα Πέραμο είναι παρακμή. Από τότε που ιδρύθηκε η Νέα Πέραμος αυτό που ζούμε σήμερα δεν το αντέχουμε. Για αυτό είμαστε στο τοπικό συμβούλιο για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα”.

 

Απολογισμός έργων & στόχοι για τη Δημοτική κοινότητα Νέας Περάμου

Στην εισήγησή του ο Γ. Σεβαστής ευχαριστώντας όσους συνεργάζονται με την Δημοτική Κοινότητα, προχώρησε στην αναφορά όσων έχουν γίνει την χρονιά 2019-2020:

“Καμία απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Περάμου”

Αναλυτικά σε πίνακα αναφέρθηκαν οι προτάσεις της Κοινότητας, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή.

Ενημέρωση και πρόταση για άμεση επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής “Βλυχάδα ΙΙ”
Πρόταση σημειακής τροποποίησης του ΓΠΣ της πόλης της Νέας Περάμου στο παλαιό σχέδιο (1935) από Αμιγή σε Γενική κατοικία
Επικαιροποίηση της απόφασης αρ.43/2014 του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου για την μετανομασία του Δήμου Μεγαρέων σε “Δήμο Μεγαρέων-Νέας Περάμου”
Επικαιροποίηση των αρ. 122 και 123/2014 αποφάσεων του Συμβουλίου μας για ένταξη της πόλης της Νέας Περάμου στην αστική ζώνη των ΜΜΜ επιβατών και συρμού Προαστιακού
Πρόταση καταγραφής πρακτικών συνεδριάσεων του Συμβουλίου Κοινότητας Ν. Περάμου και μικρόφωνα
Πρόταση για την απευθείας τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας Νέας Περάμου από τοπικό κανάλι
Πρόταση για την αλλαγή όδευσης του ηλεκτρικού αγωγού υπερυψηλής τάσης σύνδεσης Κρήτης-Αττικής από την Νέα Πέραμο
Πρόταση ονομασίας του παραλιακού πεζόδρομου κάτωθεν της Σχολής Πυροβολικού, σε “πεζόδρομο Αθανασίου Μαρτίνου”
Πρόταση για τη μη δημιουργία δομής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Νέα Πέραμο και έγκριση ψηφίσματος
Πρόταση διερεύνησης διάνοιξης οδού Γ. Παπανδρέου & Τσάτσου για σύνδεσή της με τον κόμβο Ν. Περάμου ΚΑΜΙΑ
Πρόταση σύνταξης μελέτης μονοδρόμησης, κατασκευής πεζοδρομίου, καθώς και δημιουργία ποδηλατόδρομου της οδού Σαλαμινομάχων (Ακρογιαλι) από το τέλος της σχολής πυροβολικού έως της εγκαταστάσης της SOFTEX
Πρόταση άμεσης αντικατάστασης καμπινών φιλοξενίας σχολικών φυλάκων
Πρόταση άμεσης ρυμοτομίας & εφαρμογής σχεδίου πόλης στην περιοχή Ακρογιάλι και χάραξη της οδού Σαλαμινομάχων λόγω κατάρρευσής της από τις πλημμύρες του 2017
Πρόταση σημάνσεως κατεύθυνσης προς Οικισμούς, Υπηρεσίες & Υποδομές, Εκκλησίες, Συλλόγους και Σημεία Ενδιαφέροντος
Πρόταση τοποθέτησης ταμπελών στάθμευσης αυτοκινήτων ανά μήνα στις οδούς του εγκεκριμένου σχεδίου της Νέας Περάμου
Πρόταση στελέχωσης για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών της Κοινότητας Νέας Περάμου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της.
Πρόταση σύνδεσης στο νέο δίκτυο με την ΕΥΔΑΠ της περιοχής Βλυχάδας (Αγ. Παντελεήμονας)

 

“Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε ενημέρωση για την εξέλιξη των αποφάσεών μας από τη Διοίκηση του Δήμου, γιατί εμείς σας Τοπικό δεν έχουμε λάβει ποτέ καμία απάντηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Σεβαστής.

 

2. Έργα Ανάπτυξης
Έργα Ανάπτυξης στη Νέα Πέραμο του Δήμου Μεγαρέων τα τελευταία 6 χρόνια διοίκησης, σύμφωνα με τη δημοσίευση του Αντιδημάρχου κ. Φωτίου Σταύρου στις 17-12-2020.
– Κατασκευή πεζοδρομίου 1ου-3ου Νηπιαγωγείου Ν. Περάμου
– Ασφαλτοστρώσεις
– Τοποθέτηση 2 αιθουσών προκάτ για το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Περάμου
– Τοποθέτηση μιάς αίθουσας προκατ για το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Περάμου
– Αντικατάσταση Οργάνων Παιδικής Χαράς Νο 2, παραδόθηκε ολοκαίνουργια το 2014 και ξαναφτιάχθηκε το 2020.
– Αντικατάσταση χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου Ν. Περάμου
Έργα σε εξέλιξη του Δήμου
* Συνδέσεις Αποχέτευσης, δεν έχουν τελειώσει από το 2014. Πρόσφατο τριτοκοσμικό γεγονός ήταν Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου βγήκαν ακαθαρσίες σε 2 γειτονιές στο κέντρο της Ν. Περάμου. Προσωπικά είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπεύθυνο διαχείρισης του συστήματος αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΜ καθώς όλα τα αντλιοστάσια έχουν σοβαρά προβλήματα. Δεν λειτουργούν οι αυτοματισμοί και χειροκίνητα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει.
Το σύστημα στην κανονική του λειτουργία έχει δυνατότητα με αυτοματισμούς να γίνεται απομακρυσμένη διαχείριση των αντλιοστασίων και να γνωρίζουμε από πριν που υπάρχει
πρόβλημα. Όμως, παρόλο που ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜ έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον κ. Δήμαρχο να αγοραστούν τα ανταλλακτικά, ο Δήμαρχος δεν ανταποκρίνεται με κίνδυνο να πλημμυρίσουν πάλι οι δρόμοι με ακαθαρσίες.
* Κατασκευή πλατείας Μικρασιατών Προσφύγων σε εξέλιξη
* Ανακατασκευή προαύλιου χώρου μικρής έκτασης Γενικού Λυκείου Ν. Περάμου λόγω καθίζησης του εδάφους σε εξέλιξη.
* Μπάρες στο δρόμο του Κοιμητηρίου σε εξέλιξη.

 

Έργα Ανάπτυξης στη Νέα Πέραμο από άλλους φορείς
* Βελτίωση δικτύου ύδρευσης ΕΥΔΑΠ από την ίδια της ΕΥΔΑΠ
* Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου ομβρίων υδάτων από την Περιφέρεια
* Μπάρα ΑΜΕΑ για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων στην πλαζ Ν. Περάμου από το σύλλογο αναπήρων.
* Κατασκευή Πεζόδρομου Πυροβολικού από την ευγενική χορηγία του κ. Μαρτίνου και τις αρχικές διαδικασίες που έκανε ο πρώην υπουργός κ. Καμμένος.
* Κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου από την ΚΤΥΠ ΑΕ με πρόταση του πρώην Δήμου Νέας Περάμου.

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι το να παίρνει ο Δήμος έργα, είτε με χρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε να γίνονται μέσω άλλων φορέων με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου.
Όπως είναι εύκολο να διακρίνει κανείς στα 7 χρόνια διοίκησης έχουν ολοκληρωθεί 6 έργα.

