Κοινωνία Σημαντικότερα

Επιχείρηση με συλλήψεις για ρευματοκλοπές και άλλα έφερε διαμαρτυρίες στο Δημαρχείο Μεγάρων από τσιγγάνους

Κύκλωμα ρευματοκλοπών με παρεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας με τη συμβολή του ΕΚΑΜ, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί κλούβες της αστυνομίας βρίσκονταν περιμετρικά του καταυλισμού του Βλυχού Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τα τρία μέλη του κυκλώματος, δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 39 ετών και 28χρονος αλλοδαπός και μέχρι στιγμής εξακριβώθηκαν 110 περιπτώσεις ρευματοκλοπής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Τα μέλη του κυκλώματος, δρώντας με εντολές του 42χρονου συλληφθέντα, αναζητούσαν καταναλωτές ρεύματος με επαγγελματικές ή οικιακές συνδέσεις και τους έπειθαν να προχωρήσουν σε ρευματοκλοπή, με σκοπό να πετύχουν τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη συνέχεια και πριν πραγματοποιηθεί καταμέτρηση, αποσφράγιζαν τους μετρητές της Δ.Ε.Η. και παρέμβαιναν στις ενδείξεις τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο των στατιστικών στοιχείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής καταμετρημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

 

roma_diamartyria91116-013

 

Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, ομάδα τσιγγάνων διαμαρτυρήθηκε στο Δημαρχείο Μεγάρων. Οι τσιγγάνοι διαμαρτύρονταν για τις συλλήψεις που γίνονται με την κατηγορία της ρευματοκλοπής, ζητώντας νόμιμη ρευματοδότηση και ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για την πληρωμή του ρεύματος. Από πλευράς του Δήμου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μιχάλαρος ενημέρωσε πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Γιάννη Βασιλείου, θα γίνουν από την περιφέρεια ενέργειες για τις αιτήσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία γονέων Γυμνασίου Ν. Περάμου για τις συνθήκες της εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου

Δάνειο ζητά η Διοίκηση του Δήμου

«Τα αστέρια της Ευρώπης»: Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Aleka Stamatiadi