Δεν εγκρίθηκαν οι άδειες τομών για την εκτέλεση του έργου διέλευσης αγωγού υπερυψηλής τάσης
σε μια συζήτηση με πολλές πολιτικές θέσεις
Ομόφωνη απόφαση κατά της έγκρισης αδειών τομής για την εκτέλεση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, ωστόσο, αρκετές πολιτικές θέσεις τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων, την Πέμπτη 6 Μαΐου.
«Το πιστεύει πραγματικά η διοίκηση ότι δεν μπορεί να γίνει;» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Νικολάου.
«Η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Μεγαρέων έχει αρνηθεί, και οι άλλοι δήμοι αρνούνται. Η Περιφέρεια το 2018 είχε δώσει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ανέφερε ο Δήμαρχος Μεγαρέων. Αν ξεκινήσει το έργο τότε μπορούμε να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Τώρα δεν υπάρχει αντικείμενο για ασφαλιστικά μέτρα, έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν θα δώσουμε άδειες για το έργο και το επόμενο βήμα θα είναι κινητοποιήσεις με φυσική παρουσία. Θα ασκήσουμε κάθε πίεση για να το σταματήσουμε».
Ο Παν. Παρασκευάς ανέφερε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στην μελέτη κατασκευής του έργου: «Η αρχική περιβαλλοντική μελέτη δεν έχει καμία έγκριση. Άλλη η μελέτη που κατατέθηκε και άλλη είναι αυτή που θα υλοποιηθεί, και το θέμα αυτό θα κατατεθεί σε υπόμνημα στην προσφυγή του Δήμου Μεγαρέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το έργο αντιμετωπίζεται με μια δόση επιπολαιότητας. Στη συνάντηση στον ΑΔΜΗΕ το έθεσα δεν πήρα απάντηση. Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα η απόκλιση από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι σημαντικό θέμα».
Κλ. Βαρελάς: «Πρέπει να αλλάξει η όδευση του καλωδίου. Πρέπει μετά την προσφυγή να πάμε σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις»
Ο Κλ. Βαρελάς τόνισε ότι «Από τη διοίκηση Δούρου δόθηκε η έγκριση για την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού υπερυψηλής τάσης από την περιοχή μας. Σε αυτή τη συνεδρίαση, παρευρεθήκαμε εγώ, ο δήμαρχος, ο Σταύρος Φωτίου, ο Δημήτρης Δάλλας, ο Σπύρος Νικολάου και ο κ. Γερόλυμπος. Κανένας άλλος από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ούτε από πολίτες. Κάναμε το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το έργο και για τις επιπτώσεις και γιατί δεν ερωτηθήκαμε και δεν το θέλει ο κόσμος.
Ως κομματικό στέλεχος και ως άνθρωπος που έχει γνωριμίες με την κυβέρνηση, έκανα ένα υπόμνημα προς τον Υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και Υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη στις 18/12/19, εκεί εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να περάσει το καλώδιο. Με κάλεσε ο κ. Χατζηδάκης και μου είπε ότι είναι ένα έργο εθνικής σημασίας και πρέπει αν το δούμε διαφορετικά του είπα ότι κοιτάζουμε τον τόπο μας και θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το έργο. Στις εργασίες πήγα είναι γεωτεχνικές μελέτες όχι τομές, έπαιρναν δείγματα από το υπέδαφος, με άδεια από την Περιφέρεια.
Πρότεινα ότι πρέπει να γίνει κίνηση για την αναστολή των εργασιών προς την Περιφέρεια που θα ζητούσαμε με κάποιον νομικό τρόπο η περιφέρεια να μη δίνει άδειες να μη γίνουν έρευνες στην περιοχή μας. μαθαίνω ότι δεν έχει ζητηθεί. Είπε ο κ. Δήμαρχος ότι έχει στείλει έγγραφο προς την Περιφέρεια. Ό, τι είπε ο κ. Δήμαρχος σήμερα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Να ζητήσουμε από την περιφέρεια νομικά να μην δίνει άδειες εργασιών στην περιοχή μας γιατί υπεύθυνοι για την περιοχή μας είμαστε εμείς.