 

Δράσεις Τοπικής Κοινότητας Ν. Περάμου
Στα πλαίσια των αποφάσεων, αλλά και των οικονομικών δυνατοτήτων του Τοπικού
συμβουλίου που ορίζει ο Νόμος, έχουν γίνει οι παρακάτω δράσεις:
– Διαρκής επικοινωνία με τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς της Ν. Περάμου και
προώθηση των αιτημάτων-προβλημάτων τους στο τοπικό συμβούλιο
– Οργάνωση αντίδρασης κατά της δομής μεταναστών στη Ν. Πέραμο
– Προώθηση αιτημάτων των πολιτών μέσω αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου
– Οργάνωση διαμαρτυρίας κατά της έλευσης του καλωδίου Υπερυψηλής τάσης
– Οργάνωση & εκτέλεση φιλανθρωπικών δράσεων
– Οργάνωση & εκτέλεση πολιτιστικών δράσεων
– Οργάνωση & εκτέλεση εθελοντικών δράσεων
– Οργάνωση & εκτέλεση δράσεων για το περιβάλλον
– Επικοινωνία με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης
– Συμμετοχή & υποστήριξη των κοινωνικών δομών (συσσίτιο, παντοπωλείο)
– Υποστήριξη μαθητών δευτέρου δημοτικού σχολείου για τηλεκπαίδευση λόγω του covid-19

 

Σημερινή κατάσταση – Προβλήματα
Έργα – Υποδομές – Αναπλάσεις
– Ελλιπής επίβλεψη από την τεχνική υπηρεσία για κακοτεχνίες, παραλήψεις κλπ.
– Αποχέτευση – Συνδέσεις – Αντλιοστάσια με πρόσφατο γεγονός να πλημμυρίσουν με ακαθαρσίες 2 γειτονιές στη Ν. Πέραμο
– Έλλειψη βασικού φωτισμού (ΠΕΟΑΚ, Οικισμοί κλπ.)
– Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο πόλης Βλυχάδας
– Επέκταση Νεκροταφείου
– Ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου στη Ν. Πέραμο
– Εργασίες βελτίωσης των παραλιών σε Ν. Πέραμο, Νεράκι, Λουτρόπυργο
– Αστικοποίηση της Συγκοινωνίας
– Αναπλάσεις περιοχών, πλατειών, Παιδικών χαρών και κοινοχρήστων χώρων
– Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στο Ακρογιάλι, Νεράκι, Λουτρόπυργο
– Ανάπλαση πλατείας Μικρασιατών Προσφύγων
– Ανέγερση πλατειών σε Κουμίνδρι – Ακρογιάλι
– Μικρά αντιπλημμυρικά στο 33ο χιλιόμετρο (γεφυράκι) και στ Νεκροταφείο
– Κατασκευή Οστρακοαγοράς
– Κατασκευή Ψαραγοράς
– Ολοκλήρωση εφαρμογής Σχεδίου πόλης στο Ακρογιάλι
– Ολοκλήρωση συνδέσεων ύδρευσης στην Κάτω Βλυχάδα
– Αναβάθμιση υπαίθριων Παιδότοπων στους περιφερειακούς οικισμούς

