Πολιτική Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

“Ρεύμα επιστροφής στο “Κίνημα Αλλαγής”

Αντώνης Υψηλάντης: «Με την ενεργή συμμετοχή στην  εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκέμβρη, οι ψηφοφόροι θα συνδιαμορφώσουν την πολιτική του Κινήματος ώστε αυτό να καταστεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη»

Στις 5 Δεκεμβρίου, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μέγαρα, στήνονται οι κάλπες για τον πρώτο γύρω των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής και την ανάδειξη Προέδρου ανάμεσα σε έξι υποψηφίους (Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου, Παύλο Χρηστίδη). Μιλήσαμε για την εκλογική διαδικασία που έρχεται μετά τον αιφνίδιο θάνατο και την μεγάλη απώλεια της Προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, με τον Συντονιστή Γραμματέα της Τ.Ο. Μεγάρων –Ν. Περάμου Κινήματος Αλλαγής, Αντώνη Υψηλάντη.

Πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο «Κίνημα Αλλαγής» μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά; 

Καταρχήν σας ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα ως Συντονιστής Γραμματέας της Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου, αλλά και ως Πολιτευτής του κόμματος στις τελευταίες εκλογές να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο «Κίνημα Αλλαγής».

Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισε το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Συγκλόνισε τους στενούς της συνεργάτες, τα μέλη της Κ. Ο. του κόμματος μας, τους απλούς πολίτες – μέλη της παράταξής μας, αλλά και όλους εμάς που τα τελευταία χρόνια είχαμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε μαζί της.

Η πρόεδρός μας ήταν μια γενναία γυναίκα. Πάλεψε θαρραλέα με την επάρατη νόσο γι’ αυτό και πρέπει να αποτελεί σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες.

Όσο για την προσφορά της στην Δημοκρατική Παράταξη, αυτή είναι τεράστια.

Κράτησε όρθιο ένα κόμμα που ενδεχομένως σήμερα να μην υπήρχε στον πολιτικό χάρτη, εάν αυτή δεν έπαιρνε την ευθύνη να μπει μπροστά. Τολμώ να πω ότι η Φώφη ρισκάρισε ακόμη και την ζωή της για να κρατήσει την παράταξη «ζωντανή».

Παρότι η σκιά της απουσίας της είναι σκληρή, έχοντας ως παρακαταθήκη όλα όσα πρέσβευε, το «Κίνημα Αλλαγής» πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφού αυτό θα ήθελε και αυτή.

Η  Φώφη Γεννηματά έβαλε το δικό της λιθαράκι στην ανάκαμψη του Κινήματός μας.

«Φύτεψε» ρίζες, πιστεύοντας και δίνοντας την ευκαιρία ανάδειξης σε νέους ανθρώπους. Όλα αυτά τα στελέχη στα οποία πίστεψε, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου επιβάλλεται να κάνουν πράξη την έγνοιά της, που εξαρχής ήταν η ενότητα της παράταξης.

Για αυτό όλοι όσοι θα συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, επιβάλλεται με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε την ενότητα του «Κινήματος Αλλαγής» μέσω της οποίας την επόμενη ημέρα θα επέλθει και η ανάκαμψη του κόμματος.

 

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές του «Κινήματος Αλλαγής»; 

 

Στις εσωκομματικές εκλογές όπου στα Μέγαρα θα διεξαχθούν στο «Στρατουδάκειο», δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του «Κινήματος Αλλαγής» και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλη ή φίλοι του Κινήματος.

Πρέπει όμως να διευκρινιστεί πως εάν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο, δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, εφόσον υπάρξει.

Σημειώνεται δε πως για τη συμμετοχή στις εκλογές, οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των τριών (3) ευρώ, ενώ η διαδικασία θα γίνει με σεβασμό και προσήλωση στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Γιατί έχει σημασία να συμμετέχει ένας πολίτης στις εσωκομματικές του «Κινήματος Αλλαγής»; 

Η σημασία της συμμετοχής είναι μεγάλη και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα όλων των στελεχών του «Κινήματος Αλλαγής». Φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις ότι υπάρχει ρεύμα επιστροφής στο «Κίνημα Αλλαγής».