Είναι συμβατή η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τη μελέτη εργου; Δεν μας απάντησε κανείς στο ερώτημα που θέτει ο κ. Παρασκευάς. Δε γίνονται εργασίες γίνονται έρευνες με άδεια του κεντρικού λιμεναρχείου όπως ενημερώθηκα.
Το έργο επειδή είναι εθνικής σημασίας δεν θα σταματήσει, όμως εμείς ζητάμε να μην περάσει μέσα από κατοικημένες περιοχές και να μη γίνει η περιοχή μας εργοτάξιο και θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους και την αξία της γης. Μέχρι την προσφυγή δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει καμία ενέργεια. Πρέπει μετά την προσφυγή να πάμε σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις».
Σπ. Νικολάου: «Αν εμείς ανεχόμαστε τα πάντα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας»
«Η διοίκηση σύρθηκε από την αντιπολίτευση»
Ο Σπύρος Νικολάου ανέφερε ότι «η διοίκηση σύρθηκε και αναγκάστηκε να ακολουθήσει την αντιπολίτευση στην άρνηση να περάσει το καλώδιο από εδώ. Αυτή τη διαδικασία που κάνουμε τώρα το πιστεύει ή επειδή όλη η αντιπολίτευση ήταν κατά της όλης διαδικασίας;
Το καράβι έφτασε 100 μέτρα από την Πάχη και κανείς δεν αντέδρασε. Πώς μας αντιμετωπίζουν εμάς στην περιοχή εδώ; Δεν θα λάβουν υπόψιν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, μας είπε στην παρουσίαση στην Νέα Πέραμο. Στο Μοναστήρι στην Κρήτη η όδευση αλλάζει γιατί οι καλόγριες προσέφυγαν για οπτική ρύπανση και αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ησυχαστηρίου της μονής. Αν εμείς ανεχόμαστε τα πάντα ενώ πέντε καλόγριες καταφέρνουν να αλλάζει η όδευση των πυλώνων με κόστος 2-3 εκατομμύρια για οπτική ρύπανση. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας».
Αγ. Μακρυγιάννης: «Ακόμα μια φορά η κεντρική κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς χωρίς εμάς»
Ο Άγγελος Μακρυγιάννης είπε ότι «Άλλη μια υποβάθμιση είναι στην πόρτα μας. Βλέπουμε για ακόμα μια φορά η κεντρική κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς χωρίς εμάς. Λέμε βροντερό όχι, χρειάζεται για ακόμα μια φορά και άμεσα προγραμματισμός κινητοποιήσεων. Ήρθε η ώρα, μπορεί και να έχουμε αργήσει. Έχουμε πρόταση για άλλη λύση την οποία έχουμε συζητήσει. Δεν έγινε τίποτα στην περιοχή μας παρά τις δεσμεύσεις μπροστά σε όλους στο δήμο, του τότε υπουργού για τον αγωγό φυσικού αερίου».
Α. Χοροζάνης: «Το έργο δεν εξυπηρετεί κανένα λαϊκό όφελος»
Ο Αντ. Χοροζάνης ανέφερε ότι «πρέπει να υπογειοποιηθούν όλα τα καλώδια στη χώρα. Στις εταιρείες δεν έχουμε εμπιστοσύνη γιατί θέλουν μικρότερο κόστος και δεν πρέπει να περάσει από κατοικημένη περιοχή. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε καμία επιτροπή αγώνα του δήμου γιατί δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, αυτή την εμπιστοσύνη που αγωνιστήκαμε να μην μπουν διόδια στην εθνική…παρατήσαμε όλο αυτόν τον αγώνα στη μέση, τα διόδια, το φυσικό αέριο και όλα τα άλλα κατοχυρώθηκαν. Δε σας έχουμε εμπιστοσύνη αλλά αντιδρούμε κατά του καλωδίου να μην περάσει σε κατοικημένη περιοχή. Το έργο δεν εξυπηρετεί κανένα λαϊκό όφελος, είναι μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα».
Γ. Κουμπέτσος: «Φωνή λαού, οργή Θεού»
«H πλειοψηφία του κόσμου φοβάται, ανέφερε ο Γ. Κουμπέτσος. Φωνή λαού, οργή Θεού. Θα πρέπει να εμμείνουμε στις θέσεις μας, να παλέψουμε όσο μπορούμε, γιατί δυστυχώς είναι ένα πολύ σπουδαίο έργο που όμως δεν έχουμε πείσει την περιοχή ότι το έργο δεν έχει όχληση».
Γ. Πομώνης: «Οι πολίτες έχουν δίκιο να ανησυχούν. Δεν έχει μετρηθεί συγκεκριμένα τι εκπέμπει το καλώδιο».
Ο Γ. Πομώνης τόνισε ότι «Αν δεν είχε αποκαλύψει η παράταξη του «Τώρα» ότι δεν είχε χαθεί η προσφυγή, θα είχαμε χάσει το όπλο της προσφυγής, γιατί είχαμε περιοριστεί σε δηλώσεις άρνησης. Ένα βασικό στοιχείο του δημοτικού συμβουλίου ήταν ότι είχε αρνηθεί να δώσει έγκριση γιατί δεν αποτύπωσε σοβαρά ζητήματα. Ενώ χωρίς τεχνοκρατική γνώση, οι σύλλογοι στη διαβούλευση είχαν καταθέσει απόψεις και βάσιμες ενστάσεις που ευσταθούσαν στο να μην εγκριθεί η περιβαλλοντική. Πείσαμε και τον κ. Δήμαρχο μετά από κόπο και αποσύρθηκε από τα αντισταθμιστικά και διεκδικούμε την ακύρωση της ΑΕΠΟ της όδευσης του αγωγού. Στηρίζουμε και λέμε στη διαδικασία της επιλογής των δυνατοτήτων και των δύο προτάσεων δεν έγινε προσπάθεια να εξευρεθεί άλλη όδευση. Στοχευμένα η περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου είναι εκεί όταν έχουμε στην προσφυγή μας αποτυπώσει μια λύση στον κόλπο του Αη Γιώργη όπου δεν υπάρχουν σπίτια στην ψιλή άμμο και να οδεύσει στο Σκαραμαγκά.
Πώς ένας δήμος δεν άρθρωσε ένα ερώτημα και οι σύλλογοι άρθρωσαν πολλά ερωτήματα; Οι πολίτες έχουν δίκιο να ανησυχούν. Δεν έχει μετρηθεί συγκεκριμένα τι εκπέμπει το καλώδιο. Για να πετύχουμε πέρα από τα επιχειρήματα που πρέπει να αναζητήσουμε.
Πολιτική στρατηγική και μια πολιτική απόφαση ήταν να έρθουμε σε επαφή με όμορους δήμους. Και οι άλλοι δήμοι έχουν καταθέσει προσφυγή. Με προβληματίζει ότι ενώ πολλοί είχαν σηκώσει το θέμα προεκλογικά όταν ανέλαβαν τη διοίκηση έδωσαν άδειες. Όταν βρισκόμαστε απέναντι σε τέτοια γεγονότα πρέπει να καταγράφονται με κλήση στο 100. Δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν τέτοιες άδειες, χωρίς εγκρίσεις από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Θέλω να δω την περιφέρεια να αρνείται για το κομμάτι του περιφερειακού οδικού δικτύου-το κοινοβούλιο-θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι βουλευτές να κάνουν επερώτηση στο Σκρέκα. Πρέπει να γίνει κινητοποίηση όλων. Αν δεν τους έχουμε μαζί μας να ξέρουμε ότι τους έχουμε απέναντι, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους η περιφέρεια και οι βουλευτές».
Ιερ. Πολυχρόνης: «Μας βλέπουν και γελάνε…»
Γ. Πομώνης: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»
«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αυτή η συζήτηση κρατάει δύο ώρες, ανέφερε ο Ιερόθεος Πολυχρόνης. Όταν κάνουμε μια μάχη, υπάρχει ένα παιχνίδι στρατηγικής, δεν ανοίγουμε χαρτιά. Αποφασίσαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να μην προχωρήσει το έργο. Γιατί δεν πρέπει να γίνει τόσο ανοιχτά αυτή η συζήτηση; Πώς θα αρνηθούμε πώς θα βάλουμε τα κορμιά μας για ακόμα μια φορά όλοι στους δρόμους. Ακόμα μια φορά στην άρνηση… μας βλέπουν και γελάνε.
Γιατί ένα καράβι είναι 100 μέτρα από το γιαλό δεν είδα κανέναν από εμάς να πάει να σηκώσει τη σημαία της επανάστασης. Αυτό που είδα είναι οι μεν και οι δε να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την πρώην την νυν περιφέρεια και κυβέρνηση για θέματα που είναι της πρώην και νυν κυβέρνησης για έργα εθνικής εμβέλειας.
Και για αυτό δεν έχουμε παρουσία της Περιφέρειας και των πολιτευτών της περιοχής γιατί είναι ένα έργο που θα γίνει στο οποίο σύρθηκε η διοίκηση; Δεν σύρθηκε αλλά δημοκρατικά, δεν είχε την πλειοψηφία, αποσύρθηκε από τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά. Παρόλα αυτά η διοίκησή μας και εγώ προσωπικά είμαστε μαζί στο μαζικό αγώνα».
«Αν γελάει κανείς μαζί μας -που δεν νομίζω – απάντησε ο Γιάννης Πομώνης, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θέλει σχέδιο. Ανέτρεψαν οι καλόγριες την όδευση στην Κρήτη με ασφαλιστικά μέτρα, έχει δρόμο το πράγμα. Θα μας ξεγελάσουν αν δεν είμαστε οργανωμένοι. Με νομική κάλυψη και με πνεύμα συνεργασίας, θα τα βρουν σκούρα. Και άλλοι προδίκασαν αποφάσεις του ΣτΕ και άλλαξε η πορεία. Υπάρχουν λύσεις, δεν είναι ανέφικτο, αλλά είχαν στοχεύσει την περιοχή μας ότι θα πάνε χωρίς πρόβλημα. Θα αγωνιστούμε όμως με πολιτικά, με νομικά μέσα, να απαλλάξουμε την κοινωνία από αυτό το επιζήμιο πρόβλημα. Κάποιοι νοσταλγούν τα αντισταθμιστικά, δεν πειράζει, θα τους περάσει».
Ο Στέλιος Φρυγανάς εξέφρασε αγανάκτηση: «Και εκεί βάλανε χέρι στα δύο όμορφα σημεία, γιατί Σκρέκα, κ. Χατζηδάκη βάζετε χέρι σε αυτήν την παρθένα περιοχή; Ήταν σαν να ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας ο κ. Πολυχρόνης. Το καλώδιο δεν πρέπει να περάσει από την περιοχή, πρέπει να πάμε όλοι ενωμένοι μαζί. Πρέπει να πάει από την θάλασσα στον Ασπρόπυργο. Αλλά πώς να είμαστε όταν ο ένας κοιτάζει το συμφέρον το δικό του;
Στην Κρήτη άλλαξε όδευση, γιατί πήγαν οι πολιτικοί της Κρήτης και τους αλλάξαν τον αδόξαστο. Εμείς εδώ τι κάνουμε;
Πού είναι οι πολιτικοί μας; δεν πρέπει να είμαστε ενωμένοι; Ο Στέλιος Φρυγανάς Εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί να καταστρέψουμε την Αγία Τριάδα, τα πουλιά… δυο μέρες μείνανε στα Μέγαρα, πρέπει να τα καταστρέψουν. Πρέπει αύριο το πρωί να πάτε στο Σκρέκα. Αν δεν είμαστε όλοι ενωμένοι δεν θα γίνει τίποτα. Κ. Πολυχρόνη μου θυμίζετε τον Αβραμόπουλο…μιλάει, μιλάει και δεν λέει τίποτα. Μίλαγε 40 λεπτά».
Αναστάσιος Καλλιάς: «Το ΓΠΣ να γίνει εργαλείο πίεσης για ανάπτυξη και αλλαγή όδευσης του καλωδίου»
«Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πίεσης, να συνεννοηθούμε με τους βουλευτές να πιέσουμε να αλλάξει όδευση, να δείξουμε ότι αυτή η περιοχή είναι προς ανάπτυξη μέσω του ΓΠΣ» ανέφερε ο Α. Καλλιάς.
Μ. Λέλης: «Οι ευθύνες δεν είναι ούτε στα κομματικά όργανα ούτε στην κυβέρνηση. Ψάξτε τις αλλού»
Ο Μελέτης Λέλης είπε ότι «Όταν ο Δήμος είναι χαλαρός τι να σου κάνουν τα κομματικά όργανα και ο κάθε Σκρέκας και ο κάθε Χατζηδάκης όταν αυτοί το βρήκαν; Τα κομματικά όργανα έκαναν αυτό που πρέπει να κάνουν και κάνουν ό τι μπορούν για την ανάπτυξη της περιοχής. Να έχεις υπόψη σου ότι όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει σχεδιασμός για μια περιοχή όπως είναι τα Μέγαρα, σχεδιασμός για ανάπτυξη είναι αναμενόμενο να έρθουν στην περιοχή μας και άλλες παρελκόμενες δράσεις γύρω από τη Ρεβυθούσα, άρα οι ευθύνες είναι στον κ. Σταμούλη, στον κ. Μαρινάκη, που έχει εκπροσώπους, είναι στον κ. Στρατιώτη, όπου να σας θυμίσω επί διοίκησης δικής του, σας το θυμίζω γιατί είστε μέλος, χάσαμε τη Ρεβυθούσα και χάσαμε 200.000 ευρώ ετησίως από τα δημοτικά τέλη, χάσαμε το φυσικό αέριο που είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης, ο αγωγός πέρασε και πολλά άλλα.
Άρα, οι ευθύνες δεν είναι ούτε στα κομματικά όργανα ούτε στην κυβέρνηση. Ψάξτε τις αλλού».
Ο Δημήτρης Δάλλας επεσήμανε: «Μας κάνετε και χάρη που θα αντισταθούμε για το καλό της πόλης κ. Πολυχρόνη; Εννοείται ότι είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας και εννοείται ότι το καλώδιο θα περάσει. Αυτό που επιμένουμε είναι να αλλάξει όδευση. Έχουν περάσει τα πάντα από εδώ, πρέπει να περάσει και αυτό; Δεν θα αγωνισθούμε για αντισταθμιστικά. Θα αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας, ώστε να μη δεχθεί άλλη υποβάθμιση η περιοχή μας. πρέπει να είμαστε συνέχεια με σκυμμένο το κεφάλι και να τρώμε καρπαζιές; Ή να ζητάμε αντισταθμιστικά που εμείς τα συζητήσαμε χωρίς να έχουνε δώσει το λόγο στην αντιπολίτευση για αντισταθμιστικά άνευ σημασίας; Σκουπιδιάρικα; Ένα έργο της προκοπής δε θα φέρουμε στα Μέγαρα; Ένα ΤΕΙ, ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο κάτι; Πρέπει να συζητάμε συνέχεια για αντισταθμιστικά οφέλη διάρκειας 3-4 ετών;».
Παίρνοντας το λόγο ο Κωνσταντίνος Κάμπαξης, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Μεγαρέων, σημείωσε ότι «στο δημοτικό οδικό δίκτυο το δημοτικό συμβούλιο έχει την ευχέρεια να μπλοκάρει καταρχήν το έργο στο χερσαίο τμήμα, μην εγκρίνοντας τις άδειες τομών στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Ξεφεύγετε πολύ από το θέμα χωρίς λόγο».
Αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Στρατούρη και Κ. Καράμπελα
Στη συνέχεια της συζήτησης υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ του Γιώργου Στρατούρη και του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Κ. Καράμπελα. «Και η Βανέσσα ήταν πιο άντρας από εσάς. Η συμπεριφορά έχει αφετηρία τον Δήμαρχο, το κάνεις επίτηδες, ρώτα τον κ. Πολυχρόνη, αν θα έπρεπε να δίνεται ιεραρχικά ο λόγος», είπε ο Γ. Στρατούρης.
«Να ζητήσετε τη Βανέσσα στο επόμενο συμβούλιο. Ο τρόπος σου είναι προσβλητικός» απάντησε ο Κ. Καράμπελας
Ο Γ. Στρατούρης ανέφερε ότι «Η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει μια ελεγχόμενου τύπου αντίδραση. Ο κ. Πολυχρόνης είπε ότι το καράβι έχει βγει στην ξηρά. Είναι ένα έργο εθνικής σημασίας προκειμένου να αιτιολογήσει ότι θα γίνει και να κάνει ελκυστικά τα ανταποδοτικά. Είναι κρίμα γιατί είναι μια απόφαση που δεν μπορεί να διορθωθεί στο μέλλον. Είναι μια απόφαση που πολλοί θα έχουν πάει σπίτι τους και τα αποτελέσματα των πράξεων αυτών θα είναι μόνιμα μέσα από τις αυλές των ανθρώπων και τις οικογένειες που θα τα υποστούν.
Ο γηραιός δήμαρχος έχει στο μυαλό του να προλάβει να πάρει τα αντισταθμιστικά αδιαφορώντας για το κακό που μπορεί να προκαλέσει με σκοπό να ξαναεκλεγεί. Είδε όμως ότι η αντίδραση του κόσμου είναι μια πραγματικότητα. Σήμερα μας λέει για Σκρέκα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στην Περιφέρεια τον ξεμπρόστιασαν οι επικεφαλής ότι μιλούσε μόνος του για αντισταθμιστικά. Όταν είδε εκεί που δεν περίμενε ότι ο κόσμος αντιδρά, γιατί δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις έχει στην υγεία, τα άλλαξε. Έχει κρυφτεί γιατί του είπαν ότι οι άδειες που δόθηκαν από την Περιφέρεια είναι παράβαση καθήκοντος.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την ηλικία και στην φάση που ζούμε; Ζητήθηκε η αλλαγή της όδευσης; Ο Δήμαρχος με δελτία του ψευτοθόδωρου λέει ότι αντιστέκεται με απλήρωτους δικηγόρους. είναι πάγια τακτική, βάλε λίγα ψιλά από εδώ από εκεί, θα είναι όχι αλλά είναι ναι και το καράβι κάνει βόλτες. Η υγεία των ανθρώπων δεν μεταφράζεται με δύο μπετονιέρες και οχήματα για αντισταθμιστικά και κάτι περισσότερο, καμιά πρόσληψη, από εδώ από εκεί, για να μπορέσεις να ξαναεκλεγείς».
Ο Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Ν. Περάμου Γ. Σεβαστής είπε ότι «αν ήταν αβλαβές θα πέρναγε από τον ναύσταθμο και δεν είναι ένα αλλά τρία καλώδια. Το ότι δεν υπάρχει μελέτη είναι το όπλο για να μην περάσει από την Ν. Πέραμο και τον Λουτρόπυργο. Έχουμε πάρει τα συμβούλια αποφάσεις για αλλαγή όδευσης, να περάσει από αλλού, χωρίς να ενοχλεί».
Ο Αντ. Χοροζάνης τόνισε «Γιατί εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με όλη αυτήν την υπόθεση που γίνεται εις βάρος μας; κανείς δεν προστατεύει το Βουρκάρι, όλα είναι μπερδεμένα. Ποιος κάνει ανάπτυξη για ποιον;».