Σκουπίδια – Καθαριότητα – Ανακύκλωση
Είναι σαφές και γνωστό πως ζούμε σε έναν μεγάλο Δήμο σε έκταση. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, οι ανάγκες μας είναι μεγάλες σε θέματα καθαριότητας, αποκομιδής
σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών.
Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρα διαθέσιμο προσωπικό και εξοπλισμός, δηλαδή μηχανήματα, φορτηγά και όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση και την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων στη Ν. Πέραμο.
Αντ΄αυτού, δεν υπάρχει σεβαστός αριθμός εργατών καθαριότητας, για παράδειγμα το περασμένο καλοκαίρι η παραλία, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονταν μόνο από έναν υπάλληλο. Επίσης τα λιγοστά και σε άθλια κατάσταση φορτηγά που διαθέτει ο Δήμος για την καθαριότητα της Νέας Περάμου δεν βοηθούν καθόλου στη λύση ενός καθημερινού πλέον βραχνά για τους πολίτες.
Από την άλλη, θα ήθελα να παρακαλέσω τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στις όποιες προσπάθειες των εργατών για τον καθαρισμό των χώρων και συνδράμουν και αυτοί στη λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Δημοτική και Αστική συγκοινωνία
Το θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα στη Ν. Πέραμο, και τα προβλήματα που υπάρχουν είναι τα εξής:
* Καθαριότητα
* Παλαιότητα εξοπλισμού
* Συντήρηση οχημάτων
* Τροποποίηση δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
Το θέμα της Αστικής συγκοινωνίας αποτελεί επίσης ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα όλων των πολιτών και των τελευταίων δύο Τοπικών Συμβουλίων της Ν. Περάμου.
Ζητούμε αστικοποίηση της συγκοινωνίας γιατί:
– Καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων στο Αστικό Κέντρο (Αθήνα)
– Είμαστε μόλις 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 15 χιλιόμετρα από την Ελευσίνα που ήδη έχει
Αστική Συγκοινωνία.
– Το ΚΤΕΛ δημιουργεί δυσκολίες στις μετακινήσεις των πολιτών (αραιά δρομολόγια, υψηλό
κόστος)
– Είναι φυσικά πιο οικονομική λύση
Φωτισμός
Το θέμα του φωτισμού είναι ένα καθημερινό πρόβλημα.
– Πολλές περιοχές και γειτονιές στη Ν. Πέραμο δεν έχουν επαρκή ή ακόμα και καθόλου
φωτισμό.
– Στον κεντρικό δρόμο της πόλης δεν υπάρχει σε πολλά σημεία φωτισμός
Σχολικές υποδομές
Σε όλες τις σχολικές μονάδες:
– Δεν υπάρχουν καθαρίστριες (τουλάχιστον 2 για κάθε σχολική μονάδα), ειδικά σε αυτούς τους
δύσκολους καιρούς που ζούμε εξαιτίας του covid-19
– Δεν φροντίζονται οι προαύλιοι χώροι
Στο 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο που στεγάζονται μαθητές σε προκάτ αίθουσες δεν έχουν τα
κατάλληλα και απαιτούμενα μέτρα και φυσικά υπάρχουν πολλά θέματα όπως:
– Είναι παλιά με ελλιπή συντήρηση
– Δεν συμφωνούν με τις επίσημες προδιαγραφές
– Δεν υπάρχει θέρμανση και καλύπτεται με κλιματιστικά παλαιού τύπου που συντηρούνται
σπάνια.

 

Διοικητικά Προβλήματα – Υπηρεσίες – Εξυπηρέτηση
– Πεπαλαιωμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός: Ηλεκτρονικού υπολογιστές, εκτυπωτές, φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, φωτοτυπικά μηχανήματα (πλην ενός), air condisions ξεπερνούν τα 15
χρόνια ζωής χωρίς αντικατάσταση με αποτέλεσμα να λειτουργούν είτε με πολύ αργούς ρυθμούς ή και καθόλου χωρίς όμως να έχουν αντικατασταθεί ή αναβαθμιστεί.
– Τηλεφωνικό κέντρο – τηλεφωνικές γραμμές: Αρκεί μόνο να σημειώσουμε ότι υπάρχουν «νεκρές» γραμμές στις οποίες καλούν οι δημότες αλά ποτέ δεν απαντώνται γιατί πολύ απλά δεν ανταποκρίνονται σε τηλεφωνική συσκευή. Επίσης, γραμμές λειτουργούν για μήνες με εκτροπή σε άλλον τηλεφωνικό αριθμό διότι η αρμόδια υπηρεσία της έδρας δεν έχει φροντίσει να επιλύσει το
πρόβλημα.
– Πετρέλαιο θέρμανσης: Για 4η συνεχή χρονιά το Δημοτικό κατάστημα κατά τους χειμερινούς μήνες δεν διαθέτει πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να θερμαίνεται ο χώρος, παρά τις γραπτές
εκκλήσεις του Προέδρου με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να ζεσταίνονται με θερμαντικά σώματα που έχουν οι ίδιοι αγοράσει ή έχουν φέρει από τα σπίτια τους, υποβοηθούμενα από τα πεπαλαιωμένα κλιματιστικά τα οποία διανύουν την 3η δεκαετία ζωής και τα οποία ναι μεν συντηρούνται αλλά δεν επαρκούν και δεν αποδίδουν λόγω παλαιότητας.
– Προσωπικό Δημοτικής Κοινότητας: Την χρονιά που διανύσαμε δυστυχώς η Δημοτική Κοινότητα Ν. Περάμου αποδυναμώθηκε για άλλη μια φορά από έμψυχο δυναμικό, καθώς υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκε. Επανδρώθηκε το τμήμα με υπάλληλο από τα Μέγαρα από την τεχνική υπηρεσία, αλλά δεν επαρκεί καθώς δεν είναι Μηχανικός και δυστυχώς με την περίπτωση των επικειμένων στο Ακρογιάλι, οι δημότες ήταν αναγκασμένοι και θα είναι, να μεταβαίνουν στα Μέγαρα μιας και δεν διαθέτουμε Μηχανικό. Κι όχι μόνιμα, αλλά ούτε και για μερικές μέρες της εβδομάδας ή έστω για εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης τη χρονιά που πέρασε το ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας αποδυναμώθηκε με την μετακίνηση ενός υπαλλήλου για την
πλήρωση θέσης στην έδρα του Δήμου με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί με 2 βάρδιες πια το ΚΕΠ.

