Πολιτική

 Δ. Γεωργακής: Προτάσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας

 

«Η μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο only-covid είναι ευκαιρία, ακόμα και αν είναι εξαιτίας της έκτακτης συνθήκης, να ενισχύσουμε άπαξ το Κέντρο Υγείας για την επόμενη μέρα»

 

Ψηφίζοντας το ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, κατά της μετατροπής του Θριασίου σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά κορωνοϊού, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τώρα» Δημ. Γεωργακής ανέφερε σειρά προτάσεων: «Το θέμα πρέπει να το δούμε από 3 πλευρές: από την πλευρά της ευρύτερης στρατηγικής υγείας της κεντρικής κυβέρνησης, την πλευρά της διαχείρισης της παρούσας κρίσης και την πλευρά της υγείας σε τοπικό επίπεδο για την επόμενη μέρα. Στα πλαίσια αυτά:

 

  1. Έπρεπε καταρχάς να γίνει συνεργασία με τους άλλους 4 δήμους που θίγονται, προκειμένου να υιοθετηθεί 1 κοινό ψήφισμα και ενδεχομένως 1 κοινή στρατηγική για την πρωτοβάθμια υγεία των εν λόγω Δήμων. Η μαζική και οργανωμένη αντίδραση θα είχε άλλη ισχύ.
  2. Το ψήφισμα προφανώς πρέπει να γίνει. Αποτελεί τη φωνή της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση. Όμως, αν μείνουμε μόνο εκεί δεν προσφέρουμε καμία ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Η προσφορά θα έρθει με την αλλαγή νοοτροπίας σκέψης σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να εξαντλούμε όλες τις πιθανές δυνατότητες για λύση από μέρους μας και όχι να περιμένουμε πάντα τις αποφάσεις τρίτων.
  3. Στα πλαίσια αυτά, πρέπει ουσιαστικά, να απαιτήσουμε απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, για την πρόσληψη ιατρών από την εξωτερική αγορά με το καθεστώς της ανεξάρτητης παροχής υπηρεσιών όπως προβλέπεται πλέον από το 2019 (άρθρο 47 Ν.633/2019. Στα πλαίσια αυτού, να συσταθεί μητρώο ιατρών που είναι στις αρμοδιότητες της διοικούσας επιτροπής πρωτοβάθμιας υγείας τομέα Μεγάρων. Η λύση αυτή μπορεί να ενδυναμώσει άμεσα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  4. Ο δήμος από την πλευρά του, να καλύψει το κόστος των ιατρών αυτών για να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΥΠΕ και ενδεχομένως να αποτελέσει «πρόσχωμα» από την ΥΠΕ. Χρήματα υπάρχουν από τις επιχορηγήσεις για τις ανάγκες covid-19.
  5. Είναι χρυσή ευκαιρία, ακόμα και αν είναι εξαιτίας της έκτακτης συνθήκης, να ενισχύσουμε άπαξ το Κέντρο Υγείας για την επόμενη μέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τώρα»: «Την προπαγάνδα οφείλατε να την αφήσετε πίσω σας από την ημέρα της εκλογής σας κ. Σταμούλη»

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Αγάπης στην Νέα Πέραμο

Aleka Stamatiadi

“Λύτρωση για τη χώρα οι εκλογές”