Γι’ αυτό οφείλουμε να προστατεύσουμε την διαδικασία και να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη και μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε με την αντίδραση, πολέμησε την φθορά, χάρισε την ελπίδα, δημιουργώντας ικανές συνθήκες για  την  επιστροφής πολιτών στο «Κίνημα Αλλαγής», οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους είχαν αναζητήσει αλλού πολιτική στέγη.

Πλέον πιστεύω ακράδαντα, ότι η παράταξη μας μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει αυτούς που διαχρονικά την πίστεψαν και την στήριξαν.

Με την ενεργή συμμετοχή τους στην  εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκέμβρη, οι ψηφοφόροι θα συνδιαμορφώσουν την πολιτική του Κινήματος ώστε αυτό να καταστεί ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Είμαι βέβαιος πως σε σύντομο χρονικό διάστημα το «Κίνημα Αλλαγής» θα είναι ξανά κόμμα εξουσίας.

Τι αντίκτυπο ή σημασία έχουν οι εσωκομματικές του ΚΙΝ.ΑΛ για τα τοπικά πολιτικά πράγματα, στη Δυτική Αττική και τον Δήμο Μεγαρέων; 

 

Έχω αναφέρει πολλές φορές, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – «Κίνημα Αλλαγής» καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου, επειδή τα στελέχη του ήταν πάντα κοντά στο λαό και αφουγκράζονταν τα προβλήματά του.

Τα τελευταία χρόνια η επαφή αυτή είχε χαθεί. Θεωρώ λοιπόν ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν μεγάλη σημασία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Διότι ένα δυνατό «Κίνημα Αλλαγής», θα μπορεί (μέσω των τοπικών του οργανώσεων  που θα  έχουν  ενεργό ρόλο και θα αποτελούν το ζωντανό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών), να αναδείξει και να επιλύσει στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα τόσο στον Δήμο Μεγάρων όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μου δίνεται βέβαια η ευκαιρία να κάνω γνωστό, ότι εμείς στην Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τις πόλεις μας.

Παρεμβάσεις για την επιδότηση του αγροτικού κόσμου της περιοχής που πλήττονταν από την πανδημία, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, για την αποτροπή δημιουργίας  ΧΥΤΥ στα Μέγαρα, για την μη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κακιά Σκάλα, για το σχέδιο Μηταράκη όσον αφορά την δημιουργία κέντρου μεταναστών στη Νέα Πέραμο το οποίο εντέχνως ο υπουργός κρατούσε κρυφό στα συρτάρια του, ενώ μεγάλη ήταν και η αντίδραση της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής και του Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει το Θριάσιο σε νοσοκομείο only covid.

Ποιος πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και γιατί; 

Το βασικότερο όλων δεν είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά πως η παράταξη μας μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές θα βγει πρωταγωνίστρια δυνατή και ενωμένη.

Δεν είναι τυχαίο ότι και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ τους απασχολεί η επόμενη ημέρα στο «Κίνημα Αλλαγής», αφού η αλλαγή συσχετισμών στον πολιτικό χάρτη της χώρας μας διαγράφεται ήδη από τις δημοσκοπήσεις.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παράταξη μας μπορεί να γίνει ξανά κεντρικός πόλος της κεντροαριστεράς.

Ας μου επιτρέψετε λοιπόν να μην αναφερθώ σε πρόσωπα, αφού και οι έξι (6) υποψήφιοι για την θέση του προέδρου είναι αξιόλογοι με ξεχωριστή ιστορία και σπουδαία πολιτική διαδρομή.

Επιβάλλεται όμως να θυμίσω  ότι τα πρόσωπα είναι εκφραστές πολιτικών και οι πολιτικές χρειάζονται πρόσωπα. Και η κοινωνία απαιτεί σήμερα ξεκάθαρες πολιτικές αλλά και καθαρά πρόσωπα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεράστια ρύπανση στις ακτές της Σαλαμίνας από τη βύθιση δεξαμενόπλοιου

Εκτός προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ο Δήμος Μεγαρέων

Ζημιές στην παραγωγή: Πού μπορείτε να υποβάλλετε δηλώσεις