 

Στο άμεσο μέλλον κι εντός του 2021 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ακόμη 2 υπάλληλοι της Κοινότητας, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και την πλήρωση των θέσεών τους. Επίσης, η
καθαριότητα της Κοινότητας λειτουργεί μόνο κι αποκλειστικά με συμβασιούχους όταν αυτοί υπάρχουν, ενώ το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί και περιορίζεται μόνο σε 2 οδοκαθαριστές και χωρίς καθαρίστρια μόνιμη εσωτερικών χώρων, η οποία βέβαια εξυπηρετεί και το ΚΕΠ και τη Δημοτική βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΕΡΑΜΟΣ».

 

ΣΤΟΧΟΣ 2021 – Επανεκκίνηση της Τοπικής Οικονομίας
Αδιαμφισβήτητα η εστίαση αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας της Κοινότητας Νέας Περάμου.
Από τον Λουτρόπυργο και μέχρι το τελευταίο εκατοστό των 10 χιλιομέτρων μοναδικού κάλους ακτογραμμής που διαθέτει η πόλη μας, έχουν αναπτυχθεί πολλές επιχειρήσεις εστίασης που προσελκύουν πολλές χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ντόπιους.
Αυτές οι επιχειρήσεις απασχολούν πολυάριθμο προσωπικό, αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από καταστήματα άλλου αντικειμένου και επαγγελματίες και συμβάλλουν τα μέγιστα
στην κυκλική ροή της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του τόπου.
Λόγω των δύσκολων συνθηκών εξ΄αιτίας του covid-19 η εστίαση είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και όλοι πρέπει να σκύψουμε πάνω σερ αυτό το ζήτημα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι επαγγελματίες της περιοχής δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αλλά όπως προείπα η εστίαση παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική
κατάσταση της Νέας Περάμου.
Έτσι λοιπόν είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι εγώ προσωπικά και η ομάδα μου, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα και σαν πρώτο βήμα έχουμε ξεκινήσει τη διαβούλευση με όλους τους επιχειρηματίες εστίασης στην περιοχή ώστε να καταγράψουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου της περιοχής μας.
Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουμε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης που γίνεται μετ΄ εμποδίων λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19 και τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουμε την καταγραφή μας στο τοπικό συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την εστίαση και θα αποφασίσουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειες.
Στόχος μας είναι τον Μάρτιο να έχουμε ξεκινήσει τις δράσεις μας σχετικά με την εστίαση και όταν με το καλό ανοίξει, να μας βρεί έτοιμους και να μην ξεκινάμε από το μηδέν».

Μετά την εισήγηση της διοίκησης του συμβουλίου Κοινότητας Νέας Περάμου, το λόγο έλαβαν με τη σειρά όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν την Κοινότητα της
Νέας Περάμου και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου και δεσμεύθηκαν ότι θα στηρίξουν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κοινότητα Νέας Περάμου μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

292 εκατομμύρια ευρώ έργα προεξήγγειλε η Ρένα Δούρου

Aleka Stamatiadi

Ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις στο Δήμο Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Η Έλενα Ράπτη μίλησε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση