Πολιτική Σημαντικότερα

«Νοικοκύρεμα με αποτελέσματα στα νούμερα των εσόδων»

 

[quote]Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων για τον Προϋπολογισμό «Εξορθολογισμού»[/quote]

Ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Μεγαρέων για το 2016 που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων κρίνει χρήσιμο, με στόχο την ενημέρωση προς τους δημότες μας να παραθέσει κάποια γεγονότα και δεδομένα, προκειμένου να γίνουν όλοι κοινωνοί των καταστάσεων.

Ο Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων, των λειτουργικών αναγκών και την πλήρη κάλυψη των κοινωνικών δομών του Δήμου. Περιλαμβάνει νέα και συνεχιζόμενα χρηματοδοτούμενα έργα, αλλά και έργα από ίδιους πόρους. Ταυτόχρονα πέραν των δομών υποστήριξης των κοινωνικά ευπαθών ομάδων συνεχίζεται και για το 2016  η απαλλαγή για τα δημοτικά τέλη για αυτές, συνεχίζοντας την περσινή πολιτική απόφαση για 100% έκπτωση σε ειδικές περιπτώσεις (θεσπίστηκε η πλήρης απαλλαγή από την παρούσα διοίκηση για πρώτη φορά για το έτος 2015).

Επίσης ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που πρέπει να αναφερθεί είναι η αποφυγή της ένταξης του Δήμου μας σε καθεστώς εξυγίανσης και πτώχευσης (όπως συνέβη σε άλλους Δήμους, ακόμη και γειτονικούς με παρόμοια ή ακόμη και καλύτερη μέχρι πριν δύο χρόνια οικονομική κατάσταση από εμάς).

Για να συμβούν όλα αυτά που αναφέρθηκαν, έτσι ώστε να μπορεί για πρώτη φορά να κατατεθεί ουσιαστικά ένας ρεαλιστικός (και όχι κατ’ επίφαση όπως συνηθίζεται να λέγεται) Προϋπολογισμός, συνέβησαν τα εξής γεγονότα.

Η σύναψη του δανείου των 6 εκατ, ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επίτρεψε για πρώτη φορά την αποτύπωση σε έναν προϋπολογισμό των χρεών του Δήμου. Ένα δάνειο που δεν επιβαρύνει τον Δήμο μας επιπλέον, επειδή πολύ απλά χρέη προς δημότες και προμηθευτές, μετατρέπονται σε ισόποσο χρέος προς πιστωτικό ίδρυμα. Οπότε εκτός όλων των ωφελειών σε λογιστικό – προϋπολογιστικό – διαχειριστικό επίπεδο, θα επιτευχθεί σταδιακά η τόνωση της τοπικής αγοράς και η αποκατάσταση χρόνιων «αδικιών» σε δημότες μας.

Ο εξορθολογισμός των δαπανών και η τεχνοκρατική προσέγγιση στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, επέφερε τα παρακάτω αποτελέσματα (πηγή: Οικονομική Διεύθυνση Δήμου Μεγαρέων):

α) Τμήμα Εσόδων :

Βεβαιωμένα έσοδα

2014: 930.413 ευρώ,

2015 (έως 9 Δεκεμβρίου): 1.756.306 ευρώ,

αύξηση: 88,76%

β) Ταμειακή Υπηρεσία:

Συνοπτική κατάσταση ελέγχου (εισπράκτορες)

2014: 392.316 ευρώ,

2015 (έως 11 Δεκεμβρίου):1.247.445 ευρώ

Αύξηση: 217,99%

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα αριθμητικά δεδομένα, ο Δήμος Μεγαρέων έχει βελτιώσει κατά πολύ τα οικονομικά του αποτελέσματα και μέσω αυτού του επίσημου δελτίου τύπου οι Δημότες μας αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια που γίνεται καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα. Προσπάθεια που ευελπιστούμε να τον καταστήσει αντάξιο της ιστορικότητας και σπουδαιότητάς του».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστά τα γραφεία της «Ενημέρωσης» 17-21/08

Στις 19 Μαρτίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών για ευπαθείς ομάδες

Aleka Stamatiadi

Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός της ΠΑΘΕ με 1,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής