ΚοινωνίαΣυνεντεύξεις

Στη Νομική Σχολή Αθηνών με συνέπεια και προσηλωμένο στόχο

Επιτυχόντες των Πανελληνίων μιλούν στην Ε

Βλέποντας το όνομά της στη σχολή της πρώτης της προτίμησης, η Πηνελόπη Μουστάκα είδε μια μακρά διαδρομή συστηματικής μελέτης να στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Η εισαγωγή της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε ως αποτέλεσμα σταθερού προγράμματος, αυτοσυγκέντρωσης αλλά και ισορροπίας με την προσωπική της αποφόρτιση. Η ίδια μιλά για τη στιγμή της δικαίωσης, την υποστήριξη που έλαβε και το πώς η σχολή αυτή έγινε ο ιδανικός της στόχος στην πορεία των μαθητικών της χρόνων.

“Βλέποντας το όνομά μου δίπλα στη σχολή πρώτης προτίμησης ένιωσα ένα τεράστιο κύμα ανακούφισης και συνάμα ενθουσιασμού. Κατάλαβα ότι όλο το άγχος, η εξάντληση και η πίεση έφτασαν πια στο τέλος τους και ότι οι κόποι τόσων χρόνων ανταμείφθηκαν.
Το δικό μου «μυστικό» της επιτυχίας ήταν η απόλυτη συνέπεια στο διάβασμα και η στοχοπροσήλωση. Προσπαθούσα να τηρώ ένα σταθερό πρόγραμμα διαβάσματος και να μην αφήνω κενά να συσσωρεύονται. Παράλληλα, φρόντιζα να αφιερώνω λίγο χρόνο στην ξεκούραση, στην ψυχαγωγία και στην άθληση, ώστε να αντλώ δυνάμεις και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μου.
Η στήριξη που έλαβα από την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία και στην απόδοσή μου και γι’αυτό τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ήταν οι άνθρωποι που πίστεψαν στις δυνατότητές μου, με ενθάρρυναν να μην τα παρατήσω και στάθηκαν δίπλα μου σε κάθε δύσκολη στιγμή ως το τέλος.
Διάλεξα τη συγκεκριμένη σχολή, καθώς συνδυάζει τα αντικείμενα που με ενθουσιάζουν και προσφέρει σπουδαίες επαγγελματικές προοπτικές για το μέλλον. Δεν ήταν ένα παιδικό όνειρο που είχα από πάντα, αλλά ένα όνειρο που απέκτησα στην πορεία, όσο ανακάλυπτα τα ενδιαφέροντά μου και τις κλίσεις μου. Κατά την περίοδο της λυκειακής μου ζωής κατάλαβα ότι αυτός ο τομέας μού ταιριάζει πραγματικά.
=Αυτό που περιμένω με ανυπομονησία είναι να κάνω νέες γνωριμίες με συμφοιτητές μου και να ζήσω την καθημερινότητα και τις νέες εμπειρίες της φοιτητικής ζωής. Ακόμα, ανυπομονώ να να εμβαθύνω στα αντικείμενα που η ίδια διάλεξα και να παρακολουθήσω σχετικές διαλέξεις στα αμφιθέατρα. 
Η σημαντικότερη συμβουλή που θέλω να δώσω στα παιδιά είναι να μην αφήσουν το άγχος να τα καταβάλει και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και το διάβασμά τους. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι απλώς ένας σταθμός και δεν καθορίζουν ολόκληρη τη ζωή τους. Με συστηματικό, σταθερό πρόγραμμα και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους η επιτυχία είναι δεδομένη!”.

Πρόσκληση δημοσίευσης επιτυχόντων της περιοχής μας

Θέλοντας να τιμήσουμε τους νέους της περιοχής μας για την επιτυχία τους, η εφημερίδα μας θα φιλοξενήσει στα επόμενα φύλλα και στην ιστοσελίδα μας τα ονόματα των επιτυχόντων.

Βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των λιστών επιτυχίας χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση των ίδιων των υποψηφίων ή των κηδεμόνων τους.

Για τον λόγο αυτό, όσες/οι επιτυχούσες/οντες επιθυμούν να δημοσιευθεί το όνομά τους, η σχολή εισαγωγής τους (και, εφόσον το επιθυμούν, η φωτογραφία τους) στην έντυπη και ψηφιακή μας έκδοση, παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο email:

info@enimerosi-news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα για τη διαχείριση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Aleka Stamatiadi

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 75χρονο συμπολίτη μας

Νέα όψη με χρώματα του Π. Διπλάρα στην παιδική χαρά της Πάχης

Aleka Stamatiadi